reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kotuska a co jakieś wariatkowo bo ja się tam dziś nadaję:-D
bardzo bym chciała jak każda z nas żeby się w końcu udało jesteśmy już 14lat po ślubie no i rzeczywiście za dużych obiawóf ciąży zazwyczaj nigdy nie miałam jak już byłam tylko ostatnio miałam skurcze a teraz nic a nic

reklama
Mycha, ale jak wyniki nasienia są dobre to zapewne dlatego...
My mieliśmy icsi bo nasienie marne. Wydaje mi się że icsi jednak daje większe szanse...

Mycha mogło mieć wpływ. Mój lekarz ostatnio opowiadał mi, że z 6 par, u których stosował klasyczne IVF, u 2 par nie zapłodniło się nic, też nie wie dlaczego. W rządowym programie są ścisłe procedury, kiedy można zastosować ICSI, ale z tego co widzę u Was przyczyna jest idiopatyczna- to z tego co się orientuje można zrobić ICSI...może lekarz chciał dać Wam szanse na zapłodnienie naturalne IVF..podobno wtedy są lepsze zarodki i mają mniej wad genetycznych...spotkasz się z lekarzem to wam wszystko wyjaśni...trzymaj się

KasiaMakaraonik, tak to takie duże wariatkowo- mówi się "uważaj bo Cie wywiozą na srebrzysko" ;-)
Mycha, i myślę ze w klasyku tkwi problem. Ja bym zmieniła klinikę na Twoim miejscu. Czemu jesteś akurat tam a nie np. w Novum ? To jest katedra przy Akademi.. coś czuje że tam jest słaby temat.Jakie masz wskazania do rządowego ? Bo jak masz niepłodnosc niewiadomego pochodzenia to robią ICSI. Wiem bo sama z tego powodu miałam robione. Dowiedz się we wtorek na wizycie więcej,żądaj pogadanki z embriologiem a jak się będą mieszać w zeznaniach to zmień klinikę.To jest sytuacja w jakiej powinna zapalić się czerwona lampka w głowie.

SYLKA nie wierze co czytam :( mam nadzieje ze twoje maleństwo da jeszcze radę i będziecie w tych 10% !!!!! Na szczęście masz jeszcze mrozaki wiec to napewno podnosi cie na duchu!!!
Mycha współczuję , bo cała stymulka na pewno obciążyła twój organizm :( niestety nie słyszałam zeby ktokolwiek podchodził do in vitro tam gdzie ty , wie moze mają złe labo , no i nie wiem DlacEgo klasyka u was zastosowali, zazwyczaj robią to co ma lepszą skuteczność :( teraz odpocznij i podejmij decyzje czy zostaniecie w tej klinice czy
Zmieniacie, ale najpierw Rozmowa z lekarzem i embriologiem !!!

natanka, przy klasycznym ivf podają wszystkie plemniki na wszystkie komórki i czekają na zapłodnienie, przy icsi wprowadzają plemnik bezpośrednio do komórki. Może właśnie zawiodła metoda. Pogadaj koniecznie z lekarzem i embriologiem. Dlaczego właśnie ta klinika? A novum nie braliście pod uwagę?

Sylka przykro mi kochana ale trzymajcie sie tych 10% szans, trzeba wierzyc i sie modlic.

Mycha mi przy pierwszym ICSI tez zadna komorka sie nie zaplodnila ale ja mialam tylko 3. Przy drugim z 3 zaplodnily sie 2 a przy trzecim z 2 zaplodnily sie 2. Czasami jest to czysty przypadek ale icsi ma wieksze szanse.

Pozdrawiam ze slonecznej Doliny.Charlotty :) Acha moj progesteron z wczoraj to 22 przy lutce "100" 3x2 i podjezykowej 3x1. Zwiekszyc?

Ostatnia edycja:
reklama
Kasik, zwiększ. Ja miałam poprzednim przy świeżym 3x4 lutkę 50 i 3dpt miałam PGR 25 i wtedy na weryfikacji kazała dorzucić 3x2 pod język. Swoją drogą przy crio to masz dobry wynik ;-) Testujesz 2 sierpnia czy razem ze mną i KasiąMakaronik 1 sierpnia ??? Może będzie potrójne szczęście ??? :tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D

Do góry