reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Monti jak juz masz miesc parasolke to kup oryginalna pod wozek te uniwersalne fatalne. Przetabialam to

Szlafroku tez nie uzywam

Pumelova nie musi. Po urodzeniu, od razu jest skora do skory i cala do gory sie bierze.

Olu w necie jest poradnik medeli w pdf, warto przeczytac, wydrukowac. Jest o wszystkich problemach laktacyjnych, a takze przechowywaniu mleka

reklama
Wreszcie mam łóżeczko! Smyk wysłał w 2 dni:-) podoba mi się i kolor legend wg mnie jest całkiem spoko, taki neutralny. Lepiej wygląda na żywo niż na zdjęciach:-)

A miałycie do czynienia z tą koszulą do porodu i kangurowania co są na allegro? Taka jakby z podkładu ze sznureczkami :-D
Fotorelacje prosze !! Ja pozdrawiam z kolobrzegu; lozeczko dotarło pod moja nieobecnosc i czeka w domu w kartonie :):) tez w dwa dni bylo.

Dzięki za opinie. Potwierdzają widzę, że parasolka jest średnim rozwiązaniem. To by w sumie tlumaczyło dlaczego tak mało wózków z parasolkami widuje na ulicach [emoji1]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova może być szeroka to dziecko po porodzie pod koszulkę wkładają. A jeśli masz zwykły t-shirt to jeśli pozwolisz to ci nożyczkami rozetną albo podciagniesz do góry :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

A co kupujecie do kąpania maluszka? mam na myśli gąbki, czy jakąś ściereczką będziecie myć...albo myjki...

Myślę, że na początek tarcie jakimiś myjkami delikatnej skóry dziecka nie ma zupełnie sensu. Chodzi tylko o przetarcie trochę wodą z mydełkiem skóry i wszystko :) także nie ma co wydawać pieniędzy na zbędne bajery. Odnośnie koszuli do porodu to chyba najlepsze z rozpinanym przodem, żeby móc przyłożyć dziecko do klatki piersiowej albo tata będzie kangurował bo też słyszałam o takich sytuacjach :D

Pumelova moja siostra wlasnie rodzila w koszulce szwagra i potem jej malego ppd koszulke wsadzili ona miala taka luzniejsza.

Myślałam o pieluszce bambusowej do mycia. Takiej 30x30. powinna szybko wysłuchać A tym samym bakterie nie zdążyłyby się zadomowic. Myślicie ze to dobry pomysł czy ręka w zupełności starczy? Położna mówiła mi też ze można takimi dużymi płatkami higienicznymi.

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasiulka polecasz krem na odparzenia czy puder? No i czy stosować je w pierwszych dniach zycia ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry