reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
CZERWIEC :

22.06.2014 Montana wysoka beta
23.06.2014 Heiza wizyta u immunologa
23.06.2014 Kasik wizyta u immunologa
23.06.2014 Syllkaa transfer
24.06.2014 Anulla28 wizyta przed crio
25.06.2014 Kotuska wizyta przed crio
25.06.2014 Medalikara wizyta pęcherzykowo/serduszkowa
25.06.2014 Heiza wizyta u profesora
26.06.2014 Anuszka wysoka beta
26.06.2014 KasiaMakaronik crio transfer
27.06.2014 Genna wizyta serduszkowa
28.06.2014 Anulla28 crio transfer
30.06.2014 Magda wizyta

LIPIEC :

01.07.2014 AniaM USG połówkowe
07.07.2014 Magda badania prenatalne

Montana, miałam dokładnie tak samo ;)
Równe 2 tyg od bety czyli 24 dpt.
Beta na pewno będzie ladna, nie martw się :)

A to fajnie, czyli lekarz dobrą datę wyznaczyl pierwszej wizyty. Zastanawiam sie tez czy to bedzie wizyta dopiero pęcherzykowa. A serduszkowa w jakim dniu mniej wiecej po transferze wypada.
Madzia dziś to mnie stresuje taki ból w okolicy jajnika, Nie mam pojęcia czy to normalne czy coś niepokojącego.

Na pierwszej wizycie nie było u mnie jeszcze serduszka ale może u ciebie już być :)
Ja kolejną wizytę miałam mieć po 7~10 dniach ale że dr nie było to miałam zaś po 2 tygodniach. Ze względu na przygodę z plamieniem serduszko widziałam już po 5 dniach w szpitalu. Też miałam różne bóle i kłucie i niby to normalne.

montana
gratki wielkie
genna
"obcy" uroczy
kasiamakaronik
26 to masz dzień :-D
a my wracamy do rzeczywistości,czyli do domu i jutro do pracy.
byliśmy na długi weekend u mnie w domku. widziałam się z siostrzenica, jaka ona już słodka, dużo rozumie, ma 13 mies :-D
byliśmy też w oświęcimiu w byłym obozie :-(
od 2dc boli mnie podbrzusze, mam wzdety brzuch i "czuje" prawy jajnik.co to może znaczyć. a może właśnie nic . . .
to jak to jest z ta refundacja leków?
ma wejść ale nie ma tych które większość z nas brała?

Ostatnia edycja:
Kasik36 bardzo dziekuje za liste badan i podpowiedz. Czyli to jest taki standardowy komplet ktory zleca pani immunolog.faktycznie to sobie zrobie i pojde z wynikami. To jest wszystko czy moze ktoras z dziewczyn miala jeszcze cos dodatkowo zlecone?

Ladymargot ja zrobiłam więcej niż standardowo bo mam mutacje w jednym z genów, pani doktor zazwyczaj daje najpierw subpopulacje, białko S, białko C, homocysteina, LA, przeciwciała p/kardiolipinie IgG, IgM, przeciwciała p/beta2glikoproteinie 1 IgG, IgM.

Hejka
Mamy Pytanie do dziewczyn z trójmiasta . Czy znacie jakiegoś lekarza który daje recepty na luteinę 100 mg refundowaną może być prywatny? ja już u 3 lekarzy była i z wielką łaską dostawałam ale jakieś małe ilości 2- 3 op a musze brać 12 szt dziennie;-( i zabójstwem jest kupowanie 1 op za 55 zł:no:. Poza tym podobno refundacja przy in vitro luteiny jest tylko do 66 dni od zapłodnienia wiec zaraz i na to sie nie łapie. Pomożecie?

montana jak się cieszę z Twojego szczęścia i z tego, że w końcu przełamana zostania zła passa GMW. Gratuluję też i wszystkim którym się udało.
Ostatnio niewiele się udzielam ale podczytuję i jestem na bieżąco. Póki co walczę z kilogramami no i pochwalę się, że mam za sobą - 4 kg :)

reklama
Bibi a byłaś u lekarza rodzinnego? Mi przepisywała bez problemu z refundacją. W Invikcie jest jedna pani doktor, która ma umową nfz i przepisuje refundowane leki ale nie znam nazwiska, wiem tylko, że to kobieta, może inne dziewczyny pomogą.

Bernadtka gratuluję postępów w odchudzaniu, u mnie przez teryd niestety 4 kg na plusie ale nie to jest najważniejsze :-)

Do góry