reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

my mieliśmy fotelik maxi cosi i był ok, kupiliśmy nowy a teraz będziemy go znowu używać. Brat korzystał z cybexa i też byli zadowoleni. Dobrze, że teraz nie muszę już wertować tematu, wystarczy że wózek chce zmienić z jedo fyns na jakiś mniejszy/lżejszy i znowu ten sam problem, że wszystkie są takie ogromne. Myślałam o wózku anex ale pomimo tego że lżejszy to i tak spory jak na moje 160cm, mutsy zgrabniejszy to znowu gondola i spacerówka wąskie :-/ i bądź tu człowieku mądry :p

reklama
Temat wózków = temat rzeka :D

Moj mąż co kilka dni przynosi nowy pomysl - wczoraj mu kolega polecił wózek maxi cosi mura. Ktos cos slyszal? Na naszym forum nic o nim nie bylo.

Ja go kiedyś bardzo chciałam :) ale ze względów kolorystycznych zdecydowałam się w 2014 na X landera x-mova :) Też sobie chwalę ..na początku mysłam, ze sprzedam po córce i dla 2 dziecka kupie inny ...ale nic co by mi się podobało nie jest w moim zasiegu finansowym..wiec na etapie gondoli na pewno zostanie, zresztą po 2,5 roku użytkowania nic się z nim nie dzieje.
Jeżeli będzie tak jak przy córce ..że wózke powędruje do opiekunki ..to może zafunduje sobie jakaś fajną spacerówkę dla siebie :)

my mieliśmy fotelik maxi cosi i był ok, kupiliśmy nowy a teraz będziemy go znowu używać. Brat korzystał z cybexa i też byli zadowoleni. Dobrze, że teraz nie muszę już wertować tematu, wystarczy że wózek chce zmienić z jedo fyns na jakiś mniejszy/lżejszy i znowu ten sam problem, że wszystkie są takie ogromne. Myślałam o wózku anex ale pomimo tego że lżejszy to i tak spory jak na moje 160cm, mutsy zgrabniejszy to znowu gondola i spacerówka wąskie :-/ i bądź tu człowieku mądry :p
Ja mam 157 i jak anex sport mierzyłam do siebie to spoko był :)

Karuzela rozumiem Cię bardzo dobrze, też miałam Jedo tym i go szczerze nie cierpię:) jak chcesz naprawdę lekki wózek to poogladaj sobie graco evo (jest leciutki, tylko miejski -ma kiepska amortyzację). Ja się nad nim zastanawiam właśnie, świetnie się też składa, tylko obawiam się czy dziecka nie wytrzesie przy tej amortyzacji...

Dziewczyny a czy możecie polecić jakiś dobry fotelik samochodowy? Mieliśmy brać od męża siostry, ale nam nie podpasował i siedzę od niedzieli, czytam, szukam i już sama nie wiem...
Ogólnie myślałam o maxi cosi cabriofix albo peblle? I czy używany fotelik będzie ok, czy raczej nastawić się na nowy?

Nika my zostawiamy fotelik po córeczce Maxi cosi cabriofix, bardzo dobrze się sprawował i miał dobre noty w testach. Teraz jest też duzo nowych fotelików, zobacz może na testy ADAC, jak wypadają. Chyba cybex bardzo dobrze z tego co kojarzę.
Lepiej kupić nowy, to jest kwestia bezpieczeństwa, żeby nie był po jakiejś kolizji.

Ostatnia edycja:
Patrzę że graco evo na taką samą wagę jak ten anex sport- a w anexie amortyzacja jest bardzo duża. Tylko nie wypowiem się o wielkości złożonego bo to aspekt który jest dla mnie nieistotny i nie mam porównania.

Oglądałam też bexa cube - waga też taka sama co w.w (czyli wszystkie te 3 są 12 kg) ale mniej mi się wizualnie podobał jednak może warto zobaczyć na niego w tej kategorii wagowej.

reklama
Aim faktycznie na podanej przez Ciebie stronie podana jest inna waga gondoli. Tym bardziej chętnie obejrzę jeszcze ten wózek anex, bo Graco oglądalam na żywo i byl lekki wg mnie

Do góry