reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziewczyny kariotypy tez sa na NFZ, ja dostałam skierowanie od rodzinnego do poradni genetycznej a na wizytę czekałam 3 tyg:confused2:byłam w łodzi. Przeciw ciała sa już jednak płatne i jesli ktoś nie miał a nie ma bezpośrednio innej przyczyny niepłodności to warto zrobić. APTT, Morfologie, Elektrolity te i inne badania też są na nfz i można dostać skierowanie od lekarza rodiznnego. Ja te wszytskie badania

• czasu protrombinowego (PT),
  • INR,
  • czasu kaolino-kefalinowego (APTT),
  • czasu trombinowego (TT),
  • stężenia fibrynogenu plus cała morfologia, glukoza zwykla i po obciążeniu, TSH, jonogram zrobiłam na NFZ

Co prawda lekarz nawet nie rzucił okiem na nie przed punkcją, ale ja zrobiłam je dla świetego spokoju pod koniec maja, wyszło ok, ale chociaż miałam tego świadomość.

To samo jest z moim TSH, przy pierwszym ivf miałam ponad 3 i nikt tego nie zauważył, prof R olał temat. Sama kontroluje poziom, znalazłam fanego endo i ostatnio miałam 0,6. Natomiast samo TSH jest na NFZ ale pozostałe badania które warto wykonać jeśli ktoś nigy niemiał czyl FT3, FT4, ANTY TPO i ANTY TG są już płatne. Co do badań tarczycowych jestem jak najbardzie za żeby je zrobić wszytskie przed ivf, bo zwykłe TSH powyżej 2,5 już uniemożliwia implantację to samo jest z podniesioną glukozą:sorry:
Dlatego z jednej strony rozumiem ze trzeba zrobic badania przed ivf żeby jak najbardziej zwiększyć szansę ale z drugiej nie dac się wykorzystywać klinikom, gdzie oni wezmą forsę od nas a następnie od MZ:crazy:

reklama
Gonia a czy to Twoje pierwsze badania TSH? robiłaś pozostałe badania tarczycowe? Ja biorę cały czas od października euthyrox.

Gizas w zeszłym roku robiłam i miałam 3,8, pół roku temu 2,8 i ft3 i ft4 w normie i teraz mam 2,6. samo mi spadło, bez żadnych leków... to Anty TPO i Anty TG też robiłam teraz ale nie pamiętam wyniku, ale na moje oko są w normie.

gliceryna w kremie się pod wpływem ciepła rozpuszcza.
osadza na ściankach pochwy..i pole wchłaniania jest mniejsze..to nam tłukli na każdych zajeciach z farmakologii...

Agusiapela...przykro mi...
naprawdę....
i nie Ty pierwsza zaliczyłaś niepowodzenie...niechlubne pierwsze miejsce przypadło mi..z bonusem w postaci wieści ze nigdy nie wyprodukuje swojego zarodka...

Agusiapela...ja w Bytomiu płaciłam za scratching endo 80zl.

Genna :*

GizaS
...czuję się kiepsko...
brzuch nadal wydęty..jajniki bardzo bolą.
stan podgorączkowy mimo antybiotyku.
żadnej wizyty kontrolnej mi nie zalecono...
poza dołem chyba jest znośnie...

zapisani jestesmy na listę do zarodeczka...
zarodek bedzie z Ostravy.
doktor próbuje nam pomóc w przyspieszeniu terminu.

no i chyba tyle.

trzymam kciuki resztkami sił.
ściskam Was mocno.

BLUE-kochana ponawiam prośbę o namiary na tą klinikę w której robiłaś scratching :-)

reklama
Do góry