lady_margot
Aktywna w BB
A i jeszcze mam do was jedno pytanie techniczne: czy to jest ok, że mam robić wymaz na chlamydię 2 dc? Wiadomo okres...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
jestem otwarta...Powinnam napisać kilka słów od serca ale napiszę tylko że powinnaś nauczyć czytać się ze zrozumieniem i sprawdzić w słowniku termin "empatia" bo jesli komukolwiek jej brakuje to właśnie Tobie!
Miałam nic nie pisać, zaglądam tu czasami ze względu na kilka dziewczyn właśnie jak Tequila czy lawendowy sen.
O ile dobrze wiem, to nie ma ograniczeń zarobkowych przy podejściu do rządowego ivf. Nie słyszałam o żadnych zaświadczeniach o zarobkach, które są podstawą do kwalifikacji do tego programu. To wbrew pozorom nie jest program dla najuboższych, ale powszechny program propagowania takiego stylu leczenia. Powiem więcej, według mojego skromnego zdania in vitro powinno być refundowane przez NFZ, ale to już inna bajka.
Nie wiem jak można w taki sposób zachowywać się względem innej osoby z forum, to że kogoś stać na wydanie dodatkowego tysiąca na badania to ma i wyłożyć 12 - 13 tys na całą procedurę, bo go stać? Ja zarabiam godnie, stać mnie na podejście prywatne do in vitro, ale jakby w programie rządowym były pakiety typu IVM, to może bym skorzystała. Też byście mi zarzuciły , że jak mnie stać na prywatne to po co korzystam z rządówki? Widzę po Waszych nickach, że niektóre już są po jednym, dwóch podejściach i na pewno były one prywatne, to znaczy że teraz nie mają prawa podejść do rządówki? Co to - nowe założenia programu rządowego według Was?
Tak samo można powiedzieć na temat podchodzenia teraz. Skoro macie takie ograniczenia finansowe to dlaczego podchodzicie do in vitro teraz, kiedy trzeba dopłacić parę tysięcy za leki do stymulacji. Przecież od przyszłego roku będą także refundowane. Skoro Was stać na zapłacenie 2-5 tys za leki do stymulacji to może także warto zrezygnować z rządowego programu i zapłacić za wszystko. Skoro Was stać....
Wasze postępowanie można określić tylko w jeden sposób Homo homini lupus (aż mi się Medaliony Nałkowskiej przypomniały)
I bardzo chętnie mogę porozmawiać na temat badań czy dodatkowych zabiegów i ich wpływie na leczenie. Sama jestem po przejściach i miałam duże problemy, nawet byłam królikiem doświadczalnym. Także bardzo chętnie mogę podyskutować o racji pewnych badań.
Ojjjj, lawendowy, tequilla nie czytajcie tego, bo diabeł ze mnie wyszedł.
GIZAS-Kochana mam do ciebie ogromną prośbę czy mogłabyś(jeżeli masz taką wiedzę)polecić mi jakiegoś dobrego lekarza z twojej kliniki?Pytam gdyż chcę się tam wybrać na scratching a nie chcę źle trafić![]()
Lawendowy jak sie czujesz? ja ogólnie dobrze, podrażnienie już minęło, ciągnie mnie brzuch ale nie wiem czy to nie przez to że jest skute przez fraxiparynęjak leże z wyprostowanymi nogami to od razu jest takie ciągniecieci i podkurczam nogi. I od wczoraj mi zimno
M leżał przed tv w majtach a ja ubrana i pod kocem, dziś tez jest ładna pogoda u nas a ja jeansy, top sweterek i jeszcze bym się kocem przykryła. Raczej nie jest to przeziębienie bo nic innego nie mam. Do Twojej bety 3 a do mojej 4 dni
już wizualizuję tańce połamańce ze szczęścia
![]()