reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

In vitro 2024 - refundacja

hej dziewczyny pisze do ws o rade jestem po 3 nieudanym transferze na cyklu na turalnym dzisiaj popoludniu mam wizyte u lekarza podobno p 3 tnieudanych transferach przechodzi sie do diagnostyki
powiedzcie jak bylo u was
co trzeba diognozowac jakie badanie zrobic ??
immunologie czy kolposkopie??
prosze o cenne rady bo zaczynam sie martwic
Jesli dobrze rozumiem to na program sa tylko 4 transfery?? a ja mielam juz 3 wiec chciałabym zeby ten 4 byl dopieszczony
ostatnio po transferze miałam wypisany oprocz cyclogestu i duphastonu i clexane miałam encorton i 2 zastrzyki decapeptylu
diagnostykę można robić w każdym momencie :) u mnie lekarz zalecał przed transferami ale wiem że są lekarze którzy transferują „na ślepo” i dopiero po kilku nieudanych próbach zaczynają grzebać w wynikach.

Niestety źle rozumiesz - polecam przeczytać dokładnie zasady programu. Na swoich gametach masz 4 pełne procedury, a nie transfery. Czyli jedna procedura to stymulacja, punkcja i tyle transferów ile masz blastek/moruli do transferowania.

Ile masz lat? Macie Zdiagnozowany powód niepłodności? Mieliście badane zarodki? Robiliście kariotypy, kiry, hlca, biopsję endometrium, histeroskopie itp?

reklama
hej dziewczyny pisze do ws o rade jestem po 3 nieudanym transferze na cyklu na turalnym dzisiaj popoludniu mam wizyte u lekarza podobno p 3 tnieudanych transferach przechodzi sie do diagnostyki
powiedzcie jak bylo u was
co trzeba diognozowac jakie badanie zrobic ??
immunologie czy kolposkopie??
prosze o cenne rady bo zaczynam sie martwic
Jesli dobrze rozumiem to na program sa tylko 4 transfery?? a ja mielam juz 3 wiec chciałabym zeby ten 4 byl dopieszczony
ostatnio po transferze miałam wypisany oprocz cyclogestu i duphastonu i clexane miałam encorton i 2 zastrzyki decapeptylu
Ja jeszcze nie miałam transferu, więc się na ten temat nie wypowiem, ale ilość transferów możesz mieć tyle ile zarodków, nie tylko 4. W rządowym programie masz do 6 procedur ivf z czego 4 na własnych komórkach, a 2 na komórkach dawczyni, jeżeli uzyskacie min w dwóch stymulacjach po 2 dojrzałe komórki, jak nie to są tylko 2 procedury, tak jest w ustawie, choć słyszałam, że kliniki do tego różnie podchodzą.
Jeżeli miałaś jedną procedurę i z nich te wszystkie transfery to możesz mieć na program jeszcze tyle ile masz uzyskanych zarodków, no i przysługują Ci jeszcze 3 pełne procedury na własnych komórkach.

tak, widać pieczątkę przychodni / kliniki /szpitala plus imię nazwisko lekarza. Nie widać kodu choroby.

U mnie widzą 😃

W poprzedniej ciąży byłam u lekarza na wizycie dostałam zwolnienie ciążowe z kodem B , dzwonię do kierownika kilka minut po wyjściu z gabinetu żeby poinformować co się właśnie wydarzyło a ten do mnie gratulacje 😜🫣

U mnie widzą 😃

W poprzedniej ciąży byłam u lekarza na wizycie dostałam zwolnienie ciążowe z kodem B , dzwonię do kierownika kilka minut po wyjściu z gabinetu żeby poinformować co się właśnie wydarzyło a ten do mnie gratulacje 😜🫣
Tak, ale to jest kod literowy czyli tylko ogólny kod choroby, bo on informuje pracodawce o wysokości świadczenia z tytułu zwolnienia chorobowego, ale nie precyzują dokładnej choroby pacjenta i to jest ukryte.

diagnostykę można robić w każdym momencie :) u mnie lekarz zalecał przed transferami ale wiem że są lekarze którzy transferują „na ślepo” i dopiero po kilku nieudanych próbach zaczynają grzebać w wynikach.

Niestety źle rozumiesz - polecam przeczytać dokładnie zasady programu. Na swoich gametach masz 4 pełne procedury, a nie transfery. Czyli jedna procedura to stymulacja, punkcja i tyle transferów ile masz blastek/moruli do transferowania.

Ile masz lat? Macie Zdiagnozowany powód niepłodności? Mieliście badane zarodki? Robiliście kariotypy, kiry, hlca, biopsję endometrium, histeroskopie itp?
zaraz 40 mi stuknie moj facet ma fatalne wyniki nasienia i powiedzieli ze tylko in vitro
pozostaly nam jeszcze 2 zarodki 5dniowe 3,2,2
zasanawiamy sie czy nie podac ich razem ale nasz lekarz podobno nie jest za podawaniem 2bl
nie mielismy badania zarodkow, kariotypy mamy oki brak mukowiscydozy , biopsje mialam rok temu , bo mialam slaba cytologie podobno mozna starac sie o dziecko mimo pozytywnego wyniku hpv (moj lekarz powiedział że nie ma 16,18 wiec mam sie nie martwic tylko nie wiem jak sie nie martwic)

reklama
zaraz 40 mi stuknie moj facet ma fatalne wyniki nasienia i powiedzieli ze tylko in vitro
pozostaly nam jeszcze 2 zarodki 5dniowe 3,2,2
zasanawiamy sie czy nie podac ich razem ale nasz lekarz podobno nie jest za podawaniem 2bl
nie mielismy badania zarodkow, kariotypy mamy oki brak mukowiscydozy , biopsje mialam rok temu , bo mialam slaba cytologie podobno mozna starac sie o dziecko mimo pozytywnego wyniku hpv (moj lekarz powiedział że nie ma 16,18 wiec mam sie nie martwic tylko nie wiem jak sie nie martwic)
Wasz wiek jest wskazaniem do badania zarodków, szkoda ze nie zdecydowaliście sie na pgta bo tutaj może być pies pogrzebany. Niemniej jednak jesli nie mialas histeroskopii to koniecznie bym zrobiła z pobraniem ponownie wycinków na cd138. Co do kolposkopii i hpv się nie wypowiem bo nie wiem. KIR u Ciebie i HLCa u partnera tez bym zrobiła. Tylko pytanie czy lekarz akceptuje immuno?

Pogadajcie z lekarzem jaki ma na was plan i daj znać :)

Do góry