reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Natanka, zrobiłas najgorszą z możliwych wersji. Zamiast nas posłuchac, zrobic bete przed wczoraj, i dzis powtórzyć w tym samym labo to teraz masz niepotrzebny stres. Wyników nie porównój, bo spójrz na moją bete z 10 i 13 dnia-przyrost jak po 3 dnia bardzo słaby-i to było z róźnych labo własnie. Tak wiec teraz na spokojnie powtórz bete w poniedziałek.Nie stresuj się bo wyniku i tak nie zmienusz bardziej sie denerwując. A możesz sobie tylko zaszkodzić. Musisz się wyciszyc i spokojnie czekac do poniedziałku. Bedzie dobrze- mówi Ci to Kotuśka !!!

reklama
Witam :-(
dziękuję za kciuki , ale straciłam już wszelką nadzieję , po prostu nie rozumie :-(
Pani embriolog powiedział , że ta która była dojrzała była nakłuta , dziś nie ma oznak zapłodnienia , mam dzwonić w poniedziałek i pytać . Mówi , że może była opóźniona troszkę , ale już nie wierzę .

Poddać się nie poddam , tylko mi szkoda pierwszej próby , skoro nawet nie była do końca wykorzystana :-(
nie rozumie co się stało

Madziula trzymam kciuki, żeby coś się ruszyło...mogę Cię pocieszyć, że jeden z moich trzech zarodków rozwinął się dopiero między 2 a 3 dobą (lekarz jak dzwonił do mnie 2 dnia po punkcji to mówił, że są2 zarodki) a jak przyjechaliśmy na transfer w 3 dobie pojawił się 3 zarodek, który nadgonił dwa pozostałe bo miał 7 komórek.

Lekarz do mnie zadzwonił i powiedział, że jest ciąża- fakt niezaprzeczalny, z wynikiem zadowalającym. Słyszałam, że sam się cieszy, że z ta wczesna blastocysta się przyjęła. Jak się zapytałam, czy powtarzać betę w poniedziałek to stwierdził, że bez sensu, że to nic nie zmieni tylko sprawi, że bardziej się będę denerwować a to może źle wpływać na ciążę. Określił moją sytuację w ten sposób cyt. "na 100 kobiet w mojej sytuacji, 20 nie donosi ciąży...i na to nie ma nikt wpływu;60 spośród tej 100 sprawdza cały czas betę (i u nich beta bardzo różnie skacze a ciąże utrzymają) i się tylko denerwują co to tylko nakręca stres, który ciąży zdecydowanie nie służy. Mam zostawić wszystko losowi, betę mam zrobić razem z progesteronem 18 września przed wizytą, którą akurat mamy zaplanowaną.
No i mój M. już to podłapał, bo widział jak przeżywałam to od wczoraj i stwierdził, że lepiej odpuścić sobie tę betę w poniedziałek. Zobaczę...
Bardzo Wam dziewczyny dziękuję za wsparcie i kciuki:) proszę Was nie puszczajcie ich jeszcze, bo są mi cały czas potrzebne:)

Natanka, a Ty do kogo chodzisz w Gamecie?Ja jak mialam transfer 3 dniowych to w 10 dniu mialam 32 bete i kazano mi powtorzyc po 5 dniach.Bylam wtedy u Sliwinskiego.

reklama
Natanka, każda z nas jest inna.U mnie wtedy sie nie udalo.Po 5 dniach beta urosla do 50 i zaczęła spadać i kazali mi odstawić leki.Ale ja wtedy czulam ze tam w środku przestało się dziać. Jeśli czujesz ze dasz rade wytrzymać do 18 wrzesnia to nie rób bety, ale myślę ze nie wytrzymasz.Bedziesz zyla 2 tyg.w stresie.

Do góry