reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny jestem już po ! I jestem w lekkim szoku. Miałam zamrożony zarodek 3BA. Dzisiaj na karcie wypisowej którą otrzymałam (zerknęłam dopiero po wyjściu) jest napisane ,że zarodek podany mam klasy 2BB. Czy to możliwe żeby klasa zarodka uległa zmianie po rozmrożeniu go ? Dodatkowo zastosowano AH. Trzymajcie kciuki za moją ❄️♥️

reklama
Mam nadzieję, że wszystko okaże się dobrze. Co do nudności to bardzo mi przykro, nie wiem dlaczego dla niektórych ciąża jest łaskawa, a dla nas nie 😂
Własnie, nie dość że zajść nie można to jak już się któryś transfer uda to samopoczucie tragedia. Mi przeszło w 14tc, jutro 16 (kiedy??😳) i jakoś się żyje. Pewnie 2 miesiące przerwy i potem ciężko bo brzuch😂
Ja nie wiem... Nie ma reguły chyba... Znam dziewczyny które mają dzieci z zarodków klasy C .... Także trzeba wierzyć,że się uda.
my mieliśmy 4x zarodki klasy 5. Dwa udane ale poronione, jeden stracony bo się nie rozmroził, jeden nie udany.

1x zarodek klasy 4 też nieudany.

Teraz podaliśmy „najgorszy” bo klasy 3 i doszliśmy najdalej. A ten jedyny transfer był bez dodatkowych bajerow typu nacięcie otoczki AH. Ogolnie chciałam wziąć ale lekarz powiedział że jak z programu to nie można bo pacjent nie może dopłacać do procedury. Mimo że inne kliniki normalnie to robią😀

Zostały nam 2x klasy 4

Także dla mnie nie ma znaczenia czy zarodek klasy najlepszej czy najgorszej

W ogóle to doktorek kazał mi zrobić 1,5 h wcześniej badanie proga + estradiol czy wyniki dobre... A razie czego powiedział ,że dołożymy proga jeśli będzie za niski 🫣
Ja zawsze tak miałam. Albo miałam zbadać dzień wcześniej albo w dniu transferu
W szczytowym momencie mojej progesteronowej kariery:
4 w nocy - 2x200 besins doustnie
8 rano - Prolutex
10 rano - 2x200 besins doustnie + cyclogest dopochwowo
4 po południu - 2x200 besins doustnie
6 po południu - Prolutex
10 wieczorem - 2x200 besins doustnie + cyclogest dopochwowo
Lekarz do którego poszłam prowadzić ciążę (z medi) jak powiedziałam że biorę 6x luteinę i 2 x utrogestan ten klinika kazała brać doustnie bo luteina dopochwowo) to się złapał za głowę 😂tzn mówił że wie że po ivf jest dużo proga ale podziwia 😂
Dziewczyny a powiedźcie? Bralyście L4 po transferze ? Ja chyba jutro pierwszy raz poproszę lekarza by mi wypisał. U mnie w pracy szczyt chorobowy... Nie chce czegoś złapać... Zamierzam odpoczywać po tym transferze...
Nie brałam ani razu Bo nie chciałam rozmyślać czy się uda czy nie. Oprócz l4 ciążowych plus na badania typu biopsja czy histero nie miałam nigdy l4😅
Teraz nadrabiam bo mam l4 od 6+4 jak trafiłam na IP z krawieniem i kazali mi leżeć. A teraz już nie wracam bo mi dobrze😅
A skoro mowa o L4, to czy pracodawca widzi od jakiego lekarza jest wystawione?
Ja pracuję w dużej firmie więc widzi to tylko kadrowa której nigdy nie widziałam i nie zobaczę. Moja dyrektor nie wie z jakiego powodu ( tzn wie bo jej powiedziałam jak szłam na l4)i z tego co wiem to nie może wiedzieć chyba że kadrowa to jej koleżanka albo poprzez jakieś znajomości się dowie.
hej dziewczyny pisze do ws o rade jestem po 3 nieudanym transferze na cyklu na turalnym dzisiaj popoludniu mam wizyte u lekarza podobno p 3 tnieudanych transferach przechodzi sie do diagnostyki
powiedzcie jak bylo u was
co trzeba diognozowac jakie badanie zrobic ??
immunologie czy kolposkopie??
prosze o cenne rady bo zaczynam sie martwic
Jesli dobrze rozumiem to na program sa tylko 4 transfery?? a ja mielam juz 3 wiec chciałabym zeby ten 4 byl dopieszczony
ostatnio po transferze miałam wypisany oprocz cyclogestu i duphastonu i clexane miałam encorton i 2 zastrzyki decapeptylu

ja miałam immunologię plus biopsję endometrium

Dobrze ze zwróciłaś uwagę :) ja jestem zdania że każdy jest człowiekiem i może się pomylić, dlatego zawsze pilnuje swojego interesu i sprawdzam wszystko 5 razy i kontroluje 🤣

Opóźnić transfer? A Ty nie zaczęłaś brać proga? Bo przecież transfer musi być 5 dni po rozpoczęciu suplementacji proga i takie wydłużanie chyba nie jest możliwe (albo przynajmniej niestandardowe)? Kiedy będziesz mieć wyniki?
Nie wzięłam jeszcze proga, mam wyspiany na receptę ale jeszcze nie wzięte.
Wynik nie napawa entuzjazmem podskoczyło z 75 na 90... czekam na telefon od lekarza.

Dziewczyny jestem już po ! I jestem w lekkim szoku. Miałam zamrożony zarodek 3BA. Dzisiaj na karcie wypisowej którą otrzymałam (zerknęłam dopiero po wyjściu) jest napisane ,że zarodek podany mam klasy 2BB. Czy to możliwe żeby klasa zarodka uległa zmianie po rozmrożeniu go ? Dodatkowo zastosowano AH. Trzymajcie kciuki za moją ❄️♥️
To raczej jest dziwne, tak jakby się cofnął

reklama
Do góry