reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Cześć!!!

Ania leczę się w Gamecie u dr W, ale chodziłam też do dr Cz. A Ty u kogo się leczyłaś? Dla mnie lekarze są OK, bo wcześniej jakoś nie miałam do nich szczęścia. Dziś dr W gratulował jednej kobitce ciąży i sam się przy tym szczerze cieszył… też bym już tak chciała :-( tak jak Kasik napisała, na ten rok już nie ma limitów na ivf refundowany (skończyły się w tym tyg). Zapisują już ludzi na przyszły rok.

Anuszka, zrób AMH bo jest to ważne badanie i często będą Cię o to pytać, więc nie ważne czy przystąpisz do ivf refundowanego czy nie, ale AMH przyda się. A słuchaj – znalazłaś info czy gdzieś w Twoich okolicach robią iui na NFZ? Bo może jednak od tego wolałabyś zacząć?

Genna życzę bezbolesnych zastrzyków, by igiełka wchodziła jak w masełko ;-)

Malwisia ale Ty przecież nigdy nie miałaś endometriozy? :szok: A masz zbadać Ca125? To da Ci info czy masz ogniska endometralne. Choć w sumie do ivf nie jest to chyba potrzebne

Gizas mój dr twierdzi że dupek jest lepiej przyswajalny ale wiadomo - co lekarz to opinia. No i po dupku faktycznie miałam zgagi więc rozwala trochę żołądek :zawstydzona/y:

Wczoraj odebrałam papiery z lux med - i od maja 2011 mam napisane że staram się o ciążę :tak: Mam już wynik FSH - jest OK, TSH też ok (Gizas to zrobiłam pamiętając jakie Ty miałaś z tym przygody), więc nawet na niepłodność idiopatyczną kwalifikuje się :tak: Ale że już mam @ to od jutro biorę Gonal i póki co zrobimy ostatnią iui o ile oczywiście będzie pęchol na lewicy

Miłego Drogie Panie ;-)

reklama
Smerfeta
Kurde no tego AMH już nie zdążę zrobić do 2.09 bo idę do szpitala w poniedziałek na 3 dni.
Nie dowiadywałam się jeszcze o to IuI na Nfz :-(
Ale muszę popytać

Ania Zadowolona jesteś z tej kliniki? no dojazdy są trochę męczące;( alee jak trzeba to trzeba ;)
byliśmy na pierwszej wizycie i lekarz stwierdził, ze u nas tylko ICSI ale ze wzgl. na brak kasy mieliśmy odpoczynek i zrobiliśmy przez ten czas genetykę i wyszły oki :) dzisiaj oddałam krew na fsh i amh teraz tylko czekam na wyniki..

Ania leczę się w Gamecie u dr W, ale chodziłam też do dr Cz. A Ty u kogo się leczyłaś? Dla mnie lekarze są OK, bo wcześniej jakoś nie miałam do nich szczęścia. Dziś dr W gratulował jednej kobitce ciąży i sam się przy tym szczerze cieszył… też bym już tak chciała :-( tak jak Kasik napisała, na ten rok już nie ma limitów na ivf refundowany (skończyły się w tym tyg). Zapisują już ludzi na przyszły rok.?
to już trudno najwyżej podejdziemy w przyszłym roku ...a byliśmy u dr. Śliwińskiego

Wróciłam, jestem i przeczytałam Was.

Pierwsze, co co mnie dotknęło, to wpis Blue.

Blue
, normalnie nie wierzę. Jak to jest możliwe????
To, że jesteś w programie i masz 3 szanse, nie oznacza, że po tym razie, to już koniec. Pochodź po klinikach, po lekarzach. Podpytaj. Może immunolog?! Może inny lekarz podejmie się IVF? Przecież można zmienić klinikę, co prawda raz, ale jak ma pomóc, to warto. Jakość komórek można poprawić. Nie zapominaj o tym.

Lilonka, obyś była prorokiem odnośnie zgagi:-D

GizaS, nie biorę luteiny, tylko Lutunus i Duphaston.
Przy poprzednim podejściu miałam zaleconą luteine w dawce 3x4.

TeQuila, dziękuję Ci, że byłaś ze mną myślami w piątek. Było ciężko.
Łzy, nerwy i do tego doszedł potworny ból brzucha. Trwał kilkanaście godzin. Ale teraz jest już ok.

Agusiapela, dziękuję Ci, że pytasz. Już jest dobrze. Najgorszy ból był wczoraj. Zaczął się ok godz. 18:00
i trwał do ok 9:00. Ale już sobie poszedł. Na szczęście

AniaM81, witaj na pokładzie. Miło mi Cie poznać.

Smerfeta, ale mnie zmartwiłaś. Zgaga od duphastonu?! A ja myślałam, że od ciąży :tak:

kwiatuszek nam lekarz na wizycie kwalifikacyjnej 29.07. po przejrzeniu naszej historii choroby i wywiadzie powiedział, że kwalifikację mamy bez dwóch zdań, komplet badań mieliśmy, 4 lata leczenia mamy udokumentowane a staramy się już prawie 9 lat, od razu powiedział, że długim protokołem pójdziemy i zaproponował skratching, pewnie byśmy wcześniej zaczęli ale profesor jechał na wakacje ale nawet dobrze bo kasę dozbieraliśmy

reklama
Witajcie kobitki w niedzielny poranek :)
Blue nawet nie wiem co Ci napisać na to co się stało, nie mogę uwierzyć że znowu zarodki się nie rozwinęły :no::wściekła/y: Tak mi przykro :(((((
Gizas, lawendowy jak wasze samopoczucie?
Malwisia super że genetyka ok, to najważniejsze :tak:
Witaj AniaM81 a ja się zastanawiam skąd mnie znasz, dopiero do mnie dotarło :-D
No i kciuki za naszą pierwszą testującą - Agusiapela

Do góry