reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Anulla polecam. Ja się bardzo załamałam poprzednim wynikiem. Lekarz w Salve powiedział mi, że z AMH 0,2 nie mam szans. Na szczęście inny kazał zrobić badanie wit D3. Podobno niedobór D3 fałszuje wynik AMH.

To jesteśmy bogatsze w doświadczenie o wit D i AMH jednak my tu musimy byc dla siebie bo lekarze nie mają pojęcia jak nas leczyć i jakie wyjście jest dla nas najlepsze

Oj ale się rozpisałyście dzisiaj ;)
Genna, Kasik zazdroszczę spontanicznego spotkania ;) kiedyś był temat spotkanka w trójmieście i jakoś zgasł więc może warto go odświeżyć? ;)
Smerfeta, super że histero się udało teraz odpoczywaj ;)
KasiaMakaronik, koniecznie powtórz betę to trochę za szybko chyba, nadal kciuki...

Ja dzisiaj pojechałam do pracy z siostrą wdrażać ją w tematy bo nadal będę na zwolnieniu i mnie zastapi... Jestem wykończona jak bym 12 godzin przy łopacie zasuwała ;)

Kasia makaronik zdecydowanie za szybko poszlaś dopiero po ok 7 dniach może coś wyjść jezeli mialas podanego blastusia 5 dniowego . Spokojnie wytrzymaj jeszxze roszke :o

Ale mam dzisiaj dzień dawno mnie nie bylo tu u was dziewczyny ale moje samopoczucie powoli zaczyna sie poprawiac zaczynam cos jesc ;) a dostalam dzisiaj przelew z.pracy i dostalam 80 % wynagrodzenia na zw ciazowym . A szefowa myslala ze ja sie nie znam i wciskala mi kit ze samo wzwolnienie nie upowaznia do 100 % tylko musze jej jeszcze przyniesc zaswiadczenie od lekarza bo przeciez dzis w ciazy jestem ale jutro juz moge nie byc . A ona z kad ma brac jak ja nie zarabiam dla niej tylko w domu siedze . Alez mnie wpienila myslalam ze eksploduje :eek:

Ewelina znalazłam coś takiego "Do wypłaty zasiłku chorobowego w wysokości 100% podstawy wymiaru wymagane jest odrębne zaświadczenie lekarskie potwierdzające stan ciąży, jeżeli w zaświadczeniu lekarskim ZUS ZLA nie został wpisany kod "B" - w przypadku
niezdolności do pracy przypadającej na okres ciąży. Skoro został wpisany kod B, to szefowa nie ma prawa żądać dodatkowego zaświadczenia. ZUS ZLA jest świadectwem lekarskim". O tym, co oznaczają poszczególe kody mówi ustawa o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa. Pokaż jej art. 57. "

Kasik81 witaj ponownie :) Ja niestety robilam poziom wit D3 ale jakiejs total jezeli dobrze pamietam. Wynik byl ok ale ja i tak caly czas biore 2000 j.

Spotkanie bardzo fajna sprawa, obojetnie czy w wiekszym gronie czy tak jak dzisiaj spontanicznie wiec ja sie jak najbardziej pisze :)

Genna ja tak ciagle gadalam o sobie i nawet nie zapytalam jak sie czujesz. Wygladasz kwitnaco wiec ciaza Ci sluzy :)

Dziewczyny jeszcze w kwestii refundacji to lekarz musi miec podpisana umowe z nfz. Moj nie ma ale powiedzial, ze jeszcze dzisiaj zlozy wniosek ale mam sie nie martwic bo obchodza ten problem po swojemu. Rozpisuje leki lekarz prowadzacy a recepte wypisuje ten ktory ma umowe i po klopocie. Kurcze wiedzialam, ze o czyms zapomne, nie zapytalam czy w klinice bedzie mozna kupic leki z refundacja czy tylko w aptekach.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry