reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Angella, a kto u kogo jesteś w Gamecie?

u dra Skweresa (albo Skweres? nigdy nie wiem czy jego nazwisko się odmienia ;-)) On jest bardzo konkretny i rzeczowy, nie jest to typ osoby, która rzuca żartami na lewo i prawo, ale podczas wizyty jest zawsze uprzejmy, odpowiada na pytania więc jest ok, a poza tym mój mąż też jest taki konkretny typ więc jakby coś to zawsze się dogadają hihi.

reklama
Angella, słyszałam o nim bardzo dużo dobrych opinii. I nie są to tylko opinie pacjentów, ale również innych lekarzy.
A poza tym, to ginekolog-endokrynolog, więc ma obraz całej pacjentki :tak: Także myślę, że jesteś w bardzo dobrych rękach.

tak lawendowy, też słyszałam te dobre opinie i jestem pełna nadziei że dr wie co robi i dobrze mnie poprowadzi... ale tę nadzieję to chyba ma każda z nas, inaczej byśmy nie podchodziły do ivf :tak: Chciałam nawet polecić Malwisi przeniesienie się do Gamety i mojego dr-ka ale z tego co słyszałam (i dziewczyny też pisały) w Gamecie nie ma już miejsc na ten rok, a ona biedna męczy się w tej pseudo klinice w Bydzi (nawet okoliczni lekarze gin. nie mają dobrego zdania o tej bydgoskiej klinice).

Lawendowy Co u Ciebie? koniec plamień? Bo ja chyba zaczynam, narazie luteina jest zabrązowiona:zawstydzona/y:wiem że może być to tylko od luteiny ale stresik się pojawił:zawstydzona/y:byleby do wtorku. Zaczynam nawet fiksować i nie wiem czy nie zrobię sikańca w poniedziałek:baffled:maluchy będę mieć 14 dni już więc sikacz może wyjść a beta swoją drogą we wtroek

GizaS, u mnie na razie wszystko dobrze. Krwi już nie ma. I oby jej nie było, bo to dla mnie stres olbrzymi.
Wczoraj myślałam, że to koniec, że się nie udało i już chciałam sobie kawę parzyć i napić się pysznej malinóweczki,
ale mąż mi zabronił
biggrin.gif

Teraz to do bety coraz bliżej, a i tak ten czas niemiłosiernie się wlecze.
Co prawda mam bobo test i mogłabym go zrobić w każdej sekundzie, ale tak bardzo boję się rozczarowania,
że poczekam do poniedziałku, a przez weekend pobędę jeszcze w ciąży
yes2.gif

Chociaż cały czas odczuwam ból podbrzusza.Kochana, Ty spokojnie możesz w poniedziałek iść na betę. A plamienia brązowe mogą być zarówno od luteiny,
jak i implantacyjne. Także trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maluchy :-)

Dziewczyny ratujcie mam pytanie przede wszystkim do tych które podchodzą do stymulacji bez wcześniejszego wyciszenia w Invikcie w Gdańsku w tym miesiącu miałam się stawić w pierwszym dniu cyklu po leki okres miałam dostać ok 4 września a tu dziś przyszła nie wiem co teraz robić czy jak pojadę w poniedziałek to nie będzie za późno na rozpoczęcie stymulacji???

Lawendowy w Gamecie nie ma miejsc na ten rok;/ łapiemy się praktycznie na stycznia, muszę donieść dokumenty jeszcze że się leczyłam. Zarejestrowali nas już,ale dokładnego terminu jeszcze nie mam;/ Lekarz mówił ze może to być nawet kwiecień ;/
Ania u nas z nasieniem jeso oki ;) M ma takie wyniki ze mógłby być buhajem rozpłodowym heheheheh ;) Problem jest po mojej stronie...niedrożne jajowody (miałam 3 razy HSg, laparo i hister i du...)

dziękuje za cenne info :D

Mam pytanie czy można w Gamecie zrobić badanie nasienia takie rozszerzone z morfologią?
Czy takie badanie już musi zlecić lekarz..

reklama
Lawendowy - powiem Ci że przez całą ciąże każda wizyta w toalecie napawała mnie lękiem. Koło 24 tygodnia miałam lęki na temat cieknięcia wód po tym jak wysiadłam z auta z mokrymi spodniami.
Ja odczyniam z moimi maluchami specjalnie dla Was tańce hulańce :-) Będę zaglądać i w poniedziałek i wtorek i muszę zobaczyć wielgachne bety. Najlepiej bliźniakowe :-)
A we wtorek w nocy ruszamy na podbój plaż :-) i przez całą Polskę będziemy rozsyłać pozytywne wibracje dzieciowe :-)

Do góry