reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Natanka kciuki kochana niech ładnie przyrasta. Olusia Ty już zadomowilas sie w tym szpitalu :) ja czuje sie dziwnie. Raz mam lekkie mdłości raz zastanawiam sie czy grosiu tam w ogóle jest i czy będzie widoczny w czwartek. Wczoraj na zakupach prawie odplynelam mężowi i w ogóle jestem taka słaba i mam samoloty jak wiecej pochodzę. Czy to normalne ?

reklama
Natanka, czekamy na Bete.... kiedy będzie ?

Hania, takie zawroty to normalne.Ja jak wchodze do sklepu to mi od razu duszno i musze sie wachlowac.To jest Twoja pierwsza ciąża? Bo mi sie wydawało, że Ty masz dziecko.

natanka trzymam kciuki

Kasik oszczędzaj się a plamienia na początku ciąży to częsta przyadłość. jasne w naszym przypadku wszystko martwi nas kilka razy bardziej, ale będzie dobrze

Olusia mam nadzieję że szybko wyjdziesz ze szpitala, chociaż przebywanie w szpitalu nie jest złe -przynajmniej masz na bieżąco kontrolę nad swoimi kropkami

Kotuska -tak, tak byłam wreszcie u fajnego ginekologa i USG - w czwartek. Widziałam fasolkę, słyszałam serduszko, bije 155/'. Wiek według USG określił na 7,6 tyg. poniżej zdjęcie dla cioć.

Dostałam już skierowanie na USG genetyczne i test Pappa, umówiłam się na 4 października

Hania -z USG jest tak że w zależności od wieku ciąży coś mozna zobaczyć a coś nie. Po poprzednim USG kiedy też miałam tylko pęcherzyk byłam niestety "pocieszana" przez niektóre dziewczyny że już cos powinno być widać. Przewertowałam internet i według moich statystyk w 95% nie było prawa widać nic więcej tylko pęcherzyk. Dlatego kolejne USG nie chciałam zrobić zbyt wcześnie żeby znowu sie nie martwić. Odczekałam 2 tyg i wiedziałam że teraz zobaczę zarodek z serduszkiem na 100%. Tobie też radzę USG nie wcześniej niż za 2 tyg.

Załączniki

• Moja fasolka.jpg
    Moja fasolka.jpg
    8,9 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja:
Kotuska to moja druga ciąża - trudno mi jeszcze pisać ze ciaza :) pierwsza 17 lat temu była z klaczkami ale jakoś miałam wiecej sił. Lekarz chciał żebym przyszła za 2 tyg. Ale mój M powiedział mu ze zamartwie sie wiec stwierdził ze można podejrzec w przyszłym tygodniu. Najgorsze mam noce. Wieczorem padam a w nocy jak wstane na siusiu to zaczyna sie bezsenność do świtu. Od 2 nocy trzęsę sie z zimna nie mam temperatury i muszę spać w szlafroku :) przeżywam to wszystko chociaż staram sie myślec pozytywnie :)

Madziulka, było ich 6 i taki piękny estradiol miałaś, to dlaczego tylko 1 dojrzała? Trudne to wszystko! Ale wierze, że ta jedna, jedyna jeszcze się podzieli! Trzymaj się Kochana, a ja mam teraz dopiero stresa przed jutrzejszym ostatnim podglądankiem :-(

I sorki dziewczyny, że nie udzielam się tu tak często, po prostu nie mam czasu Was doczytywać, tyle piszecie, ale za WSZYSTKIE trzymam mocno kciuki i myślę o Was! :-)

Madziulka trudno pocieszyć jak ręce opadają :( musisz mieć nowy plan i dążyć do celu. Nie jest to łatwe ale nasz cel będzie cudną nagrodą. Ściskam mocno. A może jeszcze ta jedna zaskoczy ?

reklama
MadziulkaRz w jakiej klinice jesteś? Nie chce mi się wierzyć że tylko jedna komórka! :-( trzymam nadal kciuki by jednak był zarodeczek &&&&

Natanka gratuluję i trzymam kciuki za dalszy przyrost bety&&&&

Magda to to wesele na które zrobiłaś łabędzie z ręczników? A jak sukienka? Coś jeszcze dokupiłaś czy będzie ta która nie podobała się mamie?;-)

Do góry