reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Magda jak sie ma neta w telefonie to tak jest ze i na wakacjach sie zagłada :) a kłaczki pojechały z nami na wakacje :) niestety męczą mnie , najbardziej jak zjem, wypije cos typu mleko, jogurt, serek almette, nawet Shake czekoladowy :) bo na
Bazie mleka , a teraz Powinnam duzo mleka pic dla obcego, nie mam ogony na mięso , nawet kurczak, nasze stałe menu to roSól bulion i surówka z marchewki, czasem
Jakis naleśnik :) na piersiach tak
Mi wysadzilo żyłek ze szok, ni i sie powiększyly , masakra , zasłonią mi brzuch i tlko w lustrze będę mogła na niego popatrzeć :) a słońca
Unikam , leżę pod parasolem, czytam gazetki, forum,troszke pospacerują po plaży i słońce mnie łapie :) M znalazł plaZe dla nudystów ale same stare dziady i baby ze fuuuuuj.
Kasik jeszcE godzinka i wizyta z embriologiem :) a za 2 godzinki bedziesz mamusią :) cEkamy
Na info o zarodkach :)

reklama
Genna z tym mlekiem to myślę że lepiej omijać jak masz nudności bo one bardziej mogą zaszkodzą nić brak nabiału :tak: w razie czego,jak obcy aż tak wybredny może witaminki chociaż przejdą? ;-)

Dziewczyny, jutro na 19.50 mam wizytę u Genetyka, będą moje wyniki - hurrrrraaaaa :tak: oby były tylko pozytywne :dry: ale inne wersji nie zakładam :sorry2: ale się ciesze się że to już jutro! :-)

Magda u kogo masz wizytę? bo ja u genetyka w starej siedzibie a Ty pewnie u doktorka w nowej? zresztą godziny odległe więc pewnie i tak byśmy się minęły ...

Infinity, to grzecznie czekaj choć zapewne cię nosi już ;)

Genna, to menu jak moje jeszcze ze 2-3 tygodnie temu ;) rosół najlepszy na wszystko a surówka z marchewki zdrowa i pyszna ;)
Mi nawet po lodach było niedobrze tyle że zero wymiotów tylko mnie męczyło, a jogurt tylko pitny z biedronki o smaku owoców leśnych żaden inny. Ja mam zamiar wybrać się nad jeziorko w niedzielę a za tydzień nad morze wkońcu poleżeć bo tak to zakaz miałam ;) Internet w smartfonie to podstawa ;) jak to tak odciąć się od świata hahahaha nie wiem jak można było kiedyś żyć bez smartfonów ;)

Kasik, kciuki za transfer:) Na pewno udany:)
Milena, gratuluję bety:) Też chciałabym taką zobaczyć:)
KasiaMakaronik, Kotuska, trzymam kciuki za bety:) Co do transferu dr. S - to mam największe zaufanie do niego. Tylko nie spodziewałam się, że są takie długie kolejki do niego.
DW, Jazzabell - oby dni do pozytywnej bety minęły jak najszybciej:)

Infinity to czekamy z niecierpliwością na jutro !!!!!!!!!!!!!!

Magda niestety lód o smaku gumy balonowej tez wyszedł , pitny jogurt tez odpada , czasami sie zapomnę bo mam ochotę na mleko i dalej nie musze kończyć, M sie śmieje ze mam tu juz taką alejkę z krzaczkami, przynajmniej raz dziennie ją podlewam :)
Właśnie zjadłam kabanosy i ogórka konserwowego na tzw lunch, zobaczymy co na to obcy , ale ja miałam ochotę to był moj ulubiony zestaw przed @ :)

Wku.... sie na maxa :( Profesor twierdzi, ze w programie rzadowym musi mi podac 2 zarodki i jest to odgornie narzucone. Zarodki sa slabe bo 1BB i P8B (cokolwiek to znaczy). Tym samym skreslam Invicte i na pewno tu nie wroce. Plan B niestety jest bardzo prawdopodobny :(

Kasik nie denerwuj sie , nie wiem na jakiej podstawie twierdzi ze musi!!!! Chyba wymyślił to specjalnie dla ciebie :/ kochana teraz idź po swoje maluchy i zycze ci żebyś ju nigdzie nie musiała jeździć i męczyć sie z konowałami!!!

Kasik, nie denerwuj się. Decyzja prof jest w tym przypadku słuszna. Jeden jest ok bo 1 klasy a drugi jest słaby wiec Ci go podadzą bo pewnie nie spełnia norm do zamrożenia. Takie są wymogi że jeśli nie można mrozić to podają. Zobaczysz będzie dobrze !

Kasik potwierdzam to co mówi Kotuśka:-(że aby zamrozić musi mieć stadium blastocysty a nie dają wielkich szans temu słabemu zarodkowi a nawet z najsłabszych maluszków może być ciąże i w środku mają lepiej. Dlatego dostaniesz dwa zarodki. Ten pierwszy jest całekim fajny-dobrnął do blastocysty a to już dużo. Trzymam mocno kciuki za wsyoką bete za 7-8 dni:tak:

reklama
Na prośbę Kasik mogli jej podać 1 zarodek ale wiadomo ze drugiego nie dałoby sie zamrozić , no chybaze potrzymaliby go do 6 doby. To bylaby decyzja Kasik , lekarz nie mógł jej do niczego zmusić, niestety należałoby sie liczyć z tym ze nie miałaby mrozaczka

Do góry