Dziewczyny jestem już po ! I jestem w lekkim szoku. Miałam zamrożony zarodek 3BA. Dzisiaj na karcie wypisowej którą otrzymałam (zerknęłam dopiero po wyjściu) jest napisane ,że zarodek podany mam klasy 2BB. Czy to możliwe żeby klasa zarodka uległa zmianie po rozmrożeniu go ? Dodatkowo zastosowano AH. Trzymajcie kciuki za moją
reklama
Sunflowerxxx
Fanka BB :)
Ja też już po. Wszystko poszło sprawnie. Niech się wgryza
Kiedy zaczynasz sikać na testy ?Ja też już po. Wszystko poszło sprawnie. Niech się wgryza
Devin
Moderator
Własnie, nie dość że zajść nie można to jak już się któryś transfer uda to samopoczucie tragedia. Mi przeszło w 14tc, jutro 16 (kiedy??) i jakoś się żyje. Pewnie 2 miesiące przerwy i potem ciężko bo brzuchMam nadzieję, że wszystko okaże się dobrze. Co do nudności to bardzo mi przykro, nie wiem dlaczego dla niektórych ciąża jest łaskawa, a dla nas nie
my mieliśmy 4x zarodki klasy 5. Dwa udane ale poronione, jeden stracony bo się nie rozmroził, jeden nie udany.Ja nie wiem... Nie ma reguły chyba... Znam dziewczyny które mają dzieci z zarodków klasy C .... Także trzeba wierzyć,że się uda.
1x zarodek klasy 4 też nieudany.
Teraz podaliśmy „najgorszy” bo klasy 3 i doszliśmy najdalej. A ten jedyny transfer był bez dodatkowych bajerow typu nacięcie otoczki AH. Ogolnie chciałam wziąć ale lekarz powiedział że jak z programu to nie można bo pacjent nie może dopłacać do procedury. Mimo że inne kliniki normalnie to robią
Zostały nam 2x klasy 4
Także dla mnie nie ma znaczenia czy zarodek klasy najlepszej czy najgorszej
Devin
Moderator
Ja zawsze tak miałam. Albo miałam zbadać dzień wcześniej albo w dniu transferuW ogóle to doktorek kazał mi zrobić 1,5 h wcześniej badanie proga + estradiol czy wyniki dobre... A razie czego powiedział ,że dołożymy proga jeśli będzie za niski
Lekarz do którego poszłam prowadzić ciążę (z medi) jak powiedziałam że biorę 6x luteinę i 2 x utrogestan ten klinika kazała brać doustnie bo luteina dopochwowo) to się złapał za głowę tzn mówił że wie że po ivf jest dużo proga ale podziwiaW szczytowym momencie mojej progesteronowej kariery:
4 w nocy - 2x200 besins doustnie
8 rano - Prolutex
10 rano - 2x200 besins doustnie + cyclogest dopochwowo
4 po południu - 2x200 besins doustnie
6 po południu - Prolutex
10 wieczorem - 2x200 besins doustnie + cyclogest dopochwowo
Nie brałam ani razu Bo nie chciałam rozmyślać czy się uda czy nie. Oprócz l4 ciążowych plus na badania typu biopsja czy histero nie miałam nigdy l4Dziewczyny a powiedźcie? Bralyście L4 po transferze ? Ja chyba jutro pierwszy raz poproszę lekarza by mi wypisał. U mnie w pracy szczyt chorobowy... Nie chce czegoś złapać... Zamierzam odpoczywać po tym transferze...
Teraz nadrabiam bo mam l4 od 6+4 jak trafiłam na IP z krawieniem i kazali mi leżeć. A teraz już nie wracam bo mi dobrze
Ja pracuję w dużej firmie więc widzi to tylko kadrowa której nigdy nie widziałam i nie zobaczę. Moja dyrektor nie wie z jakiego powodu ( tzn wie bo jej powiedziałam jak szłam na l4)i z tego co wiem to nie może wiedzieć chyba że kadrowa to jej koleżanka albo poprzez jakieś znajomości się dowie.A skoro mowa o L4, to czy pracodawca widzi od jakiego lekarza jest wystawione?
hej dziewczyny pisze do ws o rade jestem po 3 nieudanym transferze na cyklu na turalnym dzisiaj popoludniu mam wizyte u lekarza podobno p 3 tnieudanych transferach przechodzi sie do diagnostyki
powiedzcie jak bylo u was
co trzeba diognozowac jakie badanie zrobic ??
immunologie czy kolposkopie??
prosze o cenne rady bo zaczynam sie martwic
Jesli dobrze rozumiem to na program sa tylko 4 transfery?? a ja mielam juz 3 wiec chciałabym zeby ten 4 byl dopieszczony
ostatnio po transferze miałam wypisany oprocz cyclogestu i duphastonu i clexane miałam encorton i 2 zastrzyki decapeptylu
ja miałam immunologię plus biopsję endometrium
Agunia1401
Moderator
Nie wzięłam jeszcze proga, mam wyspiany na receptę ale jeszcze nie wzięte.Dobrze ze zwróciłaś uwagę ja jestem zdania że każdy jest człowiekiem i może się pomylić, dlatego zawsze pilnuje swojego interesu i sprawdzam wszystko 5 razy i kontroluje
Opóźnić transfer? A Ty nie zaczęłaś brać proga? Bo przecież transfer musi być 5 dni po rozpoczęciu suplementacji proga i takie wydłużanie chyba nie jest możliwe (albo przynajmniej niestandardowe)? Kiedy będziesz mieć wyniki?
Wynik nie napawa entuzjazmem podskoczyło z 75 na 90... czekam na telefon od lekarza.
Devin
Moderator
Estradiol? Ja miałam chyba z 2 tys do transferu na sztucznymNie wzięłam jeszcze proga, mam wyspiany na receptę ale jeszcze nie wzięte.
Wynik nie napawa entuzjazmem podskoczyło z 75 na 90... czekam na telefon od lekarza.
Motylkowa!
Aaaaa okej, to zmienia postać rzeczy. Daj znać co powie.Nie wzięłam jeszcze proga, mam wyspiany na receptę ale jeszcze nie wzięte.
To raczej jest dziwne, tak jakby się cofnąłDziewczyny jestem już po ! I jestem w lekkim szoku. Miałam zamrożony zarodek 3BA. Dzisiaj na karcie wypisowej którą otrzymałam (zerknęłam dopiero po wyjściu) jest napisane ,że zarodek podany mam klasy 2BB. Czy to możliwe żeby klasa zarodka uległa zmianie po rozmrożeniu go ? Dodatkowo zastosowano AH. Trzymajcie kciuki za moją
reklama
Sunflowerxxx
5 dzien czyli w niedziele. A ty jak?Kiedy zaczynasz sikać na testy ?