reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Kasik, jak będziesz miała kontakt ze swoim dr to zapytaj, może odpowie na temat amh. Ja dopiero będę w klinice w czwartek i postaram się czegoś dowiedzieć. Jak to wchodzi od 1 lipca, to muszą już wiedzieć co i jak.

Anulla ja bede akurat 1 lipca :) W razie w od razu zrobie AMH bo mysle, ze jednak beda chcieli swieze. FSH i tak robi sie w 3 dc wiec musze poczekac az mi sie kolejny cykl zacznie.

Ciekawe czy te leki bedzie mozna normalnie kupic w klinice jak do tej pory czy tylko w aptekach.

Kasik, mam nadzieję, że nie będą chcieli nowego amh. Ja nawet nie mam co robić, bo wyjdzie mi 0,2 pewnie. Będę 3.07 to też się podpytam, może coś mi powiedzą. Trochę się podłamałam, że jest taki wymóg. Powinni pomagać kobietom, a te z niską rezerwą nie mają szans ani na refundowane in vitro ani na refundowane leki. Zresztą ja do kolejnej stymulacji, jeśli zajdzie taka potrzeba podejdę w nowym roku, więc nie wiadomo co będzie do tej pory.

Super wiadomość w tą refundacją :) ale jak teraz nie uda mi się, to nie załapię się na kolejną refundację leków, bo przekroczę 40 lat.

I jeszcze jedno: dziewczyny nie róbcie same bez zlecenia lekarza AMH !!! Jeżeli zrobicie je w swojej klinice to będzie już w systemie i jeżeli będzie za niskie to już koniec - tak mi powiedział dr. Także jeżeli nic nie będzie dr mówił to nie dopytujcie same !!!

Hania 39 masz racje, to samo sobie pomyślałam że te co już mają wynik w systemie to mają i się łapią tylko te nowe osoby co przyjdą do rządowego musza zrobic AMH i FSH. Ale wiadomość super !!!

reklama
Hania, też tak myślę, bo przecież mają podgląd na wyniki. Poza tym, jeśli np. ja zrobię amh, a na pewno mam mniej jak 0,7, to przecież nie można podchodzić do in vitro. Co prawda nie mogą umowy zerwać, ale nie wiadomo jak na to będą patrzeć. Także jest szansa, że będą patrzeć na wynik z kwalifikacji. Chociaż mam miesane uczucia co do tego. Ciekawe jak ministerstwo do tego podchodzi.

Do góry