reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

genna dokladnie tak mysle, ze gdyby przetrzymali do jutra to by sie okazalo czy nadaje sie do mrozenia czy nie :( Profesor w ogole nie wspominal o tym, ze ten slabszy nie nadaje sie do mrozenia. Powiedzial tylko, ze gdybym podchodzila komercyjnie to moglabym sama decydowac a w rzadowce kieruja sie wieksza skutecznoscia i on musi podac 2. Moim zdaniem to bzdura, po prostu chcial zaoszczedzic. Skoro tak to juz na pewno do nich nie wroce. Mam wrazenie, ze cos jest nie tak z ich labo bo wszystkie dziewczyny, ktore mialy ze mna punkcje mialy duzo pobranych kumulusow a tylko 1 lub 2 zarodki. Jedna z dziewczyn, duzo mlodsza ode mnie miala tylko jeden zarodek i to tej samej klasy co moj slabszy czyli P8B i ten miala transferowany. Slyszalyscie w ogole o takiej klasie zarodkow w 5-tej dobie? Chyba Smerfeta kiedys wspominala, ze najlepszy embriolog z Invicty przeszedl do Gamety wiec moze tutaj jest pies pogrzebany? Niepotrzebnie jeszcze dalam im zarobic na akupunkturze bo po rozmowie z profesorem i tak nie moglam sie zrelaksowac :(

Ostatnia edycja:
reklama
Kasik, już pisałam na drugim wątku. Invicta ma dziwne zasady i też mi się to nie podoba. Jedych zmuszają do podania 2 zarodków, gdzie masz prawo wyboru, a innym nie pozwalają na 2 zarodki, mimo że inne kliniki dają jak nie ma się 35lat. To jest chore, że oni interpretują po swojemu. Nie trać wiary w swojego kropka, bo tak jak mówiłaś - słabsze czasami się przyjmują, a te mocne i dobrze rokujące nie. Trzymam kciuki za kropka, żeby spłatał Ci figla i został z Tobą na kolejne 8 miesięcy:)

Kasik blatus musi się zadomowić.
~~~~~~~~~~
A jak nie to dr Mr albo dr P w bocianie sa świetnymi fachowcami. Nie ma takiego pędu i przynajmniej prowadzi cie jeden lekarz nie kto popadnie. I pamiętaj ja tez się zrazilam do swojej poprzedniej kliniki i tez wykonałam plan B :) i widzisz z jakim skutkiem :)

Dziewczyny nie wierzę:szok:
AMHAMH1,16ng/ml1,5 L

Moje AMH rośnie z roku na rok:szok: w 2012 miałam 0,4, w 2013 0,74 a teraz 1,16:szok:

Ale nie wiem co dalej:szok:
Spieliśmy się z siostra m u której mieszkamy.... to długa historia, mamy dwa inne domy po rodziciach ale ze względu na firmę się nie liczą i musimy się wyprowadzać a to znaczy wziąć kredyt ... mega duży kredyt na kupno domu na głównej ulicy bo tylko takiw chodzi w droge,, już mamy jeden na oku. Ale nie wiem czy przez to dam szybko rade z ivf:baffled: ale chociaż wiem że mam jeszcze trochę czasu:-Dże menopauza nie dopadnie mnie w tym roku:-D
Na prawdę jestem w totalnym szoku....

Badanie wykonano metodą Elisa na aparacie Euroimmun
Wartość oceny ryzyka niskiej rezerwy jajnikowej < 1,5 ng / ml odnosi się do 3 dnia cyklu.
Wartość 1,5 ng/ml jest medianą dla zbioru ustalonego dla n=106, gdzie między 2,5-97,5 percentylem zbiór wartości zamyka się między ND - 10,6 ng/ml
ND – granica detekcji
W randomizowanej grupie kobiet o średniej wieku 30 lat wartość mediany wynosiła 2,4 ng/ml
Badanie należy wykonywać w terminie wyznaczonym przez lekarza prowadzącego, a uzyskane wyniki konsultować w kontekście innych badań .

Badanie wykonano przy użyciu testu AMH Gen II Elisa firmy Beckman Culter

reklama
Kasik w głowie się nie mieści! co to za nakaz?! przecież to jest prawo do podania 2 zarodków a nie obowiązek! a jeśli nawet chodzi o jakość zarodeczka to niech lekarz mówi prawdę a nie owija w bawełnę. Co do tych oznaczeń to nie mam zielonego pojęcia, bo w Gamecie nawet przy klasie 2 zaprzestają podawania literek
Nie wiem czy najlepszy embriolog przeszedł do gamety, na pewno bardzo dobry bo dr W bardzo go zachwalał (już nie pamiętam czy to kobieta czy mężczyzna). W invicta jest też problem z wynagrodzeniami. Klinika generuje mega zyski ale pracownicy nie zarabiają za wiele, z tym że nie wiem jak to jest w przypadku lekarzy.
Kasik u mnie w domu dziś nawet szkło się tłucze (i to takie gruuube), coś to musi znaczyć ;-) ale to szczęście z tłuczonego szkła śle do Ciebie :tak:

Gizas no proszę, co za niespodzianka! ciekawe czy DHEA podniosło AMH, a może po prostu trafiłaś na dobry skok hormonów? :confused: kto wie, najważniejsze że załapiesz się na refundację leków. Życzę aby kasa znalazła się i byście mogli dalej działać. Ale teraz koniecznie wybierz jakąś wypasioną klinikę ;-)

A u mnie dziś 29 dc więc chyba cykl się wydłuży po histero. Z opisu hist pat rozszyfrowałam wszystko i jedyne co wychodzi że endo odpowiada pierwszej fazie cyklu

Ostatnia edycja:
Do góry