reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Gofry o taaaaaak :-) ale dawno nie jadłam, ale może to i dobrze że nie mam gofrownicy bo potrafię takich rzeczy niezłą ilość pożreć :zawstydzona/y: Tylko dla mnie wersja z śmietaną z kremówki ubitą i truskawkami, ahhhhhh :blink:

A właśnie macie dobry przepis na Gofry?
U Mnie gofrownica chyba od ilości gofrów się psuje ostatnio połowę wywaliłam ( czt. zjadłam zdejmując ciasto z niej po przyklejane) Może to wina przepisu na ciasto:wściekła/y: chociaż wcześniej wychodziły idealne!

Mimozama, ja mam taki przepis:
4 jajka
Cukier waniliowy
Proszek do pieczenia
1l mleka
1 kg mąki
(tylko nigdy nie wsypuje całej mąki bo za gęste wychodzi tylko stopniowo dozuje)
Mi też kleiło się ciasto to zaczęłam delikatnie gofrownice smarować olejem i problem zniknął ;)

Magda ja smaruję gofrownicę olejem i za pierwszym razem wychodzi idealnie, kolejny przyklejony, wystudzę ja umyję, nasmaruję olejem nagrzeję ponownie i znowu wyjdzie. Obniżałam temp. ale też działo się to samo.Przepis mam podobny z tym że dodaje miodu:-)

Smerfeta
nie robiłam dziś bety
nie miałam do tego ani głowy ani ochoty
mam to plamienie więc jutro pojadę na darmową

skorzystam z przepisu na gofry
uwielbiam
ale takie domowe nie smakują jak te z budki np nad morzem lub na mazurach :-D nad czym ubolewam

Ostatnia edycja:
Witam!!! Mam pytanie..czy może któraś z was orientuje się czy leki stosowane przy in vitro bedą refundowane? Podobno była taka szansa ze od 1.07.2014 leki będą całkowicie lub chociaż częściowo refundowane-info od mojej lekarki; ale widze na stronie MZ że niema takiej informacji.
Na wizytę idę za tydzień więc wtedy będę miała pełny obraz sytuacji ale może któraś z was już cos we???

Dr właśnie dzwonił. Trochę mnie uspokoił powiedział że nie "powinno"byc za późno ale sama nie wiem :/ ok musze mu zaufać.
Wizyta w sobotę 28.02 godzina 8:20 Boże musze wyjechac kolo 1-2  no cóż to jest dla upragnionego szczęścia

CZERWIEC :

25.06.2014 Kotuska wizyta przed crio
25.06.2014 Medalikara wizyta pęcherzykowo/serduszkowa
25.06.2014 Heiza wizyta u profesora

26.06.2014 Anuszka wysoka beta
26.06.2014 KasiaMakaronik crio transfer
26.06.2014 Infinity wizyta u nowego gina
27.06.2014 Genna wizyta serduszkowa
28.06.2014 Milena wizyta start stymulacji
30.06.2014 Magda wizyta
30.06.2014 Agaawa wizyta pęcherzykowa

LIPIEC :