reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

A napiszcie mi Dziewczyny proszę jak to wygląda w długim protokole po antykach - bierze się kolejne wyciszacze? i jak długo do momentu rozpoczęcia tej właściwej stymulacji??

reklama
Chloe u mnie długi protokół to antyki i od 16 dc z Antykami dostaje sie gonapeptyl , następnie 21 dc z antykami odstawiasz je i czekasz na @ ale nadal bierzesz gonapeptyl , @ przychodzi ok 5 dni od odstawienia antyków , nadal bierESZ GONAPEPTYL I OK 8 nowego dc właściwa stymulacja wchodzi , a gonapeptyl bierze sie do ostatniego dnia stymulacji , czasami lekarze dają tylko antyki bez gonapeptylu i wtedy w nowym cyklu po antykach dokładnie 2-3 sc dostajesz właściwa stymulacje , Gameta stosuje w 65% długi protokół . Wiec nie wiem jak ucieknie dr planuje

Tola przykro mi :-( Na poprawę nasienia polecają Profertil, jest drogi ale podobno skuteczny. Mój M bierze już chyba z 4 miesiące ale nie robiliśmy badań więc nie wiem czy działa.
Mój M brał Profertil z Clostylbegytem razem i fakt parametry sie poprawiły, ale dr wtedy mówił że nie na długo to będzie i faktycznie. Teraz masakry nie ma ale szału też nie. Przed kolejnym podejściem pofaszeruje go troche.
Tylko zastanawiam się co ewentualnie do Profetilu czy czego tam innego jeszcze mu dorzucić i w jakiej dawce?
Ile tego Koenzymu Q10 dawać

A Wy kobietki co bierzecie / brałyscie?

Ostatnia edycja:
Tola ja swojemu daję koenzym Q10 300 mg, vitum-D 2000 j.m., lekarz zalecał dorzucić do Profertilu L-karnitynę tak, żeby łącznie było do 2000 (w Profertilu jest 440) ale nie dorzuciłam;-) Ja biorę całą masę leków: Kwas Foliowy 5 mg, Bromergon ½ tabl. (na zbicie prolaktyny), Koenzym Q10 300 mg, Omega 3 forte Naturkaps 1000 mg, femifertil, DHEA Eljot 25 mg 3 x 1, vitum-D 2000 j.m., encorton 20 mg (na obniżenie komórek n-k). Teraz jeszcze doszedł mi antybiotyk (Biseptol) na bakterie w moczu, magnez i wapń na zrętwiały palec więc mogę już nic więcej nie jeść, tyle leków :szok:

Ostatnia edycja:
Tola przykro mi:-(. Zbieraj siły do walki. Ja z lekami nie pomogę, bo w sumie dopiero sama podejmę decyzję o jakiś konkretnych, bo tak odkładam myśl o faszerowaniu się "witaminami". Ja to narazie tylko biorę folik i metypred (steryd)

Ja swoejgo faszeruję od dawna, w listopadzie wyniki były jako takie, a teraz były najtragiczniejsze odkąd się staramy bo miał tylko 0,1 mln, bez ruchu i pewnie tragiczną morfologią 1-2% a brał zestaw witami męskich, kwas foliowy, magnez , l karnityne 1000 i dupa

Tola przykro mi że się nie udało, jesteśmy z tej samej kliniki, to teraz przerwa na suplementację?

reklama
Do góry