reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Genna , alternatywa gratuluję kochane :-)

Dziewczyny z tymi badaniami prenatalnymi pomiedzy 11 a 13tc to faktycznie jest tak że są dla nas po IVF refundowane - zarówno USG jak i badanie krwi (test PAPP-A). Tak sami USG połówkowe ok. 20tc.
Dodam jeszcze od siebie że warto wcześniej poczytać o testach z krwi (PAPP-A), szczególnie po IVF, aby być w pełni świadomym na co się decydujemy ... nie chce oczywiście nikomu ich odradzać, warto jednak wiedzieć co może się zdarzyć, ja nie byłam na to gotowa :dry:

reklama
Kasiamakaronik ja tez przytylam ;) oczywiscie zwalam na encorton bo na cos trzeba oby siebie nie obwiniac ;) Czuje sie ok tylko trace nadzieje. Mam ostatnie podejscie w rzadowce, jak sie nie uda to wybieram sie do Bialegostoku. Bardzo mi to nie po drodze :(

Alternatywa gratki :)

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny !
Genna, Ty wiesz... ciesze się bardzo Twoim szcześciem. Czekam już z niecierpliwością na foteczki z USG. Betka piękna.Będzie Dobrze !
Medalikara beta tez super.Gratulacje !

Widzę że ostatnio jakoś na forum powiało optymizmem ! Oby teraz już każdego dnia były info tylko o przyrastających beta ! Czego Wam i sobie życzę !
A ja jestem dalej na etapie picia ziółek. Do tych ziółek stawiam sobie tez bańki- w naszym magicznym trójkącie czyli po jednej na jajniki i na macice.Niby tez pomaga. No zobaczymy. Za 2 tyg mam wizytę przed crio. Już się nie mogę doczekać !!!

Ostatnia edycja:
Oby teraz już każdego dnia były info tylko o przyrastających beta ! Czego Wam i sobie życzę !
Kotuska popieram :tak: a te bańki to na ukrwienie? nie masz po nich siniaczków?

Genna, Medalikara gratuluje pięknych bet!
Genna w jakim terminie doktorek będzie na urlopie? No i pytanie, czy się ucieszył jak przekazałaś mu info o pięknej becie? A ja muszę uderzyć do jakiegoś gina po receptę na yasmin bo profesor M źle mi obliczył i brakuje mi dosłownie 5 tabl :angry:

Gizas mocno kciukam za Ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
A ja nie śpię od 4:30:sorry:Zrobiłam sikacza-jedna wredna kreska:zawstydzona/y: dziś 12 dpt dwu dniowych maluchów. Test czułości 25, a beta powinna byc już większa:zawstydzona/y:także złudzenia już mi są odebrane. Bo nawet cienia cienia na teście nie ma. Co prawda @ też nie ma ale czuję się jak na nią. Mam cieplo w szyjce macicy, jakoś dziwnie poprukuje i luteina się bardziej wydala niż wcześniej:zawstydzona/y:.O 8 jadę do laboratorium, może mały shoping na zabicie czasu a późnej pójdę na Jasną Górę, co prwda wszytsko już jest przesądzone ale cień nadziei sie tli że może jakiś test kijowaty:confused2:

Gizas, testem się nie przejmuj. Mi przy wysokiej becie (195) wyszła ledwo ledwo widoczna kreska. I tylko ja ją widziałam :)
Trzymam kciuki!!! MUSI być dobrze skoro nie masz @, a luteina się wydala różnie; raz mniej raz więcej tak że nie schizuj!!!!

Infinity
A co może się zdarzyć po tym PAPPA?
Chodzi mi o to aby mieć świadomość jak testy działają ... mi usg wyszło idealnie - ryzyko wystąpienia wad genetycznych było po nim wielokrotnie niższe niż wstępnie ustalono na podstawie mojego wieku. I gdybym nie była po IVF na tym badania by się skończyły bo nie łapie się w żadne inne wskazanie do wykonania PAPP- A (poza tym że ciąża jest po IVF).

Później poszłam na badanie krwi przekonana że usg takie idealne więc to tylko formalność. Bada się na nim betę ale 'wolną' a nie HCG i białko PAPP-A. Mi białko wyszło skrajnie niskie, kilkakrotnie poniżej minimum, beta w miarę. Ostateczne wyniki poznam w środę ale wiem że niskie białko bardzo mocno podwyższy ryzyko które oszacowano po USG, pytanie tylko czy tak mocno że będą wskazane dalsze (inwazyjne) badania, czy zmieszczę się powyżej granicy.
No i jeszcze jedna ważna rzecz - nawet wynik ostateczny, pozytywny czyli teoretycznie wskazujący na wadę w >90% po dalszych badaniach (aminiopunkcja - pobranie wód które wiąże się z 1% ryzykiem poronienia) wykazuje że dziecko jest zdrowe ....
Jak to wszytko przemyślałam to wiem że ja kolejny raz na testy z krwi - jeżeli usg nie budzi wątpliwości bym się nie zdecydowała. Mam kolejny stres który nie jest mi potrzebny.

GizaS wieeelkie kciuki :tak:

CZERWIEC :

12.06.2014 GizaS wysoka beta

13.06.2014 Hania wizyta
14/16.06.2014 Anulla28 wizyta przed crio
14.06.2014 Ewelina wizyta pecharzykowo/ serduszkowa
16.06.2014 Ana_bella wysoka beta
16.06.2014 Magda wizyta u gina prowadzącego
16.06.2014 Anuszka crio transfer ostatniego pingwinka
17.06.2014 Mimozama wizyta i rozpiska
17.06.2014 Medalikara wizyta pęcherzykowa
20.06.2014 KasiaMakaronik wizyta przed crio
20.06.2014 Genna wizyta pęcherzykowa
23.06.2014 Heiza wizyta u immunologa
23.06.2014 Kasik wizyta u immunologa
24.06.2014 KasiaMakaronik crio transfer
25.06.2014 Kotuska wizyta przed crio
25.06.2014 Medalikara wizyta pęcherzykowo/serduszkowa

reklama
GizaS, kciuki zaciśnięte :tak:
&&&&&
Testem się nie przejmuj bo to badziewia są, niby czuły od 25 ale jak robiłam pierwszy też nie wyszedł a wynik z krwi był 41.

Do góry