reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Kotuska ja nie mialam crio ;) Planuje testowac 1 sierpnia, w urodziny M :)

Kurde, Kasik ale jestem zakręcona !!! Ja od rana o tym Crio i tak z automatu mi poszło ! Faktycznie przeciez masz swoje blizniaki. No to PRG moze byc ale zwiększ koniecznie. No to 1 sierpnia dniem potrójnego szczęścia !!!! A nawet poczwórnego z racji Twoich bliźniaków !

Dziękuję dziewczyny za slowa otuchy. Troszeczkę nadziei jeszcze niby jest ale co ma się stać niech się stanie abyśmy mogli na nowo próbować ;(

wczoraj jak wkładałam luteinę poczułam na szyjce macicy taki twardy dzióbek. o czym może to świadczyć? ja w temacie badania szjki jestem zielona

kobietki ja już po punkcji i okazało się że tylko 5 jajeczek pobrali a lekarz wpisywał 5 na prawym jajniku i 5 na lewym i już tego nie rozumiem :/
z tego cztery są dojrzałe mniejmy teraz nadzieję że się ładnie zapłodnią !!!rozmawiałam z embriologiem i jak a dzień dzisiejszy mamy dostać dwa zarodeczki :):):)ale kto wie co uznają we wtorek :/

Mycha mogło mieć wpływ. Mój lekarz ostatnio opowiadał mi, że z 6 par, u których stosował klasyczne IVF, u 2 par nie zapłodniło się nic, też nie wie dlaczego. W rządowym programie są ścisłe procedury, kiedy można zastosować ICSI, ale z tego co widzę u Was przyczyna jest idiopatyczna- to z tego co się orientuje można zrobić ICSI...może lekarz chciał dać Wam szanse na zapłodnienie naturalne IVF..podobno wtedy są lepsze zarodki i mają mniej wad genetycznych...spotkasz się z lekarzem to wam wszystko wyjaśni...trzymaj się
Mycha ja się w pełni podpisuje pod tym co napisała Natanka (pewnie dlatego że jesteśmy z tej samej kliniki:happy2:) a ja przecież miałam taki sam przypadek jak Ty (komórki bardzo dobrej jakości, nasienie super). Dr stwierdził, że może być tak, że otoczka komórki może być zbyt twarda. Pocieszę Cię, że przy ICSI nie było problemu z zapłodnieniem. Odczekaj teraz 3 miesiące, a potem zastosujcie ICSI i na pewno sytuacja będzie lepsza. Ten czas możesz wykorzystać na witaminki i suplementy, ewentualnie jakieś dodatkowe badania.

Sylka tak mi przykro... piszesz coś o szpitalu, tzn że dostałaś skierowanie do szpitala? i ja mam nadzieję, że wszystko się jeszcze odmieni.

Kotuska, KasiaMakaronik nie wariować bo Was odwiozę na Srebrzysko ;-) bierzcie przykład z Kasik - peeełen relaks ;-)

Mam dziś już 31 dc a ostatnie cykle miałam po 26 dni... a ja tak czekam na transfer (który ma być w jeszcze kolejnym cyklu) a mi się znowu wszystko wydłuża :dry:

Ostatnia edycja:
reklama
Mycha widzisz u mnie też amh 3, 7 i m wyniki książkowe a niestety nie został mi żaden mrozak. tyle mojego szczęścia ze ten jedyny blatus się zadomowil

Do góry