reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Kasiulka pewnie takiej właśnie będę szukać, bo te uniwersalne potwierdzają teorie że jak coś jest do wszystkiego to zazwyczaj jest do niczego [emoji6]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasiulka dzięki:) to mam taką krótką koszulę z pepco której nie lubię:)
Właśnie myślałam że ta skóra do skóry to właśnie przy rozpinanej koszuli - nie wiedziałam że się ja do góry podnosi. Twoja opcja mi pasuje:D

Podeslalaby któraś linka do tego pdfa medeli??

Emol maziajka dziex:))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia jak na mój gust drogo.. Tym bardziej maxi cosi, jedne z najbardziej oklepanych fotelików. Popatrz na shpocku lub gumtree tez. Te foteliki są małe i często montują się pid złym kątem do auta niestety.
Do porodu weź sobie coś starego, nie kupuj, dopiero do przebrania na potem :)

Do kapania tylko ręką albo my mamy z aa musline. Broń przed gabkami i takimi ustrojstwami.

Parasolek nie polecam. Muslina na budę lepsza.

Dziewczyny chustujące, jaką długość chusty kupić? Biorę pod uwagę dwa rozmiary S (4,2m) lub M (4,6m). Nie będę szaleć z wiązaniami, chcę się nauczyć jakiś kilku prostych i na tym koniec. Na pierwsze miesiące życia maluszka. Docelowo chcę kupić nosidło ergonomiczne, a chusta będzie tylko od święta.. ;) Jeśli to w czymś pomoże, to mam 158 cm i przed ciążą nosiłam rozmiary 34/36, więc jestem raczej mała gabarytowo. Nie chcę się utopić w tej chuście i żeby mi się nie plątała pod nogami.. ;)

Aim, powodzenia! :D

Było już to tym i zrobiłam wtedy screenshot. Choć nie wiem czy tu tak wprost jest odpowiedź :p gdzieś też było że lepiej dłuższą niż krótszą jak co

Załączniki

• Screenshot_20170330-154011.png
    Screenshot_20170330-154011.png
    47,9 KB · Wyświetleń: 87
reklama
Linoone ja mam162 cm i 38 rozmiar, kupilam 4,6 m i chyba bede skracac;) ja na twoim miejscu kupilabym 4,2m tkana (elastyczne sa na 5 m, ale inne wiazanie).
Patrz tez na gramature, zeby byla do 200 gdzies, bo ja kupilam 240, dotykalsm pozniej chuste z gram 190 i jedt roznica.

Do góry