reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Infinity, no poszalałam. A myślałam że waga w domu mi się zepsuła ;) To przez to że dużo leżę. I pani położna mówiła że owoce są zdrowe ale mają dużo cukru i też trzeba uważać. A tego sobie nie odmawiałam ;) Cukrzycy boję się bardzo bo ostatnio miałam wynik na granicy, ale teraz jest dobrze. Czekam teraz niecierpliwie na wizytę i USG.

Agulla to dziwnie sformulowali wytyczne do refendacji - max 3 stymulacje, do 40 lat, fsh max 15, amh min 0,7. Przeciez takie wytyczne sa w programie. Kazda osoba zakwalifikowana spelnia te wymogi.

Magda to prawda że w owocach i naturalnych sokach jest masa cukru, też mi lekarz wspominał a wydaje się że to zdrowe i można bez ograniczeń ;-) choć ja nie powiem żebym jakoś się ograniczała, aż dziwi mnie że tak mało mi przybyło, to chyba przez stres niestety :baffled:

Hej dziewczyny! Mam pytanie, jako że od jutra zaczynam swoją przygodę z IVF i mam mętlik w głowie chciałam sie was zapytać czy po stymulacji często zdarza się nadmierne przestymulowanie doprowadzające do dodatkowej wizyty w szpitalu?
Teraz mieliśmy miesiąc przerwy, jutro mam wizyte na której doktor ma mi rozpisać kiedy i jakie brać leki, na ostatniej wizycie doktor wspominała o tabletkach antykoncepcyjnych...rozumiem ze to długi protokół tzn. teraz czekam na miesiączkę pożniej tabl. antykoncepcyjne 21 dni miesiączka i gonadotropiny, USG punkcja, transfer. Dobrze to rozumiem?

Cześć Dziewczyny,

Widziałam pecherzyk, za 10 dni kolejna wizyta. Serduszkowa. Teoretycznie z dnia ostatniej miesiączki termin na 28 luty, a w praktyce owulka późniejsza. Takze na ten etap wszystko ok.

A to nasz "myśliciel" :)
Wszystko jest dobrze. Nadal są te puste przestrzenie ale do końca 12 tc muszą zniknąć ;) Maleństwo fikało że dr nie mógł mi fotki zrobić. Rączki do skroni przykładał dlatego dr nazwał go myślicielem :)
uploadfromtaptalk1404143866842.jpg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1404143866842.jpg
    uploadfromtaptalk1404143866842.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 50
Madziu piękna fotka :tak:
Kasik szkoda że znowu się miniemy.
Mam pytanie kobietki czy na wizytę rozpoczynającą długi protokół muszę mieć badania hormonów jak do krótkiego protokołu już się w tym wszystkim pogubiłam :baffled: a oczywiście pani na infolinii nie potrafiła mi odpowiedzieć :szok: W każdym razie zaczynam od jutra antyki w końcu o krok do przodu :-)

reklama
Do góry