reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
O Ewelina
Co tam u ciebie?jak się czujesz. Opowiadaj.
Dziewczyny
Pytałam już na kto po invitro ale zapytam i tu.
Czy przy jednym usg i wynikach badań można określić owu? Bo ja mam znów obawy że źle pani dr trafi. Czy to źle dla 5dniowego zarodka jak się nie trafi w te 5dni po owu?tak się boję . . . To mój ostatni pingwinek i ostatnie crio w tej próbie

anuszka mi się wydaje że jest to możliwe pod warunkiem że na tym usg endometrium będzie prawidłowej grubości i pęcherzyk dominujący będzie miał odpowiednią wielkość (będzie dojrzały) i lekarz zleci przyjęcie zastrzyku na pęknięcie - wtedy z dużą dokładnością można przewidzieć kiedy wystąpi owu i tym samym wyznaczyć datę transferu. Oczywiści są przypadki że nawet w takich kontrolowanych sytuacjach owu się przesunie (lub pęcherzyk pomimo zastrzyku nie pęknie) ale jest to raczej rzadkie.
W innym przypadku - jeżeli endo lub pęcherzyk nie jest prawidłowe - wg. mnie powinna być kolejna kontrola. Wyznaczenie dokładnej daty transferu jest istotne gdyż tylko wtedy organizm jest przygotowany optymalnie na przyjęcie zarodka - lekarz nie powinien 'prorokować' tylko możliwe najdokładniej ustalić wystąpienie owu.

Martwicie mnie. . . usg w 12 dc,pechol i endo super, w tym samym dniu miałam badania. Nic na pęknięcie nie dostałam, nie było też powtórki usg ani badańczyli tak naprawdę nie wiadomo czy owu wystąpiła... Czyżby dr się nie chciało?ale chyba nie chce doprowadzić do tego abym straciła zarodek

Kotuska popieram :tak: a te bańki to na ukrwienie? nie masz po nich siniaczków?

Genna, Medalikara gratuluje pięknych bet!
Genna w jakim terminie doktorek będzie na urlopie? No i pytanie, czy się ucieszył jak przekazałaś mu info o pięknej becie? A ja muszę uderzyć do jakiegoś gina po receptę na yasmin bo profesor M źle mi obliczył i brakuje mi dosłownie 5 tabl :angry:

Gizas mocno kciukam za Ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Smerfetko nie dość ze dr M wzial tyle kasy to jeszcze ma problem z matematką? Ehhhhh
Zadzwoniłam i ze stoickim spokojem mowię mu o becie a on ze stoickim spokojem , super mamy piękna ciąże , na urlop idzie w przyszłym tygodniu i do 24 czerwca na nim jest i mam sie zjawić u niegonbo chce mie jeszcze obejrzeć , jakbym jakimś okazem była :p ale mam juz iść do swojego gina :)

Nie brałam
To miał być naturalny cykl
Mam brać lutke od jutra
Przed poprzednim crio miałam więcej usg ale wyniki badań tylko raz. . . Ale mam stresa. . . Co robić

Boże
Dlaczego oni nas tak traktują!?
Dlaczego nas nie do informują!?
Czy naprawdę liczy się dla nich tylko kasa, a człowiek i jego uczucia, psychika a zwłaszcza problemy z niepłodnościa są na ostatnim miejscu?myślałam że statystyki że się częściej udaje też są ważne

reklama
anuszka nie martw się kochana, nie chciałam Cię stresować. Nie wiem jak wyglądają Twoje cykle - u mnie owu albo nie było albo była bardzo rozregulowana albo mi pęcherzyk nie pękał i rósł aż się stawał torbielem - dlatego jak przy pierwszym crio miałam podchodzić na naturalnym cyklu to właśnie taki schemat przedstawił mi dr. Ponieważ owu pomimo 3 wizyt nie udało się dokładnie ustalić podeszłam dopiero w kolejnym miesiącu na cyklu bezowulacyjnym, sztucznym.
Może z doświadczenia Twój dr. wie jak to u Ciebie wygląda i jest to w stanie wszystko przewidzieć? trudno mi powiedzieć ...

Do góry