reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Kasik, ja zawsze liczylam wartość bety najprościej: wartość mnozylam X2 co 48h. Bo wiadomo, ze beta rosnie rożnie, u jednych szybciej, u innych wolniej, ale najcześciej coś koło tego. Czyli jak miałas 100 w pn, to ok. 200 we środę, 400 w piątek itd....

i oczywiscie nieśmiertelne pytanie - jak często robic bete? Haha... Jak jestes silna psychicznie to zrób tylko 2 razy, ja tam robiłam wiecej razy, bo sie martwilam, tym bardziej, ze poprzednim razem beta słabiej przyrastala i skończyło sie źle, wiec miałam stresa.

Ja już po wizycie. Estradiol 302, progesteron 0,7. czyli estradiol o 100% więcej po 2 dniach, ale to ciągle mało. Dr pow. że spokojnie, jeszcze urośnie. pęcherzyki też rosną, może będzie co pobrać. w poniedziałek wizyta i decyzja kiedy punkcja. ściskam Was mocno i trzymam mocno kciuki, oby wszystko było u Was ok.

Dziewczyny ja tak na szybko bo brak czasu, beta 10 dpt 205 czyli przyrost prawidłowy :-):tak::-) Obudziłam się rano ze skurczami, pobolewa mnie podbrzusze a ja mam dzisiaj tyle pracy ale będę się oszczędzać, obiecuję, palcem tylko pokazywać będę i dopilnuję wszystkiego. Niestety progesteron mi spadł z 43 na 25 więc zwiększę sobie podjęzykową. Estradiol zrobiłam i jest 1317 ng/l. Na tym kompletnie się nie znam jaki powinien być :baffled:

Nie wytrzymałam i pobiegłam dzisiaj rano na bete -przypomnę 10 dpt -zarodki z drugiej doby.
I ....
wynik HCG-beta 105,6 :szok:
myślałam ze będę płakać tylko jak okaże sie że nic z tego :-)

Dziewczyny ja tak na szybko bo brak czasu, beta 10 dpt 205 czyli przyrost prawidłowy :-):tak::-) Obudziłam się rano ze skurczami, pobolewa mnie podbrzusze a ja mam dzisiaj tyle pracy ale będę się oszczędzać, obiecuję, palcem tylko pokazywać będę i dopilnuję wszystkiego. Niestety progesteron mi spadł z 43 na 25 więc zwiększę sobie podjęzykową. Estradiol zrobiłam i jest 1317 ng/l. Na tym kompletnie się nie znam jaki powinien być :baffled:

Kasik, beta super !!! Estradiol tez ok. Natomiast PRG do poprawy ! Koniecznie pod język i dowciapnie zwiększ sobie. Na skurcze koniecznie no-spa 3x1 i magnez. I pij dużo wody i więcej się oszczędzaj !

Jazzabell, betka super !!! Gratulacje !!!

Ostatnia edycja:
Jazzabell, gratulacje!

Kasik, pięknie ;)

A mi ciocia która mnie z pół roku nie widziała dzisiaj pocieszyla tak "łoj Madziu będzie chłopok bo urody to ci nie zabrał" :)
Ciekawe czy wróżba się sprawdzi ;)

Jazzabel gratuluje ;) teraz kciuki za przyrost :)
Kasik cudnie twoja beta rośnie wiec proszenie oszczędzać jak to na szrfową przystało :) progesteron moze sibe zwiekszyć pewnie kropek albo kopki wysysają go z ciebie :) haha

reklama
Jazzabell - gratulacje!

Ja się melduję po transferze. Dostałam jednego kropka klasy 3AA i teraz pozostaje już tylko czekać...

Do góry