reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Cześć Dziewczyny, czytam Was, ale udzielam się na Kto po in vitro, na liście refundowanych leków są takie oto leki, podaję wraz z cenami po refundacji - czyli ile zapłacimy. Pozdrawiam.

Cetrotide 0,25 mg - 50% 65,57zł
Gonal-f, 900j.m. (IU)/1,5 ml (66μg/1,5ml) --ryczałt 463,15zł
Gonal-f, 300 j.m. (IU)/0,5 ml (22 g/0,5 ml) -- ryczał 172,46zł
Gonal-f, 75 j.m. (IU) (5,5 μg) - ryczałt 57,06zł
Puregon, 300 j.m. -- ryczałt 48,85zł
Puregon, 600 j.m. -- ryczałt 59,18zł
Elonva,100 μg - ryczałt 513,87zł
Elonva, 150 μg - ryczałt 513,87zł
Menopur, 1200 j.m.FSH + 1200 j.m. LH - ryczałt 397,65zł
Menopur, 600 j.m. FSH+ 600 j.m. LH - ryczałt 195,26zł
Fostimon, 75 j.m. - ryczałt 3,20zł

Ostatnia edycja:
Kurcze nowina super ale ja sie chyba nie zalapie bo 1 lipiec jest we wtorek a ja pewnie zacznę w sobotę. Chyba ze jakoś wykupie leki do wtorku a reszte później. Jakie leki się najczęściej bierze w tych pierwszych dniach? Musze obgadac to z doktorkiem

Dorota dzięki za wiadomości
Ja za 300j gonalu płaciłam w aptece 340zl czyli wychodzi ze 50% refundacji jest, widzę ze fostimon dosyć tani ale nie najlepszy chyba z tego słyszałam, na mnie przynajmniej niedzialal

Refundacja super ale czy bedzie trzeba robic swieze AMH? Niby jest napisane AMH lub FSH ale jak znam zycie kliniki beda chcialy AMH bo badanie drozsze. Trzeba wziac pod uwage, ze sie na nie dosyc dlugo czeka wiec to znowu niektorym odwlecze podejscie. Ja z moim AMH i tak bym sie pewnie nie zalapala bo na bank polecialo po 2 stymulacjach :( No a dofinansowanie do 3 stymulacji oznacza, ze nie tylko dla osob z programu rzadowego bo tam wiadomo sa tylko 3.

ja za ca125 płaciłam 36zł. Więc Anuszka nie jest to bardzo drogie badanie, a lepiej to niż robić laparoskopię:)

co do leków - u mnie wchodzi w grę tylko menopur. Co prawda najdroższy, więc zawsze to coś. Ale właśnie co z amh, trzeba znowu robić?! To ja się nie załapię:-(

reklama
Do góry