reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hej kobietki dawno mnie nie było bo w moim życie zawsze musi się coś dziać :-D także sporo mam ostatnio na głowie .
Madziu trzymam za Was mocno kciuki wszystko będzie dobrze ,musi być nasza kalendarzowa mamusiu :tak:.
Kasik nie możemy się poddać myślę że jesteśmy blisko celu ;-)

reklama
CZERWIEC :

03.06.2014 Infinity USG prenatalne 

06-07.06.2014 Medalikara wysoka beta 
08.06.2014 Genna wysoka beta
09.06.2014 Magda_7891 wizyta serduszkowa
10.06.2014 anuszka wizyta przed crio ostatniego pingwinka 
11.06.2014 Agulla wizyta przed transferem
12.06.2014 GizaS wysoka beta
13.06.2014 Hania wizyta
14.06.2014 Anulla28 wizyta przed crio
14.06.2014 Ewelina wizyta pecharzykowo/ serduszkowa
17.06.2014 Mimozama wizyta i rozpiska

Infinity, cudownych widoków życzę :) może już będzie widać kto się skrywa w brzuszku...? ;)

Dziewczyny dziękuję za kciuki. Gdyby nie ten cholerny kręgosłup wszystko byłoby dobrze, a tak sama nie mogę iść do łazienki nawet po wczorajszym omdleniu.
Ale dam radę tyle przeszliśmy żeby doczekać się dzidzi to teraz zrobię wszystko co w mojej mocy żeby kropuś był zdrowy i został z nami :tak:

Miłego dnie życzę wszystkim ;)

Poszłam do "zwykłego" ginekologa - bez problemu wypisał. Ale sam fakt... Wrrrr
Dzięki za gratulacje :)
Proszę, nie wpisujcie mnie w tabelki. Mało się udzielam na forum, a jak coś piszę to przeważnie jak się wkurzam (jak wczoraj :) ) albo jak mam pytanie. Trochę mam czasami wyrzuty sumienia :)

GizaS miałam podane dwa zarodki 4BB i 5BB. Pewnie trochę za niska beta jak na 2 zarodki :( ale jutro robię powtórkę - zobaczymy jak przyrasta.

alternatywa a Ty tak po cichaczu :-D gratuluję :-):-):-) a beta wcale nie jest niska - pamiętaj że nawet przy 2 zarodkach w większości przypadków przyjmuje się tylko jeden - obstawiam że tak właśnie było w tym przypadku :tak: trzymam kciuki.
Estrofem brałam bez zmian do 12 tygodnia ciąży - teraz dopiero odstawiam po mału.

Magda - a Ty jak się czujesz poza bólem kręgosłupa? (swoją drogą też mam z nim problemu - myślałam że zacznie mi dokuczać pod koniec ciąży ale niestety boli od początku:-(). Żadnych plamień już nie masz?

A ja się zdołowałam po wizycie :( cały misterny plan szlag trafił. Okazało się, że endometrium po antykach wciąż jest za duże i trzeba przedłużyć ich branie a to z kolei wszystko opóźnia a mamy zaklepany urlop który już raz był przesuwany a ciężko z tym i u mnie w pracy i u mojego M także stanęliśmy przed wyborem - albo rezygnujemy z urlopu i ciśniemy dalej a antykami licząc na to że to endometrium się zmniejszy albo odstawiamy antyki i po 7 dniach przerwy zaczynamy je brać od nowa czyli wracamy do doktora w kolejnym cyklu.
Z jednej strony dobija mnie to czekanie ale dr powiedział, że endo w kolejnym cyklu brania tabsów będzie już ok no i dochodzi jeszcze kwestia kasy bo może jak zacznę stymulację w lipcu a nie za tydzień to będzie już refundacja - wg dr jest na to szansa.

Ehh... chyba odczekamy bo to wyjdzie 20 dni opóźnienia a dzięki temu odpoczniemy trochę na urlopie i jeszcze do tego coś zaoszczędzimy ale wg wcześniejszych wyliczeń ja na tym urlopie miałam już być po wszystkim i czekać na betę :(
Sorry, że Wam tak smucę ale musiałam wylać swoje żale.:-(

Infinity, po za kręgosłupem nic nie boli na szczęście. Nie mogę nazwać tego co ze mnie wylatuje plamieniem a brudzeniem bardziej. Grawitacja działa i jak wstaje to zawsze coś wycieknie. Ale to takie ciemno brązowe nie krwiste więc chyba dobrze.
No i leżę, leżę i leżę ;) w tej tv nic nie ma kompletnie ;)

Chloe, nie smutaj się... poczekacie będziesz lepiej przygotowana ;) Wiem że się dłuży ale lepiej poczekać :tak: no i może na tańsze leki się załapiecie...

Magda to bardzo dobrze :tak: wszystko wskazuje na to że była to jednorazowa przygoda a takie brudzenie może występować przez dłuższy czas. To pozostaje tylko odliczać czas do wizyty :-)

Chloe głowa do góry - czasami źle to wygląda ale może jak piszesz wyjdzie Wam na dobre? Nie ma się co spinać za wszelką cenę bo wtedy jeszcze bardziej nie wychodzi.

reklama
Infinity - no jest dokładnie jak mówisz - im bardziej się spinamy tym bardziej się wszystko komplikuje.
Powodzenia na dzisiejszym usg!

Do góry