reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Gizas jak masz mozliwosc lepiej skonsultuj to

kasia moze zadzwon na polna i zapytaj czy jestes na liscie zakwalifikowanych, ten dokument co on musi wypisac wlasnie on powinien przekazac na polna , zeby jak nie bylo tylko ja wole byc przezorna

reklama
Kurcze znowu mam plamienie. To jest mój najdziwniejszy cykl w życiu. Już bym chciała skończyć te antyki dostać @ i zacząć nowy cykl. Trochę się boję, bo jak antyki zrobiły takie spustoszenie w moim organizmie to co to dopiero będzie jak się zacznę kłuć????????????????

Pełna a jak tam malutka? Wracasz do macierzyńskim do pracy? Pamiętam jak pragnęłaś iść na zwolnienie :)

Malwisia, ja też biorę antyki na torbiel, dziś dopiero 10 dzień, jeszcze 11 tabsów pozostało, chyba zwariuję tak mi się wlecze. Ja też mam coś dziwnego, tzn może nie plamienie , bo wkładka czysta, ale jak sikam to lecą takie farfocle jak na koniec okresu przy plamieniu i jak się podcieram to na papierze też są, takie brunatne (sorki za opisy), zastanawiam się właśnie czy to czasem nie ta torbiel się złuszcza.

GizaS, warto kupić sobie do aplikacji żel glicerynowy, żeby "na sucho" nie aplikować.
A na płyny, mydła i żele do higieny intymnej trzeba uważać i dokładnie czytać skład. Nie mogą zawierać parabenów, bo to one własnie podrażniają i uczulają.

Dzięki Lawendowy za podsunięcie pomysłu z żelem:tak:kupię go w aptece?
Wyeliminowałam kosmetyki z parabenami, poza makijażem, bo fluid i puder ma, ale stosuje tego tak mało:sorry2:musze poczytać czy nie ma do make upu czegoś wolengo od tej chemii. A do nawilżania ciała używam maski siarczkowej z Dudy, polecam -super sprawa:sorry2:

Malwisia to w takim razie prawdopodobnie to torbiel się złuszcza, skoro obydwie mamy takie same dolegliwości... a który to dzień brania tabletek u Ciebie? Kiedy masz wizytę i wiesz już jakim protokołem idziesz?

Ostatnia edycja:
babeczki..po kolei..
Kachna 84 nie jestem alergikiem...nie mam alergii absolutnie na nic...

GizaS.
.ja bym nie aplikowała żeli glicerynowych-one dobrze obklejają ściankę-pole wchłaniania leku będzie mniejsze...
jestes po prostu uczulona..moze nie na samą luteinę ale na któryś składnik leku-wszak do stworzenia tabletki używają róznych domieszek.
powinnaś jak najszybciej zadzwonic do lekarza...z kilku względów..jesli jestes uczulona..to lek sie nie wchłania prawidłowo...
podrażnienie i zaczerwienienie to wrota do jakichś bakterii...moze doktoz mniejszy dawke dowcipnej i da troche doustnej..a moze całkiem zamieni na doustną...nie cierp na siłę..tylko dbaj o siebie!!!!
a dbanie o siebie to nie wytrzymywanie w imię idei takiego bólu.
poza tym,-jesli jestes uczulona(a pewnie jesteś) i dalej narazasz sie na alergen to mozesz dostać wstrząsu.
wiec lepiej to sprawdz..skonsultuj...
zapytaj czy mozesz wapno pić...moze wystarczy tylko tyle...

Agusiapiela...no ja Cię proszę..sikańce robić i sie juz dolowac...wiesz co..ja Cię proszę...
wiesz ile dziewczyn tutaj było w ciaży przy negatywnym sikańcu???ile dziewczyn miało cudną betę a sikaniec nie pokazywał nawet cienia cienia kreski?
jesli wytrzymałaś do in vitro..to wytrzymaj jeszcze te dwa dni i idz jak człowiek zrób betę z krwi.

reklama
Jak brałam w maju luteinę to nie miałam takiej reakcji, ale wtedy brałam 2 tab dziennie, a teraz 12:baffled:
Dobrze że jestem w domu i nie muszę się nigdzie poruszać.
Od wczoraj lecę na tym rumianku i chyba jest różnica, nie używam już wkładek bo od nich dodatkowe jakieś odparzenie się przypaprało, wolę co godzinę zmieniac bieliznę. Dam szansę rumiankowi do jutra, jak nic nie ulży to dzwonie do kliniki.
Ja mam aptekę która sprzeda mi wszytsko bez recepty więc jeśli dr powie że może być duphaston to kupię go bez potrzeby jechania po receptę.

Do góry