reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Czarna, gratuluję słodkiego synka:) Jest przecudny:-)
Agawa, montana gratuluję wysokich bet:)

dziewczyny które brały clexane, powiedzcie mi, jakie miałyście dawki i czy nie było z nimi problemów w aptekach? Bo ja dziś byłam w 7 aptekach i w żadnej nie było, a na dodatek, nie było w hurtowniach i co niektóre powiedziały, że w ogóle nie jest produkowany w takiej dawce jak ja mam - tzn 20. Jedna apteka powiedziała, że producent wstrzymał i dopiero od 1 lipca można zamawiać. Nie wiem co zrobić i na ile to jest prawda:-(

Magda dzięki za wpisanie :-) gofry też uwielbiam ale nie mam gofrownicy niestety

Montana skoro w rodzinie sporo bliźniaków to już wszystko jasne. Ale super :-)

Agaawa super beta! :-) a przyznasz się czy odpoczywasz więcej? Mam nadzieję że tak bo jak nie to przyjadę do Ciebie i Cię usadzę!... na fotelu oczywiście ;-)

Anulla idź może do lekarza ogólnego i powiedz jaka sytuacja i poproś o receptę na inną dawkę leku bądź na jakiś podobny lek. A może dasz radę zadzwonić do gina i poradzić się jeszcze?

Czarna gratuluję synka! Piękne imię wybrałaś :-)

Anulla ja mam dawkę 40 wiec ne pomogę jak to jest zdoatepnoscià.
Czarna gratulacje dla was rodzice i witamy Nataniela na świecie :)
Montana beta super wiec juz sie nie martw :)
Teraz czekamy na Medalikare z relacjà z wizyty :)
A moj obcy bardzo lubi śmieciowe jedzenie , stripsy z KFC zostały w żołądku :)
Musze sie pochwalić ze zrobiłam piękny segregatory na badania obcego :) wszystkie dane moje, lekarza prowadzącego , podzielone teymestry no i pięknie przyozdobiony
miłego wieczorkiem dziewczynki idę znowu nakarmić obcego :)

genna, przygotowania na powitanie kropka rozpoczęte, zanim się obejrzysz, będzie już z Tobą na świecie:tak: No właśnie z dawką 40 nie ma problemu. Znowu lekarka źle wypisała mi receptę. Na relanium też źle wypisała i nie mogę wykupić. Jak pojadę to powiem żeby mi zmienili receptę, ale nie wiem czy się uda. No i jak nie dostanę refundowanej to się wkurzę.

Smerfeta, jutro dowiem się z apteki co i jak, bo mają zadzwonić do dostawcy, a dziś już było za późno. Jak nic z tego, to zadzwonię do kliniki co mam robić. Ja to zawsze mam jakiś problem z receptami.

Ostatnia edycja:
Anulla ja tez mialam za pierwszym razem problem z recepta na relanium.

Moje informacje dotyczace przerwy pracy embriologow i laboratorium w Invikcie sie niestety potwierdzily i od 25 do konca lipca nie beda odbywaly sie transfery i punkcje. Zobaczymy czy moja @ przyjdzie na czas to moze sie wyrobie. Nie wiem tylko czy warto ryzykowac stymulacje, bo jak bedzie trzeba przedluzyc stymulke to bedzie klops.

Kasik, to jest chore z tymi receptami. Muszę wszystko wykupować w aptece w Medisonie, bo tylko tam nie robili problemu. No ale w razie czego, relanium i tak nie jest refundowany, to wypiszą mi drugą receptę. Ale tych zastrzyków nie podaruję, nie mam zamiaru płacić 100% bo lekarz nie wie jakie są dawki dostępne na rynku. Niech klinika dwoi się i troi, a mam mieć refundowaną. Chybaże dostanę jednak ten lek w aptece, może nawet w Gdańsku, to nie zrobię afery.

Anulla, tak w necie poszperałam i znalazłam ulotkę tego leku i jest niby dawka 20, 40, 60... tylko czy faktycznie nie ma problemów w hurtowniach bo tak bywa niestety :(

reklama
Anulla, tak w necie poszperałam i znalazłam ulotkę tego leku i jest niby dawka 20, 40, 60... tylko czy faktycznie nie ma problemów w hurtowniach bo tak bywa niestety :(

dziękuję:) ja nawet patrzyłam, że jest to lek refundowany. I w aptece mi powiedziała, że skoro jest refundowany, to musi być na rynku. Może rzeczywiście narazie wstrzymali się z ich rozprowadzaniem, bo czekają na nową listę refundowanych leków od 1 lipca. Tylko to może być dosyć późno dla mnie, jak go nie dostanę. No nic będę jakoś kombinować.

Do góry