Agusiapela
Fanka BB :)
dziewczyny dobrze, że jest to forum przynajmniej możemy się skonsultować i wymienić doświadczeniami będziemy bardziej wyedukowane i nie będziemy nabijać niepotrzebnie nieuczciwym lekarzom kieszeni.
Tak tylko najważniejsze jest to aby zrobić coś w tym kierunku.Musimy my PACJENCI reagować na ich postępowanie bo inaczej nic się nie zmieni.Musimy zwracać lekarzom uwagę i nie bać się tego,że np.,,kurcze zrobie lepiej te badania bo jak ich nie zrobię to mnie nie zakwalifikuje lub też nie będę się z nimi wykłucać bo pogorsze sobie sytuację''Musimy powiedzieć NIE koniec z naciąganiem.Ja napisałam kiedyś wiadomość do dziewczyny która ma częsty kontakt z MZ na temat BLUE i GIZAS,że klinika naruszyła regulamin wyciągając od nich pieniądze a ona przekazała sprawę MZ i MZ miało sprawdzić tą klinikę nie wiem czy doszło do kontroli ale najważniejsze jest to,że dziewczyny odzyskały pieniądze.Teraz kliniki wycwaniły się i naciągają na badania przed zakwalifikowaniem.A popatrzcie klinika wysyła was na badania,które są refundowane i nie tylko a jaką mamy gwarancję,że po zapłaceniu tych ogromnych kosztów zostaniemy zakwalifikowani?Nie mamy żadnej gwarancji i dopiero w tedy zaczynamy myśleć kurcze po co ja wydałam tyle pieniędzy,dlaczego nie rozmawiałam z lekarzem na temat regulaminu MZ. A w regulaminie jest zapisane czarno na białym jakie są wymagane badania do kwalifikacji oraz udokumentowany czas leczenia.Ja wiem,że w takiej sytuacji jeżeli pragnie się dziecka a stanęła taka szansa przed nami na poczęcie to nie myśli się o kosztach, robi się wszystko aby doszło do tej kwalifikacji.Jak to BLUE nasza kochana napisała,,nie każdego stać o wydać sobie 1000 czy te 2000zł na badania.Za tą kwotę mamy już część leków do stymulacji.
Ostatnia edycja: