reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Ja jeszcze wyczytałam że olej ma właściwości przeciw depresyjne.
Depresja poporodowa coraz częściej się zdarza choć moje zdanie jest takie że owszem sa przypadki że kobiete to dopada ale też stała się modna. Jakie sa wasze opinie?

reklama
Chyba też zakupię olej i ananasa, którego niecierpię. Oby wyrzeczenia i męczarnie związane z piciem przede wszystkim oleju się opłaciły:) A tego oleju ile trzeba pić - tzn. do kiedy?

Chloe, ja chyba bym wzięła 2. Chciałam, ale lekarze się nie zgodzili. Więc jakbym miała możliwość to chętnie bym dwójkę przygarnęła ;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja piłam tej olej od pierwszych dni stymulacji, bo tez późno sie o nim dowiedzialam, a z ananasem tez nie ma co przesadzac, bo w nadmiarze powoduje skurcze macicy, co może byc odwrotnym skutkiem. Ja jadlam po 3-4 plastry. Tez mi tej olej nie wchodzil, ale popijalam szybko jakims sokiem. Dodatkowo mozecie dawac go swoim M, moj pił. Bo okres przydatności tego oleju jest krótki i same nie zdolacie wypic calej butelki :-p

Anulla ja juz nie odstawilam pije rano o wieczorem. Nawet ostatnio byłam z M u znajomego rolnika:) i okazalo się ze sam sobie olej tloczy i podarował mi buteleczke 100 % naturalny :)mówi ze superb smakuje z ziemniakami i serem

Edit
Ja juz wypilam pół butli a termin mam do września

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie mogę dojść do siebie, wczoraj siedzieliśmy z M do 2 w nocy, M otworzył szampana, było miło. Oczywiście on snuje dalekosiężne plany ale ja go trochę sprowadzam na ziemię, że przecież jeszcze wszystko może się zdarzyć, żeby się nie nakręcał itp. a sama już się nakręciłam;-):-DDopóki nie zobaczę serduszka będę próbowała studzić emocje co jest baaaaardzo trudne bo marzę o tym, żeby wykrzyczeć całemu światu, że jestem w ciąży :zawstydzona/y: A oto obiecane zdjęcia wczorajszego prezentu i 3 testów (z 30.07.2014., 31.07.2014. i 01.08.2014.) jak widzicie jest cień cienia :tak:

Zobacz załącznik 636720 Zobacz załącznik 636721

Co do ananasa i oleju lnianego to ja olej piję od momemntu jak się dowiedziałam, że pomaga czyli już jakoś od stymulacji. Natomiast ananasa zjadłam tylko 2 razy po tranferze bo jak wyjechaliśmy do Charlotty to już nie jadłam bo zapominałam kupić.

Ostatnia edycja:
A Ty niedobra, nie powiedziałaś, że 3 razy test robiłaś;-) - no proszę zagorzała przeciwniczka sikańców:)
z tym olejem wstrzymam się do miesiąca przed stymulacją:) a na ananasa może się skuszę po transferze.

Mimozama
olej w aptece trzeba kupić

dziewczyny z jakiej formy macie olej? Bo są różne, w różnych cenach. Kasik kupiłaś pół litra? nie chcę żeby mi zostało, a męża do tego nie zmuszę, poza tym go nie ma to i tak będę sama piła

Anulla olej kupiłam jak byłam w Invikcie, na dole w markecie, tłoczony na zimno. W takiej fajnej ciemnej, szklanej butelce, wygląda na produkt ekologiczny ;-) Kupiłam pół litra bo termin wcale nie jest taki krótki, chyba do grudnia, jeżeli dobrze pamiętam a w ciąży też go można pić. M nawet nie proponowałam ale sama piję nawet bez większego problemu w przełknięciu ;-):-D Czego się nie zrobi dla upragnionego szczęścia :tak:

reklama
Chloe, ja chyba bym wzięła 2. Chciałam, ale lekarze się nie zgodzili. Więc jakbym miała możliwość to chętnie bym dwójkę przygarnęła ;-)

Mnie też korci żeby wziąć dwa ale mój M. studzi moje zapały bo się o mnie martwi. Wiadomo, że ciąża bliźniacza jest trudniejsza i to dużo większe obciążenie. Może weźmiemy jeden zarodek teraz z po drugi wrócimy po jakimś roku? Wiadomo jak długo takie mrozaczki mogą czekać?

Do góry