reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Ja 10 lipca mam wizytę. Teraz jestem na Logeście, także pewnie po wizycie Gonapeptyl i oby do przodu. I tak czuję się jakby to była moja ostatnia szansa :) Wiek robi swoje :) Pozostaje nam walczyć :)

Dziewczyny co z tego, ze wynik AMH jest w systemie, przeciez moglam go zrobic dawno i jest juz nieaktualny. Ja mam ostatnie z wrzesnia. Do programu skoro jestesmy juz zakwalifikowane nie ma znaczenia bo obowiazuje to co bylo w dniu kwalifikacji. Tak samo jak z wiekiem, w dniu kwalifikacji nie mozna przekroczyc 40-tki ale juz nastepnego dnia tak i naleza sie 3 pelne procedury. Natomiast refundacja lekow ma sie nijak do kwalifikacji bo wchodzi od 1 lipca i na bank beda potrzebne swieze wyniki, pewnie max 3 miesiace waznosci, moze pol roku ale to i tak mnie nie ratuje bo u mnie minelo 10 miesiecy :( W sumie jest napisane AMH lub FSH wiec zrobie to drugie.

No i moja wizyta okazała się jedną większą porażką :-( Lekarz nie chce w ogóle prowadzić mojej ciąży zaczynając od 16tc i w dodatku z takimi wynikami badań prenatalnych - usłyszałam dokładnie to samo co od mojej gin. prowadzącej - że mam zrobić badania inwazyjne (amniopunkcję). Do tego średni sprzęt i z usg wiem tylko tyle że maleństwo rośnie i serce bije - nic więcej, nawet żadnych pomiarów nie zrobił :baffled: Nie wiem skąd tyle pozytywnych opinii na temat tego lekarza - już zaczynam się zastanawiać czy może ja jestem aż tak trudnym pacjentem :baffled: ...

Tak więc skończyło się na tym że pomimo że nie chce we wtorek idę na amniopunkcję, jak coś się stanie to sobie do końca życia nie wybaczę :no: I wracam do dotychczasowego gina bo widzę że nic innego mi i tak nie pozostało. Zresztą ta zamiana miała być na lepsze a lekarz i sprzęt gorszy i chyba jeszcze mniej wie i do tego bardzo niedelikatny podczas badania :-(

Ostatnia edycja:
Infinity, kurcze co za podejście...czyli zostałaś zmuszona do aminopunkcji. Nie rozumie podejścia lekarzy. Zamiast uspokoić to jeszcze bardziej człowieka dołują i jak tu się nie martwić i niestresować. Kochana trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze i z aminopunkcją w trakcie i po i wogóle.

Infinity co ty mówisz???? To konował a nie lekarz !!!!! Ja pikole, a nie zastanawialas sie nad lekarzem z gamety? Czy za daleko masz? Ojjjj same brzydkie słowa mi sie cisną na tego lekarza!!!!!!!!!!!
Mam nadzieje ze badanie wyjdzie dobrze i niepotrzebne sie stresowalas

CZERWIEC :

26.06.2014 Anuszka wysoka beta
26.06.2014 KasiaMakaronik crio transfer
26.06.2014 Infinity wizyta u nowego gina

27.06.2014 Genna wizyta serduszkowa
28.06.2014 Milena wizyta start stymulacji
30.06.2014 Magda wizyta
30.06.2014 Agaawa wizyta pęcherzykowa

LIPIEC :

01.07.2014 AniaM USG połówkowe
01.07.2014 Kasik wizyta
01.07.2014 Smerfeta histero
01.07.2014 Infinity aminopunkcja
03.07.2014 Syllkaa wysoka beta
03.07.2014 Anulla28 crio transfer
04.07.2014 Montana wizyta pęcherzykowo/serduszkowa
07.07.2014 Magda badania prenatalne
07.07.2014 Agulla wizyta przed stymulacją
07.07.2014 KasiaMakaronik wizyta po wysokiej becie
08.07.2014 Magda wizyta w klinice
10.07.2014 Hania wizyta

Ostatnia edycja:
reklama
Infinity, kurdę co za idiota z tego lekarza!!! Co za bezsens, że zmuszają kobiety do inwazyjnych badań. Trzymam mocno zaciśnięte kciuki żeby badanie się powiodło i wynik był prawidłowy. Na pewno będzie dobrze, chociaż na pewno się stresujesz.
Na to rzeczywiście wychodzi, że nie warto robić badań krwi jeśli usg wychodzi prawidłowe.

Kasik, sprowadzasz mnie na ziemię. Cieszyłam się z refundacji, a tu nie wiadomo jak to odbierze nasza klinika. Znając życie to zażądają nowych badań. Gdyby można było dać wyłącznie FSH, bo byłabym przeszczęśliwa.

Do góry