reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Anulla tule mocno!!! Kochana my za ciebie będziemy wierzyć w ostatniego maluszka. Odpocznij moze zrób badania, a moze zmień klinikę? Narazie wracaj po ostatnigo malucha !!! Jesteśmy z Tobą!!!!
Ja tez korzystam z aplikacji w telefonie , wygodniej :) dobrze ze sa juz polubienia ale rzeczywiście sygnaturki tez by sie przydały .

dziewczyny jak to jest z testami sikanymi? w którym dniu można robić? albo kiedy Wam wyszedł sikany?:-)
Jestem 8dpt czyli jutro będzie 9, czy może w 9dpt wyjść już coś?
Nie wiem czy robic, bo to kosztuje mnie duuużo stresu:)

Genna gratuluję!!!:tak::tak: szczerze mówiąc dawno tutaj nie wchodziłam, więc przepraszam że tak późno gratulacje;) kurczę Tobie już leci 8 tydzień...:)

Dzięki dziewczyny za wsparcie i już odganiam głupie myśli :)
Marika witaj :) Z antykami nie pomoge ale lekarz na pewno wie co robi. A u kogo jestes w Invikcie? Ja tez z Invicty i lecze sie u dr Z.
Nas dr Z. właśnie kwalifikował. Jest małomówny ale rzeczowy i sympatyczny. Chcielibyśmy się leczyć stale u niego ale to jest chyba niewykonalne w tej klinice aby mieć stałego lekarza. Nie dość, że niecodziennie lekarze są w klinice, to jeszcze Ci popularniejsi mają terminarze zajęte przynajmniej tydzień w przód. A przecież organizm nie dostosuje się cyklem do grafika wolnych terminów. Tobie kasik36 udaje się zapisywać zawsze do tego samego lekarza? Mi nie i dlatego np. ustalenie stymulacji 02.08 mam znowu u kogoś innego, chyba jakiejś nowej lekarce, bo nie słyszałam wcześniej jej nazwiska a wydawało mi się, że w Invikcie "przeszłam" już wszystkich ;)

Enni, zależy ilodniowy zarodek miałaś podany. Jeśli blastocysta to test powinien coś pokazać, choć z nimi to różnie bywa. Często, gęsto dziewczyny miały wysokie bety a sikacz wychodził negatywny albo cień cienia.Najbardziej wiarygodna jest beta i jeśli Cie korci to bym jednak to badanie poleciła.

Dziewczyny, zostało mi 19 zastrzyków clexane. Płaciłam 100% (114 zł za 10 sztuk). Na 11 z nich markerem zapisałam numer dnia miesiąca, w którym miałam robić zastrzyki. Za te 19 zastrzyków chciałbym 150 zł.

Marikka mi sie jakos udaje i jeszcze nigdy nie bylam u innego lejakarza :) Raz przed IUI bylam u profesora ale tylko dlatego, ze moj byl chory 1 dzien ;) Jak mam problem z wizyta to pisze do niego sms'a i recepcja oddzwania, ze jednak mnie wcisnely ale tak bylo tylko raz. Ja sie profilaktycznie umawiam na 3 wizyty dzien po dniu duzo wczesniej a pozniej jak przychodzi @ to z dwoch wizyt rezygnuje. Doktorek wcale nie jest malomowny, tylko trzeba wiedziec o co pytac. Zawsze na kazde pytanie szczegolowo odpowiada, czasami az za szczegolowo bo np wykresy mi rysowal kiedys albo przekroj jajowodu ;) Trafilam do Invicty wlasnie za nim bo zaczelam sie u niego leczyc w Elblagu ale tam nie robil IUI i tak zostalam :) Przyjmuje w Invikcie 4 dni w tygodniu (oprocz czwartkow) i chyba w jedna sobote w miesiacu. Z tego co pamietam to wtorki i piatki do poludnia a poniedzialki i srody po poludniu. W piatki robi tez punkcje a w poniedzialki transfery.

Alternatywa dlaczego chcesz sprzedac clexane? Przeciez moze Ci sie jeszcze przydac? Tylko mi nie mow, ze skladasz bron bo na to Ci nie pozwole!

Ostatnia edycja:
Anulla bardzo mi przykro. Odpocznij i ochłoń ale nie ma zgody na rezygnację i poddawanie się :tak: Postaraj się podejść do tego rzeczowo - skuteczność IVF to ok. 25%, w programie rządowym ok. 30% co oznacza że średnio prawie co 3 transfer daje ciążę - aby wyszła taka statystyka jednej parze uda się za 1 a innej niestety dopiero za 6 ... I brak powodzenia nie musi oznacza wcale jakiegoś 'ukrytego' problemu; nie możesz się też sugerować klasyfikacją zarodków - każdy lekarz mówił mi że blastocysta do dobrze rokujący zarodek a jej klasa to wyłączenie ocena wizualna dokonana przez embriologa - aby móc cokolwiek powiedzieć o realnej szansie tego zarodka należałoby wykonać badania genetyczne oraz znać odpowiedź na pytanie które pomimo takiego poziomu wiedzy medycznej nadal pozostaje bez odpowiedzi - dlaczego czasami nie implantują się prawidłowe zarodki a innym razem oraganizm przyjmuje ten wadliwy zamiast go wyeliminować ...
Dlatego nie mówi się o tym jaka jest szansa przy danej klasie blastocysty bo nie ma to większego przełożenia na faktycznie wyniki. Jedyne co jest potwierdzone to to, że zarodki 2-3 dniowe dają trochę mniejszą szansę niż blastuś ale nikt nie porównuje blastycyst jako takich.

Na tym etapie każdy musi zdecydować w którym momencie zacząć wykonywać dalsze badania czy zrobić sobie przerwę - ja miałam bardzo podobną sytuację bo też 4 zarodki i gdyby 4 próba się nie udała zrobiłabym przerwę, badania, wzięła dodatkowe suplementy itd. - taki miałam plan podchodząc do 4 transferu... I ja też mówiąc szczerze nie wierzyłam że ta 4 próba z 'najsłabszego' zarodka cokolwiek da a teraz głupio mi patrząc na rosnący brzuszek i czując pierwsze ruchy że aż tak nie wierzyłam w swoje szczęście i szukałam na siłę 'dziury w całym' - nie zawsze ona jest, czasami po prostu życie testuje naszą wytrwałość :tak: Nie poddawaj się!

enni mi wyszedł sikacz 8dpt blastocysty ale zarodki różnie się implantują a beta rośnie u każdego nieco inaczej - w przypadku negatywnego wyniku na pewno nie można się poddawać i rezygnować z bety.Jeżeli dostałaś blastusia ja w 9dpt poszłabym na betę zamiast robić sikacza :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry