reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dzwoniłam do Gamety i niestety zabieg i tak w tym roku już by się nie odbył. Kurczę, chyba ugrzęznę w tym Genesis które znowu zrobiło mnie w jajco. Moje AMH już sobie u nich leży a oni mnie o tym nie informują. Dowiedziałam się tego z laboratorium.

Malwisia a nie możesz pojechać po wynik AMH? Niech Ci dadzą bo przecież i tak będzie Ci potrzebny. Jeśli zaś chodzi o Gametę to fakt, skończyła im się pula przyznana przez MZ, a poza tym w październiku trzech lekarzy wyjeżdża na konferencję na 3 tyg do USA (zostaje 1 lekarz, choć ostatnio widziałam tam sporo "nowych w białych fartuchach"). Mój M zaoferował się, że może z nimi jechać do USA i robić im notatki ;-) Dr Cz stwierdził że fajny pomysł :-D Oczywiście tak sobie żartowali :-D

Jak czytam to co piszecie o klinikach to aż oczy mi wyłażą z orbit. Czytam i nie wierzę, to jakiś absurd!!! :wściekła/y: Ja dostałam już skierowanie na badania hiv etc ale mamy robić zaraz przed rozpoczęciem ivf. Na skierowaniu lekarz napisał "MZ" i powiedział, że za to nie płacimy. Mam nadzieję, że tak dalej będzie... wierzę, że tak bo dr W często dawał mi "voucher" ;-) na bezpłatną wizytę (np wtedy gdy zrobił mi się torbiel)

reklama
Badania są wypisywane na takich specjalnych skierowaniach z MZ jeżeli takie masz to jak najbardziej są bezpłatne.Ja w swojej klinice miałam takie różowe ale zależy od kliniki jak je wypisują

dostałam na tym samym co zawsze formularzu, ale jak panie w recepcji będą miały wąty to będę się licytować :tak: one już chyba są do tego przyzwyczajone bo dziwiły się np voucherom, które miałam od lekarza :-D

dziewczynki kochane mam dylemat a mianowicie zamartwiam się już od paru dni gdyż cały czas bolą mnie jajniki a bardziej kują.Moja wredna @ już mi się skończyła.Będę jutro u lekarza to się dowiem co i jak ale do jutra to ja chyba osiwieję.Mam nadzieję,że to nie jest nic poważnego i transferek mi się nie przesunie.:-(

czyli mam rozumieć że te pieniądze które klinika dostanie za nas od MZ powinna wydać na moje badania, a tak weźmie je sobie do kieszeni tak???

bo teraz to on nie wymagał żeby je wykonywać u nich...

dokłądnie tak...klinika dostaje na kazda pacjentkę pulę z wyznaczonymi czynnosciami w tym badaniami..gdy Ty je zrobisz sama..oni kasę za Ciebie wezma dla siebie.

Darka 85 - ja miałam taką sytuację..bo wiesz..ja tez z tymi zmianami ;)
pytałam-można godzinę przesunać i nic się nie zaburzy...ale ja potem swój zastrzyk owijałam w folię spożywczą i wkładałam do pudełeczka na śniadanie-w pracy do lodówki..a potem niestety ale do kibelka i robiłam w kibelku...jakoś tak sie czułam sama dla siebie bezpieczniej ze o tej samej godzinie biorę.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry