reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
czyli jeżeli w/w implantacja się zgadza to sikacz powinien mi dziś wyjść pozytywny jeżeli by się udało a,że wyszedł negatywny to lipa z tego :-(

Agusiapela, ja nie ufam sikańcom. Beta hcg pokazuje dopiero, czy jest się w ciąży, czy też nie.
Poczekaj cierpliwie do wtorku. I idź na betę. Ja myślę, że jeszcze nic przesądzonego. Nie martw się na zapas.
Jak chcesz, to możesz jutro zbadać progesteron. Ale jeśli Twoja klinika nie robi weryfikacji,
to decyzja należny do Ciebie. Potem ewentualnie trzeba zwiększać luteinę/lutinusa/duphaston.
Za betę kciuki zaciskam &&&&&&&

Ostatnia edycja:
GizaS, tak sobie jeszcze pomyślałam, odnośnie Twojego uczulenia na luteinę.
Co stosujesz do jej aplikacji? No i czego używasz do higieny intymnej?

Ostatnia edycja:
Ja od godziny siedzę na izbie przyjęć. Przyjęta na oddział ale trzeba czekać. Idzie im to dziś jak nie powiem co . . . Ostatnio było tak szybko że o tej porze to już chyba leżałam w łóżku :oo:

Witajcie kochane.

Agusiapela wiem, że jest Ci ciężko żyć w niepewności, ale musisz jeszcze trochę wytrzymać. Ja sama zrobiłam już dziesiątki sikańców przez ostatnie 4 lata, ale tak jak mówią dziewczyny, one nie są wiarygodne. Na wątku IUI była taka dziewczyna Błonka, jej @ spóźniała się dwa tygodnie zrobiła sikańca i on pokazał jej zaledwie cień cienia drugiej kreski. Nie ma takiej możliwości że się nie udało. Trzymam kciuki i życzę wysokiej betki i łez szczęścia. Bo na inne nie ma w ogóle miejsca.

A co do AMH to owszem wcześniej było wytyczne że do kwalifikacji potrzebne jest albo AMH albo FSH, ale podobno kobiety sobie hormonalnie obniżały FSH żeby łapać się w widełkach i Ministerstwo wprowadziło obowiązkowo oba te badania. Tak mi w piątek lekarz powiedział i od razu mi pobrali na to krew. Nie wiem ile w tym prawdy, ale dlaczego miałby kłamać?

A co do mojej endometriozy to owszem wcześniej jej nie miałam, widocznie dopiero się objawiła. Miałam kiedyś już torbiel ale nie tą endometrialną. i Tamta się już ładnie złuszczyła.

Ja zaczynam myśleć pozytywnie. Koniec września początek października transfer, a w czerwcu na naszą 5 rocznicę ślub będziemy tulić w ramionach nasz mały wielki cud. Innej opcji nie ma.

Lawendowy aplikuję sobie paluszkiem, wiadomo że świeżo umyto:tak: płyn mam biały jeleń, ale go nie używam, podmywam się wodą, a od wczoraj rumiankiem na waciku, leżałam też wczoraj ponad godzinę z okładem z rumianku, ale nie widzę żadnej róznicy. Jest to naprawdę tak dokuczliwe, że brak słów. podrażnienia po bokach warg sromowych posmarowałam wczoraj i dzis d pantenolem. nie wiem jak mogę sobię jeszcze ukoić ten świąd i pieczenie. jestem tak obrzmiała że szok. Wiadomo że wytrzymam ale zastanaiwam sie czy to nei ma wpływu na maluszki:sorry2:Jeszcze 8 dni do bety:sorry2: a progesteron zrobię w czw lub w pt
Agusia prawdziwą oznaką braku ciaży jest beta ponizej 5. A testy są nie wiarygodne. Poczekaj do jutra spokojnie i leć na betę

Gizas a może powinnaś iśc do ginia z Twoim podrażnieniem? Może przepisze Ci inne dawki albo inny lek chociażby dupka. Być może jesteś uczulona na luteinę. Ja nigdy jej nie stosowałam więc nie wiem jak sią na nią reaguje ale moja szwagierka ją sobie aplikuje i nie ma świądu i podrażnienia.

reklama
Agusiapela mi przy becia 107 na teście wyszedł cień cienia, także przy becie 50 to chyba nic by nie wyszło na teście, także się nie sugeruj, i jutro ładnie mykaj na betę, a kciuki ciągle zaciskamy &&&&&&&&&
Malwisia trzymam kciuki za twój plan
Gizas a tantum rosa może byś mogła się podmywać, nam kazali po porodzie naturalnym

Do góry