reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Natanka, zrobiłas najgorszą z możliwych wersji. Zamiast nas posłuchac, zrobic bete przed wczoraj, i dzis powtórzyć w tym samym labo to teraz masz niepotrzebny stres. Wyników nie porównój, bo spójrz na moją bete z 10 i 13 dnia-przyrost jak po 3 dnia bardzo słaby-i to było z róźnych labo własnie. Tak wiec teraz na spokojnie powtórz bete w poniedziałek.Nie stresuj się bo wyniku i tak nie zmienusz bardziej sie denerwując. A możesz sobie tylko zaszkodzić. Musisz się wyciszyc i spokojnie czekac do poniedziałku. Bedzie dobrze- mówi Ci to Kotuśka !!!

reklama
Witam :-(
dziękuję za kciuki , ale straciłam już wszelką nadzieję , po prostu nie rozumie :-(
Pani embriolog powiedział , że ta która była dojrzała była nakłuta , dziś nie ma oznak zapłodnienia , mam dzwonić w poniedziałek i pytać . Mówi , że może była opóźniona troszkę , ale już nie wierzę .

Poddać się nie poddam , tylko mi szkoda pierwszej próby , skoro nawet nie była do końca wykorzystana :-(
nie rozumie co się stało

Madziula trzymam kciuki, żeby coś się ruszyło...mogę Cię pocieszyć, że jeden z moich trzech zarodków rozwinął się dopiero między 2 a 3 dobą (lekarz jak dzwonił do mnie 2 dnia po punkcji to mówił, że są2 zarodki) a jak przyjechaliśmy na transfer w 3 dobie pojawił się 3 zarodek, który nadgonił dwa pozostałe bo miał 7 komórek.

Lekarz do mnie zadzwonił i powiedział, że jest ciąża- fakt niezaprzeczalny, z wynikiem zadowalającym. Słyszałam, że sam się cieszy, że z ta wczesna blastocysta się przyjęła. Jak się zapytałam, czy powtarzać betę w poniedziałek to stwierdził, że bez sensu, że to nic nie zmieni tylko sprawi, że bardziej się będę denerwować a to może źle wpływać na ciążę. Określił moją sytuację w ten sposób cyt. "na 100 kobiet w mojej sytuacji, 20 nie donosi ciąży...i na to nie ma nikt wpływu;60 spośród tej 100 sprawdza cały czas betę (i u nich beta bardzo różnie skacze a ciąże utrzymają) i się tylko denerwują co to tylko nakręca stres, który ciąży zdecydowanie nie służy. Mam zostawić wszystko losowi, betę mam zrobić razem z progesteronem 18 września przed wizytą, którą akurat mamy zaplanowaną.
No i mój M. już to podłapał, bo widział jak przeżywałam to od wczoraj i stwierdził, że lepiej odpuścić sobie tę betę w poniedziałek. Zobaczę...
Bardzo Wam dziewczyny dziękuję za wsparcie i kciuki:) proszę Was nie puszczajcie ich jeszcze, bo są mi cały czas potrzebne:)

Natanka, a Ty do kogo chodzisz w Gamecie?Ja jak mialam transfer 3 dniowych to w 10 dniu mialam 32 bete i kazano mi powtorzyc po 5 dniach.Bylam wtedy u Sliwinskiego.

reklama
Natanka, każda z nas jest inna.U mnie wtedy sie nie udalo.Po 5 dniach beta urosla do 50 i zaczęła spadać i kazali mi odstawić leki.Ale ja wtedy czulam ze tam w środku przestało się dziać. Jeśli czujesz ze dasz rade wytrzymać do 18 wrzesnia to nie rób bety, ale myślę ze nie wytrzymasz.Bedziesz zyla 2 tyg.w stresie.

Do góry