reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Agulla zobaczysz wszystko będzie dobrze :-). Trzymaj się zobaczysz.

Magda zraszaj zraszaj fluidki potrzebne ;-).

Mimozama niestety nie pomogę. Ja mam brać tylko Yasmine.

reklama
mmm... dzwoniłam, oczywiście lekarza nie ma a Pani z recepcji stwierdziła że ona nie jest pewna ale chyba od teraz. Wieczorem esa napiszę do niego. O ile odpisze to może coś się dowiem. Czasem zastanawiam się nad zmianą kliniki przyznam:baffled:

mmm - wydaje mi się, że od dziś możesz brać. No ale najlepiej jakby to lekarz stwierdził. Acard nie zaszkodzi jak będziesz brać od dziś. Ja Acesan (odpowiednik acardu) też brałam od 1dc lub 2dc już nie pamiętam.

Ja dzisiaj 15 dzień po transferze ponowiłam bete wyszło 109 ( wczwartek miałam 68) :) Dzisiaj powiedziałąm w pracy że w przyszłym miesiacu planuje iść na zwolnienienie. szef nawet dobrze to przyjął.
Moje pierwsze objawy były jak na okres bolał mnie brzuch i piersi, ale potem bol brzucha minął a piersi zaczeły mnie wyjątkowo boleć bo własnie najbardziej brodawki. Teraz męczy mnie sikanie- są dni że chodzę 7-10razy dziennie i 1lub 2 w nocy. I zaczęłam w nocy podjadać bo czuję się bardzo głodna jak przebudzę się na siusiu chociaz wieczorem zawsze jem kolację

Sylka czyli pierwsza betę robiłaś w czwartek 10 dpt i mialas 68, a w 15 dpt 109. Nie chcę Cię broń boze martwić ale malutki ten przyrost, dzwonilas moze do lekarza, zapytac co on sądzi o takim przyroście. A może ja coś żle doczytalam odnośnie twojej bety i cos namieszlam. Oczywiscie trzymam kciuki za Twoją niunię.
A ja od czwartku prócz bolących piersi mam mdlosci, dziś to juz odruchy wymiotne mialam.
Dziewczyny ja Wam powiem co bralam by zwiększyć szanse na zagnieżdzenie, mam nadzieje ze komuś również to pomoże. Od 1 dnia stymulacji 2x dziennie pilam łyżkę oleju lnianego,parę dni przed transferem do 2 dni po jadlam ananasy ponoś tez zwiększają szansę na zagnieżdzenie. I od dnia transferu 3 dni bralam relanium 2x1.

Syllkaa mam nadzieję, że pomyliłaś się w wpisywaniu cyfr lub dni bo przyrost rzeczywiście nie jest prawidłowy :confused:

Montana
a olej to kto Ci zalecił? Ananasa jem często bo lubię:-) Człowiek już chwyta się wszystkiego, jak by trzeba było to nawet budyń z kota bym jadła gdybym wiedziała, że pomoże ;-):-D

Ostatnia edycja:
Syllka, tak jak dziewczyny piszą coś nie tak z Twoim wynikiem ...
"beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin"

reklama
Kasik siedze tez na innym forum i dziewczyna której sie udalo powiedziala bym go brala, dziala grzybobójczo, ma korzystne kawasy omega. Najlepiej kupić w aptece tłoczony na zimno i przechowywac w lodowce. Jest ohydny ale czego sie nie zrobi by spełnić nasze marzenia ;-). Z ananasem tez nie wolno przesadzić bo w nadmiarze wywołuje skurcze, Ja jadlam po 2-3 plasterki świeżego ;)

Do góry