reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Malwisia nie ma głupich pytań ;-):-) Nie mam wiedzy medycznej w tej kwestii ale na chłopski a raczej babski rozum podniecenie nie ma wpływu na jakość nasienia ;-):-) Doskonale Cię rozumiem - owoc zakazany lepiej smakuje :-D:tak::-D

Kasik ja też u dr Z. :tak:. Chętnie bym się z Tobą zamieniła, ale ja mam jutro 8 dzień stymulacji i jadę z rana, żeby zrobić badania, żeby wyniki były na 12:00, żeby doktorek mógł je zobaczyć. Po za tym mój M ma po 12:00 wizytę u anestozjolaga w sprawie ewentualnej biopsji.. Mam nadzieję, że moje jajca będą już piękne i moim marzeniem jest, żeby na tej wizycie umówić się już na punkcję. Ale pewnie nie będzie tak pięknie, bo jak zauważyłam to stymulacja trwa co najmniej 10 dni.A Ty masz wizytę przedkwalifikacyjna? byłaś już u dr Z?

@milka ja u dr Z. jestem już od lutego, najpierw chodziłam do niego w Elblągu bo tam mam bliżej ale tam nie robił IUI więc się przeniosłam. Wizytę kwalifikacyjną mam 9 października bo dopiero wtedy mija mi rok leczenia (u innego doktorka) ale chcę ze wszystkimi świeżymi wynikami iść, żeby sprawdzić czy mam komplet, żeby mnie nie zdyskwalifikował bo będzie po ptakach. Z wizytą to tak właśnie pomyślałam, że musisz być wcześniej, żeby zdążyć zrobić wyniki do tego czasu.

Kasik i co myślisz o naszym doktorku? Ja byłam u niego 2 razy. 1 raz jak miałam wizytę kwalifikacyjną i 2 jak już zaczynałam stymulację, ale wydaje mi się, że jest w porządku. A Ty jakie masz z nim doświadczenia? Jak mogę Ci jakoś pomóc to śmiało pytaj.

@milka słyszałam tutaj różne opinie o nim ale jak dla mnie jest ok. Zawsze ma dla mnie tyle czasu ile potrzebuję, jest konkretny, daje kilka możliwości rozwiązania problemu, wcześnie chodziłam na NFZ więc starał się co mógł robić bezpłatnie, wziął mnie do siebie na oddział w szpitalu na HSG. Na pierwszej wizycie dał mi swój nr komórkowy i powiedział, że mogą dzwonić o każdej porze dnia i nocy gdyby mnie coś zaniepokoiło, doradza, wysłucha, pozwoli zadać nawet 100 pytań i na wszystkie odpowie. Mimo, że sprawia wrażenie bardzo poważnego to nie raz pośmialiśmy się razem :-D Miałaś skserowaną całą historię "choroby" czy skanowali Twoje oryginały?

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny jak to było u was z kwalifikacja bo ja juz drugi raz jadę na ta kwalifikacje mam nadzieję ze juz da nam podpisać papiery potrzebne do refundacji. Mam juz świeże wyniki badan i mam nadzieję ze juz nic więcej niebeda chcieli :D dziewczyny powiedzcie czy jest może szansa ze na tej wizycie zapisze mi juz chormony potrzebne do stymulacji? Lecze się we Wrocławiu wiec kawal drogi mam 250 km w jedna stronę masakra jakaś. Pozdrawiam was wszystkie i trzymam kciuki.

Kasik to dobrze, pocieszyłaś mnie, bo właśnie różne opinie o nim czytałam i słyszałam. Z drugiej strony tak zawsze jest jak komuś pomorze, to będzie chwalił, a jak pojawią się jakieś komplikacje, to już nie będzie pozytywnie odbierany. W takim razie do zobaczenia jutro na korytarzu :-). Miłego popołudnia.

reklama
solostar a zostałaś już zakwalifikowana? Jeżeli nie, to po kwalifikacji najpierw dostaniesz skierowanie na badanie chlamidii, HIV i itd. Po za tym lekarz zdecyduje, czy bedziesz szła krótkim, czy długim protokołem. Jak krótkim to w 1 lub 2 dzień cyklu będziesz musiała jechać do kliniki na badanie progesteronu i estradiolu i dopiero wtedy dostaniesz hormony do stymulacji.

Do góry