reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Marikka no az tak dobrze nie jest, transfery i punkcje robi ten lekarz, ktory akurat ma dyzur. Pisalam o wizytach, chociaz wszystkie piec IUI robil mi doktor Z. i raz punkcje :) W recepcji nie robia problemu z zapisaniem trzech terminow, nawet mowie, ze z dwoch zrezygnuje a one wowczas prosza, zeby nie zapomniec odwolac. Masz prawo wybrac lekarza bo musisz mu ufac.

dziewczyny dziękuję Wam bardzo za słowa otuchy. Naprawdę dużo to dla mnie znaczy, bo kto mnie lepiej zrozumie jak nie Wy:)
Infinity, trochę ochłonęłam i zaczęłam myśleć w miarę racjonalnie. Podjęłam decyzję, taką jak piszesz. Podejdę do ostatniego mrozaczka. Jeśli znowu się nie uda, to zacznę robić dodatkowe badania, histero i brać już inne suplementy - znaczy się dodatkowe:) To wszystko przed stymulacją żeby mieć większe szanse na lepsze zarodki i byćmoże wtedy się uda. Planuję październik - listopad zacząć stymulację, ale do tej pory wszystko może się zdarzyć. Długiej przerwy nie chcę robić, chybaże będę zmuszona.
Narazie odstawiam leki i czekam na @. Myślę, że przyjdzie dosyć szybko, tylko boję się, że po clexane będzie tragiczna.

dziewczyny tak z tego wszystkiego obliczyłam, że po refundacji leków wydałabym do stymulacji nieco ponad 2tys. A nie 6tys jak poprzednio. Więc mam nadzieję, że nie zmienią nic w tej sprawie i będą one dalej refundowane:)

Marikka, ja też zapisuję się na 2 terminy do lekarza. Raczej nie robią problemów w recepcji, bo też mówię, że odwołam. A przez telefon jak rezerwuję, to czasami nawet na 3 wizyty i odpowiednio wcześniej dzwonię i odwołuję. Do tej pory chodziłam do dr. P i nie narzekam, bo chociaż miałam refundowane leki i była dla mnie bardzo sympatyczna. Teraz chcę iść do innego lekarza, bo ciągle szukam swojego stałego.
I coś czuję, że do stymulacji chyba powrócę w łaski prof:sorry:

Anulla bardzo mi przykro... ciesze się, że masz już plan. Ważne by znaleźć w sobie jeszcze troszkę sił by jeszcze troszkę powalczyć :tak: Skoro u Ciebie nie ma problemu z uzyskaniem kilku zarodków to jak najbardziej możesz podejść jeszcze do transferu bez dodatkowych badań. U mnie i u Kasik jest troszkę inaczej, bo u nas ciężko z uzyskaniem zarodków dlatego my wcześniej skorzystałyśmy z dodatkowej diagnostyki.

Anulla @ po clexane moze nie byc tragiczna, tak samo jak po acesanie bo dzialanie chyba podobne tylko silniejsze. Moja byla wyjatkowo lagodna. Refundacje bedziesz miala na 3 stymulacje, nawet przy ewentualnym (czego oczywiscie w Twoim przypadku nie przewiduje) komercyjnym podejsciu. Ja tez zamiast prawie 4 tys za kazdym razem, czyli razem ponad 7 tys wydalabym tylko 1600 zl :( Szkoda, ze refundacja weszla tak pozno. Na dodatek gdybym chciala podchodzic komercyjnie w Bialymstoku to na bank bede musiala zrobic swieze AMH a tego kryterium juz nie przeskocze :(

Kasik z tym amh w Białymstoku to tak nie koniecznie np. Mi dr Mr wogole nie kazał robić tylko sama się uparlam i zrobilam. Twierdzil ze jemu to niepotrzebne do kwalifikacji

reklama
Milena ale do refundacji leków może być potrzebne. Ciekawe jak do tego podejdą.
Kasik, obyś nie musiała jeździć do Białegostoku. Ostatnie podejście w rządówce musi się udać i nie dość, że będziesz w ciąży to jeszcze i mrozaczki dla rodzeństwa będą:tak:. Ja komercyjnego podejścia nie przewiduję - nie dam rady finansowo. Dlatego mam nadzieję, że jednak uda się w tym rządowym podejściu.
Smerfeta, no u mnie mimo też niskiego amh, bo nawet trochę niższe niż u Kasik, to dało radę pobrać 14 jajeczek, z 6 rządowych 4 się zapłodniły i w tym 3 mrozaczki były. 1 ostatni mrozaczek jeszcze został, dlatego tak jak mówisz - po niego podejdę bez dodatkowych badań. Bo w sumie nie jest tak źle. Mam tylko nadzieję, że kolejna stymulacja nie będzie gorsza niż 1. No i jednak mnie też olały te bociany:-(
Oby szczęście się do nas uśmiechnęło i wreszcie te odpowiednie bociany do nas przyleciały żebyśmy wszystkie przeniosły się na inny wątek.

Ostatnia edycja:
Do góry