reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Mi scratching robił dr Mercik. Ale nie wiem czy uda Ci się tak to zalatwić że zrobisz zabieg w innej klinice:baffled:w twojej nie chcą zrobić nawet odpłatnie? Mnie kosztowało 500 zł, na wynik czeka się 3 tyg.

reklama
Agusia scratching robi się w fazie lutealnej, ja miałam 21 dc. Cykl przed ivf
Genna jak Twoje jajca? nic nie zdjaesz relacji. Foch:dry:
Gizasku juz nie fochaj :happy:
Wróciłam do domq, zmęczona po wojażach a znowu musze tam wrocić
w niedziele pojadę juz do rodzinki bo w pn rano wizyta i wtedy wszystko sie okaże , na dzien dzisiejszy prawy jajnioe 10 pech ale 7 brane pod uwagę a w lewym 5 ale 4 brane pod uwagę, na wyniki badan estradiol iprogesteon czekam, miałam mieć w środę punkcie ale prawdopodobnie bedzie ona w piątek i transfer w poniedziałek. , ale w pn sie dowiem. Więc wszystko przede mną.....
dziewczynki za dużo tu złości w słowach, niestety dla niektórych 1000 zł to dużo , niektórzy jeżeli ich na to stać zrobią wszystko by przyspieszyć kwalifikacje , ale niestety zaczyna sie dziać źle w klinikach i naciągają i to juz nie są żarty!!!!!
Czy chęć zarobienia na pacjentacj przesłania oczy misja lekarzy, oni są dla nas, maja na, pomoc , idąc na wizytę nie chce sie stresowac tym ze musze zlecić za cos co moge mieć w ramach NFZ czi MZ a chcą od nas za to pieniądze dodatkowe, niektóre pary biorą kredyt nawet na same leki, bo to dla nich jedyna szansa na dziecko, którego bardzo pragną i niestety dodatkowy tysiąc da im po kieszeni nieźle, cieszę sie ze trafiłam na dobrego lekarza, ktory powtarza mi co chwila ze on zna sie na medycynie i ma leczyć nas a nie wyciągać niepotrzebnie pieniądze , głupi ma zawsze szczescie-czyli ja bo moj lekarz to złoty człowiek, co prawda klinika kazała zapłacić mi za wizytę kwalifikacjyna ale myśle ze to były początki i każda miała taki przypadek, no ale pieniążki oddali i tak naprawdę płace tylko za dojazdy tam no i za leki.
dIewczynki pamietajmy ze mamy sie tu wspierać!!!!!!!!!!!!!! A inf o naciąganie na badania jest naprawdę potrzebne.
malwisia brak słów na tą pseudo klinike, cieszę sie ze odważyłas sie i zadzwonilas !! Decyzja trudna ale bardzo ważna, szczególnie dojazdy dalej, nie ukrywam bardzo męczące! Z tego cos wiem invimed Poznań nie dostał sie na refundację, więc tylko szpital na polnej pozostaje a tam to juz nie wiem jak to wyglada, powiem ze do invicty jest łatwy dojazd, wysiada sie w Gdańsku głównym i ma sie do lrzejscia jakies 400-500 m , klinika jest w centrum handlowym i długo otwarta.
dziewczynki poproszę o uzupełnienie informacji do tabeli z pierwszej strony, a dokładnie to tym po transferze ile zostało mrozaczkow, bo ze promocje macie w brzuszka to wiem:)
a mnie ogarnęła fatum blizniakowe, codziennie widze bliźniaki, rano poszłam przejść sie na plaże , wracam bliźniaki, wczoraj i przedwczoraj tez !! To chyba znak ze mam sie zdecydować na promocje ;)
ide spać dziewuszki, miłego popołudnia:)
aaaa zapomniałam powiedziec, ze w opakowaniu menopuru 600j był gratis 50 j haha , teraz i tak mam juz brać 300j menopuru na raz i do tego dalej cetrotide na nie pęknięcie pecholków , o dziwo nic nie boli, ale po cetrotide zaczynam mieć siniaki i oczywiście skutki uboczne, obrzęk, zaczerwnienie i swedzi jak cholerka
Balbinko witaj, baaaardzo dużo przeszlas, silna babka z ciebie:) tak trzymać na stawianie bardzo dobre:)

Malwisia, bardzo dobra decyzja z telefonem do MZ. Pierwsze koty za płoty, a ja jestem z Ciebie dumna.
Teraz czas na krok drugi.
I oto tak: w Gdańsku jest Invicta
a w Gdyni Gameta i Invimed.
Poleciłabym Ci Invimed, a właściwie jednego lekarza stamtąd, ale on z końce września odchodzi.
Może spróbuj umówić się do Invikty, np do dr Stencla, abo do prof Łukaszuka. Ale uprzedzam, u prof są mega obsuwy i czasem czeka się 3-4 godz.
Obie te kliniki, czyli Invicta i Gameta pracują do 20, jak nie później.

Może spróbuj umówić się na wizytę i Invikcie i Gamecie. Dopasuj jakoś tak terminy, żeby przyjechać raz i odbyć dwie wizyty. Porozmawiaj z lekarzami. I wtedy zadecydujesz i dokonasz przenosin.

Genna, a Ty co kurnik zakładasz????? Ja wiem, że jajka z wolnego chowu są w cenie, ale bez jaj :-D
Widzisz, Ciebie prześladują bliźniaki, a mnie kobiety w ciąży. I już pomijam sklep, ulicę, czy przychodnie, ale nawet u mnie pracy. Koleżanka wróciła po wakacjach i lekko ja wzdęło :tak:

A muszę Ci powiedzieć, że Twoja ulubienica -Ewcia, skutecznie podniosła mi dzisiaj ciśnienie.
Wyobraź sobie, że na przyszły tydzień nie ma ani jednego wolnego miejsca do naszego dr.
Najwyżej będę łapać go na wiosce.

GizaS, dziękuję u mnie dobrze. Mam tylko delikatne kłucia raz po jednej stronie, raz po drugiej stronie, brzucha.
Do tego kłucia w pachwinach, no i I to tyle. Zapomniałam napisać o bolących piersiach i skurczach. Ale na skurcze biorę nospę i przechodzi. Właściwie, te objawy są bardzo delikatne i nie dopatruję się, żeby to były ciążowe.
Ja nie badam już progesteronu, bo nie chcę się denerwować. Zwiększyłam dawkę i jak to ma pomóc, to pomoże.
Sama już nie wiem. Ale wiem jedno, chciałaby, żeby dzisiaj był już poniedziałek popołudniu.
Przynajmniej bym wiedziała na czym stoję.

Genna już się nie focham:-psuper że masz tyle pęcherzyków, jak będzie z tego drużyna piłkarska to zawsze możesz wspomóc inne pary bo tyle dzieciaków to chyba nie chcesz mieć:tak: Życzę żeby ładnie rosły, były pięknymi komórkami które połaczą się w żonierzami M i staną się pięknymi zarodkami:-)
Też brałam menopur przy pierwszym podejściu ale aż 400 jm, a cetrotide brałam tym razem, powiem ci że to cetro to jest pikuś w porównaniu do fraxiparyny którą biorę po transferze. Dość że ma tempe igły, to boli cały brzuch już mam skuty na maksa, aż wzdęty ale tym się akurat nie przejmuję bo i tak lada moment brzuchol urośnie od dwoch maluchów.

Wiem że jeden zarodek był słabszy ale ja w niego wierze:sorry2:niekiedy nie udaje się pięknym zarodkiem a uda się crio z tym słabszym jeszcze po mrożeniu i odmrażaniu. Tak więc wierze w moja dwójkę:-p

reklama
Do góry