reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
:-D Życzę Wam udanego
ostatniego weekendu wakacji :-D

stylowi_pl_dziecko_1819938.jpg

cześć laski :D
Mam pytanie bo jedziemy do gamety-w gdyni i tak się zastanawiam czy jest sens robić badanie nasienia przed wizytą ...bo dziewczyny na "bocianie" mi odradzają , a co Wy na to?
bo Dr może chcieć jakieś rozszerzone badanie i będzie strata kasy..
Jak było w Waszym przypadku? ...i nie wiem co zrobić..

AniaM, w Gamecie warto mieć ze sobą badania nasienia (choćby podstawowe) i AMH. Przynajmniej ja pojechałam z tymi badaniami na wizytę kwalifikacyjną i rzeczywiście przyspieszyło to sprawę kwalifikacji. Chociaż może być tak, że będą Cię "zachęcali" do zrobienia innych badań również prywatnie, które są refundowane w ramach programu. Tak czy inaczej, ja przystępuję do IFV w Gamecie i na razie nie narzekam, doktor bardzo konkretny i rzeczowy, na razie nie miałam większych problemów z kliniką, ale jak to mówią "nie chwalmy dnia przed zachodem słońca" :)

Lawendowy, GizaS przez weekend tańczenie, skakanie i pląsanie za Waszą betkę!!!! Niech będzie wysoka!!!!:-)

O TAK!, ja też się przyłączam do tańców pląsańców i trzymania kciukasów za WAS :-)
A tak w ogóle to przez te 2 tyg. nieobecności mam taką obsówę na forum, że nadrobić nie mogę, tym bardziej że po powrocie do rzeczywistości jest masa spraw do nadrobienia i do załatwienia, ale czytam Was, czytam i już własnie skończyłam. Witam serdecznie wszystkie nowe forumowiczki :-) chociaż tak naprawdę tyle tu się działo przez te 2 tyg., że to ja czuję się jakbym była nowa hihi :-D

reklama
A jeszcze gwoli uzupełnienia informacji do tabelki: dostałam @ 19 sierpnia i od tego dnia zaczęłam brać antyki (mam plamienia przez cały czas zażywania antyków, ale to chyba normalne więc nie panikuję na razie). 4 września mam wizytę kontrolną w Gamecie (będzie to 17 dzień cyklu), na której dr powie co dalej robimy, mam nadzieję, że dostanę już receptę na te wszystkie straszne zastrzyki i że wreszcie i u mnie zacznie się coś dziać, ja chcę działać! ;-) bo jak na razie to jakoś tak wszystko się u mnie wlecze... Dziś rano robiłam tsh i ft4 ale to standardowo robię co miesiąc, odkąd wykryto u mnie zapalenie tarczycy, jednak jestem ciekawa wyników, bo dr z Gamety kazał mi zwiększyć dawkę. Jak na razie, jeśli o mnie chodzi to by było na tyle, z tego co się działo w ramach ivf :-)

Do góry