reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

AniaM81 w Gamecie chyba nie ma już miejsc na ten rok. Smerfeta wspominała, że było jeszcze 5 miejsc ale już nie ma. Ale chyba już tworzą listę na przyszły rok więc zapisuj się jak najszybciej.

reklama
GizaS
znalazłam diagnostykę w pobliżu,AMH-5dni czekania, 180zł
nasienie 4dni czekania w invimedzie TeQuila
Mi też kazano zrobić ksero wszystkiego co mam z ostatniego roku bo to zostaje u nich.
I też powiedzieli że jak coś będzie brakowało i coś jeszcze będzie trzeba donieść to wizyta będzie kosztować 150zł :-(

Ale i tak nadal mamy dylematy
W tym momencie gdy już się zdecydowalismy na ivf liczy się u nas każdy grosz . . . niestety.
Dlatego kombinuje jak mogę bo może np się okazać że to co mam wystarczy. . . A jak nie to znowu kasa pójdzie na wizytę... Masło maslane.

Hej Dziewczynki wczoraj wróciła ok 21 do domu i już nie miałam na nic siły. Za to dziś od rana, wyspana opowiem wam co się dowiedziałam.

Podobno ministerstwo wprowadziło obowiązek że AMH też musi być zrobione, mi wczoraj pobrali na to badanie krew, nie jest ono refundowane i musiała 130 zł zapłacić, ale za to inne wyniki takie jak estradiol, fsh i wirusologia mam już zrobioną w programie. Od poniedziałku mam dzwonić co z moim AMH bo mają przyspieszyć wynik bo lekarzowi zależy na nim bo na tej podstawie podejmie decyzję o protokole. To że biorę antyki to jeszcze nie jest zapewnieniem długiego protokołu tak jak mi się wcześniej wydawało.

Moja torbiel jest endometrialna więc ona jest ze mną już na zawsze, chyba że mi ją wytną ale to na razie nie wchodzi w grę, bo lekarz nie chcę mnie pozbawiać części jajnika. Co prawda kilka milimetrów się skurczyła. To ze nie miałam miesiączki to nie jest wielkie halo bo przy nowym cylku przed zastrzykami podobno będę miała okazję się złuszczyć. Niestety nic mi już nie pozostało tylko zaufać lekarzowi. Wczoraj byłam u dr Sz. i on się zdziwił że doktor S. kazał mi brać antyki od 1 dc i robić fsh bo to nie miało sensu. On zaleca antyki od 4 dc i wtedy sprawa miałaby się inaczej bo miałabym i @ i dobry wynik fsh.

AniaM81 ja podchodzę do programu w genesis. Na razie mam mieszane uczucia bo byłam tam zaledwie 3 razy. Na minus są kolejki, i długi czas oczekiwania bo ja np miałam wczoraj wizytę na 16.15 a weszłam po 18. A na plus przynajmniej dla mnie wizyty popołudniowo wieczorne bo przynajmniej nie muszę się zwalniać z pracy i tłumaczyć szefowej ze podchodzę do ivf.

Aha a wyniki genetyczne męża bez mutacji. :)

Anuszka lepiej zrób to AMH jak masz możliwość

Kochane moje, nie wiem, co u Was
slychac, bo z komorki Was nie nadrobie. Dzisiaj wracam do domu i wtedy będę Was czytala.
Ściskam Was mocno. Do napisania wieczorkiem.

Kachna, TeQuilla..ale ja nie mam szans na in vitro. bo nie produkuję prawidłowych komórek.

nie chodzi o to żeby tylko próbować.
same leki z dojazdami kosztowały mnie koło 4.3tyś.

jesli nie ma szans na produkcje dobrych komórek to też nie masz 3 prób w programie rzadowym.

ja jestem juz po trzecim in vitro.każde w innej klinice. byłam u profesorów i doktorów przeróżnych.

za każdym razem jest to samo.
nie zapominajmy ze stymulacja to ogromne obciażenie dla organizmu.
ja koszmarnie znosiłam stymulację.
za pierwszym razem mialam hiperstymulkę i o mało nie straciłam jajnika(choc własciwie to okazuje sie ze on mi i tak niepotrzebny).

po prostu-in vitro w moim przypadku nie ma szans.

będziemy kiedyś chcieli adptować zarodek.jak nazbieramy te 4tysiące.
a wczęsniej jak spłacimy 15tyś długu.
z naszymi możliwościami finansowymi moze za 5-6 lat.

Genna-da się oddać:)
pogadamy jak juz będziesz po proscedurze.na razie nie szastaj komórkami i zarodkami:)
jak urodzisz-to bedziesz miała pewność ze juz dzieciatko jest i mozesz zarodki przekazać do adopcji...sama wiesz ze transfer nie gwarantuje ciaży...
Ewis
miała sporo zarodków..a zaden nie został z Nią na ciązę.

AniaM81 ja podchodzę do programu w genesis. Na razie mam mieszane uczucia bo byłam tam zaledwie 3 razy. Na minus są kolejki, i długi czas oczekiwania bo ja np miałam wczoraj wizytę na 16.15 a weszłam po 18. A na plus przynajmniej dla mnie wizyty popołudniowo wieczorne bo przynajmniej nie muszę się zwalniać z pracy i tłumaczyć szefowej ze podchodzę do ivf.
a jak ze skutecznością w tej klinice? są tam ciąże po ivf?
też by mi pasowało bo na miejscu bym miała i nietraciła na dojazdy

hej AniaM81 ;) ja byłam teraz w czwartek w Gamecie w Gdyni i niestety na ten rok nie ma miejsc;/ Ale możesz jechać, zarejestrują Cię i będziesz czekać ;(O Bydgoszczy też myślałam bo mam blisko, ale podobno opinie nie są pozytywne ;(

dzięki :*

My już byliśmy w Gamecie w 2012roku a teraz chcemy spróbować refundacji :)
także już jesteśmy praktycznie pacjentami Gamety.

reklama
Witam was kochane kobitki :-)
U mnie jest dzisiaj 7dpt i wszystko jest ok.Krzyże mi tylko dokuczają a w jajnikach mam czasami taki lekki małpi ból takie niby kłucie nie potrafię tego opisać :tak:
GIZAS-kochana jak u ciebie samopoczucie?
LAWENDOWY-i również ciebie zapytam jak samopoczuciee?
MALWISIA-do zakwalifikowania jest wymagane AMH lub FSH ja miałam tylko AMH.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę :-)

Do góry