reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

A co kupujecie do kąpania maluszka? mam na myśli gąbki, czy jakąś ściereczką będziecie myć...albo myjki...

reklama
Dziewczyny dwa pytania zakupowe.

Czy któraś z praktykujących już mam używała zamiast termicznego opakowania do butelki termosa, w którym trzymała mleko i w razie potrzeby przelewała je do butelki? Bo czytam o tych termoopakowaniach i w sumie nie mają zbyt dobrych opinii.....

A druga sprawa to parasolki do wózków. Model, który wybrałam nie ma tego w podstawowym wyposażeniu i zastanawiam się nad zakupem dodatkowej. I tu też widzę w internecie dużo negatywnych opinii. Że niestabilne, że wiatr je co chwilę wykrzywia i zgłupiałam już czy warto to kupić czy nie

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Monti wg mnie parasolka jest zbedna mialam i wrzucilam gleboko do szafy, tylko mnie wkurzala i sie wyginala. Jak potrzeba dziecku cien tozawsze mozna na chwilke pieluszka zakryc gongolke (tylko cienoutka, bo przeciez dziecku jest goraco w gondoli) lub podprowadzic worek tylem do slonca.

Mleka nie robi sie "na zas", trzeba przygotowac bezposrednio przed wypiciem. Moja metoda na spacerach: w butelce odmierzona ilosc mleka modyfikowanego (juz w domu, sa tez takie pojemniczki miarki na mleko jak dlugi spacer i pare karmien) dolewalam wode zimna i troszke goracej z termosu, wstrzasnac i gotowe:)
Te termoopakowania tez sie przydaja, nie sa drogie, warto kupic jakies.

Monti mozesz miec w termosie wode gotowa a proszek w butelce i wymieszac.A odciagniete z piersi nie musi byc cieple wystarczy temp pokojowa.
Parasolki tez nie mialam

Kasia również nic nie kupuję takiego. Bo to co jakiś czas trzeba albo wyrzucić albo wyparzyc woda z sodą i do mikrofali a ja nie mam mikrofalówki. Więc u mnie odpada;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiulka Maziajka a ta do porodu musi być rozpinana?

Kasia831 ja jak kupiłam wkładkę do wanienki to dostałam gabeczke gratis więc nic nie kupuje, może jej użyje:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie. Jak to jest z mlekiem mamy. Chce karmić piersią, ale chce odciągać i np jak pojde na spacer to dawac z butelki. Czyli co - przed spacerem odciągnąć i po prostu przechowywać w butelce i podać?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Z tego co czytałam to tak. Tu jest ściąga z ulotki medeli:

Załączniki

• IMG_20170519_172946.jpg
    IMG_20170519_172946.jpg
    423,2 KB · Wyświetleń: 88
reklama
Wreszcie mam łóżeczko! Smyk wysłał w 2 dni:-) podoba mi się i kolor legend wg mnie jest całkiem spoko, taki neutralny. Lepiej wygląda na żywo niż na zdjęciach:-)

A miałycie do czynienia z tą koszulą do porodu i kangurowania co są na allegro? Taka jakby z podkładu ze sznureczkami :-D

Do góry