reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hania ciesze sie, ze wizyta Cie uspokoila :)

Doktorek sie zrehabilitowal i przyszedl do mnie :) Troche mnie pocieszyl. Mowil, ze prawdopodobnie krwawienie jest spowodowane pusta przestrzenia przy kosmowce i zanim sie wypelni moga byc krwawienia. Mowil, ze nie musze lezec plackiem bo wtedy.wszystko sie zbiera w macicy i jak wstaje to nagle wszystko wylatuje i funduje sobie niepotrzebny stres. Tak wiec moge siadac, chodzic do toalety, isc pod prysznic itp. Dzisiaj ma dyzur nocny wiec w razie czego mam dzwonic do niego na komorke a nie przez pielegniarki. Leze sama na 2 osobowej sali bo nikogo mi nie dokoptowali. Normalnie hotel 3* ;) Dobrze, ze mam lazienke w pokoju, zaraz ide pod prysznic, telewizja wykupiona az do 1 w nocy ale padnieta jestem wiec chyba poloze sie wczesniej.

reklama
Enni pomysl, ze jak juz nas coraz mniej zostało, to i Ty juz za chwile przejdziesz na tą drugą kłaczkową stronę. Tego Ci z całego serca zycze i będę trzymać kciukasy mocno. &&&&&

Smerfeta, tym razem akurat udało mi się kupić kapelusik ;) bo jak bym nie znalazła takiego to zrobilabym cylinder ;) resztę robiłam sama. To na prawdę dużo łatwiejsze niż się wydaje, z ręczników można zrobić różne cuda ;)

Smerfeta to lekarz miejscowy ale jest super. Można dzwonić do niego o każdej porze. Dzis dzwoniłam do niego ze noc była kiepska i kazał przyjechać także czuje ze mogę na niego liczyć i co ważne jest oaza spokoju :) biorę Euthyrox 75 sama teraz wcześniej brałam 50. Pójdę do lekarza tylko ze u niego będzie 100 za wizytę i proszę zwiekszyć dawkę - już to przerabiałam. Za 2 tygodnie zrobię wyniki tarczycowe i zobaczymy ale lepiej mieć TSH niskie niż za wysokie.

Kasik,Hania, trzymajcie się tam, miejmy nadzieję, że te plamienia szybko minął i będziecie mogły cieszyć się ciążą w domku.

Genna masz rację, lekarz chce betę 30 sierpnia, ale mnie korci, żeby zrobić wcześniej, tylko nie wiem czy jak to była blastocyta wczesna to po 7 dniach chyba może jeszcze nie wyjść?!? Może lepiej poczekam do 8 albo 9 dnia po transferze..zobaczę.. mam złe objawy, bo na aplikatorze od lutki mam trochę krwi. Dzisiaj powtórzyło mi się to przy każdej aplikacji i od razu mam czarne myśli. Skojarzyło mi się to z transferem, który tym razem był bolesny i lekarz miał jakieś trudności z wprowadzeniem chyba cewnika i prosił tylko o jeszcze chwilę czasu i gaziki...nie wiem co to było - może już wtedy była krew...ech co ma być to będzie...

SIERPIEŃ:

23.08.2014 ? Mimozama punkcja

25.08.2014 Infinity wizyta
25.08.2014 Madziula 87 podglądanko
25.08.2014 Madziulka Rz podglądanko
25.08.2014 Hania wysoki przyrost bety
26.08.2014 Mimozama transfer
27.08.2014 Kasik81 podglądanko
28.08.2014 Anulla transfer
28.08.2014 Jazzabell wizyta i USG
28.08.2014 Heiza wysoka beta
29.08.2014 Marikka wizyta
30.08.2014 KasiaMakaronik wysoka beta
30.08.2014 Natanka wysoka beta

WRZESIEŃ:

01.09.2014 Syllka, badania prenatalne
01.09.2014 Magda, wizyta
01.09.2014 alternatywa wizyta u immunologa
01.09.2014 Kotuska kolejne spotkanie z kropkiem
03.09.2014 Infinity, echo serca
08.09.2014 Milena prenatalne~krew
09.09.2014 Montana USG
11.09.214 Smerfeta wizyta
12.09.2014 Magda, USG połówkowe
15.09.2014 Milena wizyta u gina prowadzącego
22.09.2014 Milena prenatalne USG
24.09.2014 Smerfeta badania prenatalne
26.09.2014 Magda, echo serca

Dołączam fluidki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ostatnia edycja:
Druga w zyciu noc w szpitalu przezylam duzo lepiej niz pierwsza. Bylam sama w pokoju wiec sie wyspalam, juz wzielam prysznic, umylam wlosy, wysuszylam i czuje sie od razu lepiej :) Wczoraj doktorek mnie uspokoil wiec psychicznie tez jest duzo lepiej. Czekam z niecierpliwoscia na usg, mam nadzieje, ze z kropkiem wszystko dobrze. Plamienia sa duuuuzo mniejsze i tylko brazowe :) Jak punkt widzenia szybko sie czlowiekowi zmienia, wczesniejsze brazowe plamienia przyprawialy mnie o zawal serca a teraz ciesze sie, ze sa tylko brazowe ;)

reklama
Mimoza kciuki za transfer :) natanka ja tez miałam bolesny transfer co prawda brałam duphaston wiec nie wiem co sie tam działo ale 2-3 dni plamilam. Kasik ja tez dzis pospalam :) ale jeszcze leniu****e i moje włosy blagaja o mycie bo ostatnio bałam sie nawet szarpać z nimi pod prysznicem hahaha

Do góry