reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Chloe, wydaje mi się, że zarodki mogą być mrożone dłużej niż rok, bo w programie jest rok darmowy, potem się płaci, także chyba spokojnie mogą 2 lata poczekać - no ale nie jestem pewna więc dziewczyny będą bardziej obeznane w temacie:)
Ja chciałam dwa zarodki bo są słabiutkie i może akurat by się udało i któryś by został, a tak pojedynczo mają mniejszą szansę. Nawet 1 zarodek może się podzielić i też wyjdą bliźniaki, także wszystko jest możliwe:) Decyzja zależy od Ciebie. Ale jakbym miała silne zarodki to chyba wzięłabym jednak 1.

Cześć Kochane, Baaaaardzo dawno mnie tutaj nie było...ale właśnie weszłam przeczytać Was troszeczkę i co zobaczyłam??? ZOBACZYŁAM, że KASIK36 jest W CIĄŻY. Normalnie aż mi się łezka w oku zakręciła. Kasik gratuluję Ci z całego serca...przyszedł czas na Ciebie Kochana:))))))) super super super, mega super:))))) życzę Ci udanej i spokojnej ciąży:)

Ja jestem właśnie po drugim podejściu do ICSI w programie. Tym razem poszło lepiej niż ostatnio bo oprócz podanego w 3 dobie pięknego zarodeczka mamy jeszcze trzy mrożaczki, a poprzednio żaden nam nie dotrwał do blastocysty i nie było co mrozić. Poza tym mam dzisiaj 8 dpt i czuję się....dziwnie, jestem straszliwie rozdrażniona, już bardzo się niecierpliwię i nie daję sobie z tym rady. Cały czas myślę o tym, że chciałabym już wiedzieć, a betę mi kazali zrobić w 11 dpt. Biorę Duphaston 3 razy dziennie. Bardzo dziwnie się czuję bo w sumie od 2 dni już mam jakieś takie bóle miesiączkowe, a piersi przestają mnie powoli boleć, tzn bolą mniej niż bolały po transferze. Z jednej strony czuję się jakoś inaczej niż zwykle, a z drugiej strony mam wrażenie, że za chwilę przyjdzie ta wstrętna @. Postanowiłam nie robić testu siusianego ale nie wiem czy wytrzymam. Chyba kupię zaraz i zrobię bo nie wytrzymam....chociaż to nie będzie już poranny mocz i nie wiem w sumie co mam zrobić. Jestem jakaś rozemocjonowana i roztrzęsiona....

Nie pisałam tak długo na forum bo...nie wiem dlaczego:( przepraszam Was....ale coś mnie tknęło, stęskniłam się za Wami i dzisiaj weszłam i tu takie piękne wiadomości:))))))))) pozdrawiam Was wszystkie.

Dziewczynki czy jest sens iść na betę 10dpt? Miałam podawane zarodki -w 2 dobie?. Lekarz wyznaczył mi termin bety na 12dpt ale ja już nie mogę się doczekać. Myślałam o sikaczu ale ten jest przecież jeszcze mniej czuły od badania z krwi więc jeżeli już to lepsza beta?
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

SIERPIEŃ:

01.08.2014 Kotuska wysoka beta
01.08.2014 KasiaMakaronik wysoka beta

02.08.2014 Marikka wizyta
02.08.2014 Chloe transfer
02.08.2014 Kasik wysoka beta
04.08.2014 Magda wizyta
04.08.2014 dzidzik wysoka beta
06.08.2014 Medalikara badania prenatalne
08.08.2014 Wanesska wizyta
08.08.2014 Agulla wysoka beta
11.08.2014 Kasik81 wizyta
13.08.2014 Smerfeta kolejne spotkanie z kropkiem
18.08.2014 Milena wizyta serduszkowa

Dołączam fluidki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dzidzik i jazzabel w waszym przypadku beta 10 dpt bedzie juz miarodajna, tzn pokaże czy cos tam jest, moze byc niewielka ale zawsze:) a sikacza nie ma co robić przy takich zarodkach jak wy mialyscie, dzidzik a szczególnie nie z porannego moczu !!!!!! Dzidzik ewentualnie tobie moze cos wyjść 9dot , 3mam kciuki dobra passa musi trwać :)

Jazzabell, myślę że beta powinna już wyjść ;) a w 12dpt możesz powtórzyć dla lekarza. Ja przy blastusiu 5 dniowym robiłam betę w 7 dpt.

Dzidzik tak po cichaczu i jesteś już po transferze, oj Ty niedobra ;-) Powiem Ci, że ja od 5 dpt miałam bóle jak na @ i myślałam, że już po wszystkim. W 7 dpt zrobiłam pierwszego sikacza i wyszedł cień cienia ale ja miałam podaną 1 blastę 1BB i 1 dziwny zarodek klasy P8B tak więc myślę, że przy 3-dniowych możesz śmiało robić betę 9-10 dpt, już powinno coś wyjść. Ja zrobiłam 8 dpt i była już 93,71 :-)

Jazzabel możesz spróbować zrobić betę 10-11 dpt przy 2-dniowych zarodkach, sikacze czasami coś pokazują, czasami nie i możesz się niepotrzebnie zestresować. Ja robiłam dzisiaj test o czułości 10 i tylko cień cienia pokazał a wczorajsza beta była już bliska 100 więc nie są zbytnio wiarygodne.

reklama
Genna, poczworne gratulacje dla koleżanki ;)
Ostatnio już meldowali w tv o czworaczkach chyba 2 dziewczynki i 2 chłopców oraz o trojaczkach na początku tygodnia.

Do góry