reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasiamakaronik ani się obejrzysz a i Twój maluszek będzie szalał q brzuszku :) moje od 17 tc czuje jak się wierzą:)

OlaSzy pewnie ze pamiętam a tu pstryk i jestem juz za połowa :) mamusiami możemy jeszcze zostać w tym samym czasie bo ciąża blizniacza rozwiązywania jest czasami wcześniej także dzieli nas tylko 3 tygodnie :szok:tez jak pomyślę o porodzie to mam miękkie nogi hehe,mam nadzieję że będę mieć cesarke :)

Madziulka87 kciukasy za maluszka :) niech zostanie na długie 9 miesięcy:)

reklama
Madziula, cieszę się razem z Tobą :))) i też niecierpliwie się przed beta, a na samą myśl o jej robieniu dostaje palpitacji serca...
Jakie dostalas leki po transferze?

enni, a będziesz rodzić na Polnej czy w Ostrowie? :)
Nie bój się, poród to nic w porównaniu z kolejnymi latami macierzyństwa (tak mnie pocieszają koleżanki) - damy rade. kto jak kto, ale mamy za sobą taką przeszłość, że ten poród to nic!:-)

Madziulka - też mi podali 4BB i sama widzisz na jakim jestem teraz etapie :) Trzymam za Was mocno kciuki!

KasiaMakaronik - ja pamiętam, że już na tym etapie jakim jesteś, odczuwałam delikatne muśnięcia i bąbelki w brzuchu :) A zaraz zaczną się kopy i rozpychanie, zobaczysz, że teraz to zleci, że ho ho!

OlaSzy jezdze do lekarza do Poznania i tez tam na polnej będę rodzic i tak musze tam ze względu na moją cukrzycę i ze biorę insuline. Co do porodu to mam już Za sobą naturalny i dlatego się boje :( nie był łatwy bo synek zaklinowal się w kanale rodnym i był wyciskany:(

Aniko leki po transferze to: Lutka 3x200 dopochw., Fraxyparina 0,3ml/1 dziennie (10 sztuk), Encorton 5mg 1 tabl. rano, 0,5 po południu, Estrofem 1x1 i Folik :-) ...Relanium wzięłam na własną rękę przed transferem, no i Acard też biorę jeszcze 1 tabl. dziennie ;-)
OlaSzy, żeby tak było, chociaż nie ma reguły :sorry: ...miałam podawane zarodki 5bb, 4bb, a na chwilę przyjęły się 3bb i 4cc, więc mam nadzieję, że któryś z Nami zostanie na zawsze :-)

W weekend odpoczywamy i mobilizujemy kciuki na przyszlotygodniowe betowanie i nie tylko;)

PAŹDZIERNIK

7 - Anika - beta!
8 - Hess do nas wraca :)
9 - Madziulka_87- beta!!
12 - madziulka_rz- kontrola u lekarza
13 - niebajka - II prenatalne
14 - Hess - konsultacje w innej klinice
19 - KasiaMakaronik - spotkanie z Maluchem
28 - KasiaMakarnik - połówkowe

DW - crio!

enni - też będę rodzić na Polnej, więc może się spotkamy :)
Z tego co mi koleżanki opowiadają - każdy poród jest inny. To, że masz za sobą jeden z najgorszych i najtrudniejszych powinien sprawić, że będziesz gotowa na kolejny - przecież teraz będzie tylko lepiej - tak się nastaw :) Ja odczuwam strach przed nieznanym i dlatego trochę się boję..

Madziulka - wierzę, że tym razem szczęście się do Ciebie uśmiechnie :)

Dziewczyny nie pisalam ale czytam i cały czas jestem z Wami. Kciukow nie puszczam!
Madziulka i Anika zwlaszcza za Was zakropkowane:*

W dniu wizyty mialam straszny bol głowy, wczoraj tez mi dokuczal.
KasiuM - bo Ciebie najbardziej to pewnie interesuje - moj maluszek waży juz 249g, doktor pomierzyl obwód główki, brzuszka, kosc udowa i pare innych parametrow - wszystko ok! Wiek zgadza sie z tym z suwaczka:)
Wody płodowe ok, łożysko tez. Szyjka tez ladna:)
Z badan mam zrobić tylko morfologie i przeciwciala anty D, bo mam ujemna grupe krwi.
Teraz czrkam na polowkowe i na Ciebie:)

OlaSzy powiedz mi wiesz na jakim oddziale będziesz rodzic? Ja na ginekologi 3 to jest 1 pietro, dlatego że moja lekarka jest z tego oddziału no i jest to oddział gdzie większość kobiet ma cukrzycę :) w lipcu jak chodziłam do prof.J to leżałam na niepłodności i endokrynologa na dole :)

reklama
enni - prawdopodobnie na PG2, bo tam jest mój lekarz prowadzący - wysoki parter :) Więc jak coś to pewnie spotkamy się na korytarzu :)

Do góry