reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

my mieliśmy fotelik maxi cosi i był ok, kupiliśmy nowy a teraz będziemy go znowu używać. Brat korzystał z cybexa i też byli zadowoleni. Dobrze, że teraz nie muszę już wertować tematu, wystarczy że wózek chce zmienić z jedo fyns na jakiś mniejszy/lżejszy i znowu ten sam problem, że wszystkie są takie ogromne. Myślałam o wózku anex ale pomimo tego że lżejszy to i tak spory jak na moje 160cm, mutsy zgrabniejszy to znowu gondola i spacerówka wąskie :-/ i bądź tu człowieku mądry :p

A sprawdzałaś Chicco? Wydają się być bardzo zgrabne i nie za duże...:-) Sama też jestem raczej drobną osobą i skłaniam się właśnie ku marce Chicco...

reklama
Ja się zastanawiałam nad anexem, ale spotkałam się z bardzo wieloma złymi opiniami odnośnie awaryjności. Wprowadzili jakieś zmiany czy po prostu nie sugerujecie się?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Graco Evo pamiętam 4 lata temu sprawdzałam i gondola wtedy jakąś po wpieciu bujala się do przodu i tyłu. No i amortyzacja... byłam wtedy skłonna kupić navington cadet ale też zrezygnowalam.
Ostatnio w sklepie fajnie się prowadziło spacerowke xlander xpulse i taka lekka była.
Chicco nie sprawdzałam jeszcze, nie wiem wersja Urban? ??
Dopiero zaczynam poszukiwania :-)
Pola ja gondola w jedno lubiłam bardzo bo była duża i długo w niej córka jeździła. Dopiero jak miałam się przesiąść na spacerowke + waga dziecka 8 miesięcznego to wymiemieklam. Ale.nigdy nie zapomnę jak przesiedlismy się na spacerowke lekka peg perego si- totalny brak amortyzacji- przez pierwsze spacery myślałam że jest popsuta bo cały czas coś stukalo :p

Ja się zastanawiałam nad anexem, ale spotkałam się z bardzo wieloma złymi opiniami odnośnie awaryjności. Wprowadzili jakieś zmiany czy po prostu nie sugerujecie się?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja się nie spotkałam że zbyt wieloma negatywnymi opiniami... Poza kilkoma prawie identycznymi które bardziej wyglądają jak antyreklama firmy konkurencyjnej niż rzeczywiste opinia.

Graco Evo pamiętam 4 lata temu sprawdzałam i gondola wtedy jakąś po wpieciu bujala się do przodu i tyłu. No i amortyzacja... byłam wtedy skłonna kupić navington cadet ale też zrezygnowalam.
Ostatnio w sklepie fajnie się prowadziło spacerowke xlander xpulse i taka lekka była.
Chicco nie sprawdzałam jeszcze, nie wiem wersja Urban? ??
Dopiero zaczynam poszukiwania :-)
Pola ja gondola w jedno lubiłam bardzo bo była duża i długo w niej córka jeździła. Dopiero jak miałam się przesiąść na spacerowke + waga dziecka 8 miesięcznego to wymiemieklam. Ale.nigdy nie zapomnę jak przesiedlismy się na spacerowke lekka peg perego si- totalny brak amortyzacji- przez pierwsze spacery myślałam że jest popsuta bo cały czas coś stukalo :p
Widziałam tez x lander x pulse i byl zgrabny i zwinny, podobał mi sie tez:)

Jenny84 a jak się xlander xmove sprawuje w terenie? Bo akurat wózek dostaniemy po męża siostrzeńcu, tu nie wybrzydzam jak z fotelikiem ;-). A zależy mi żeby dało się go używać na dziurawych wiejskich drogach ;-) bo moja okolica nie obfituje poza takimi terenami w ciekawe miejsca spacerowe, a ja mam plan bardzo dużo z maluchem spacerowac:-) wiem że szwagierka raczej na spacery nie chodziła, a jak już to miejskie chodnikowe

Jak chodzi o spacer, to oczywiście po równych drogach sunie rewelacyjnie, po bruku to fakt trzeba trochę uważać ..bo jest to jednak to sztywny wózek, ale myślę, ze po wiejskich drogach nie powinno być problemów z maluszkiem nie pędzisz...a spacerem trzeba się "delektować" więc myślę, że będziesz zadowolona. ...my mieliśmy go w zeszłym roku nad morzem i na plaży rewelacja ...

co do fotelika to ja mam w domu be safe izi go, super się sprawdził. Teraz mamy dostać w prezencie Recaro Privia - i sama nie wiem jaki to będzie fotelik ...no ale plus, że będzie z bazą ...a be safe motowałam na pasy ... Poki co go nie sprzedaje ...a jak się ta Priva nie sparwdzi to wroce do be safe :)

Dziewczyny.. Juz tyle razy było powtarzane,, że fotelik przexe wszystkim pod auto..
Maxi cosi jest mały, wcale nie jest super. I ma często problem z kontowaniem. Bo wiadomo, że kat w jakim leży dIecko musi być dobre..
Miałam 3 pierwsze foteliki przy synu. Wszystkie na ISO. Maxi do niczego, nie lasowal. Graco trochę się ruszał a najlepszy i najmocniej wbudowany był Britax.
Obecnie mamy Maxi wymienia z Britaxa, który siedział tak sobie. I w obecnym zastępczym aucie ISO nie lasuje i musielis y dodatkowo orzepiac pasem..

Sorry ale jestem nadwrazliwa na ten temat :)
Ups. Ale byki grrr.

reklama
Do tego mojego adaptera pasów dostałam kupon -150zł na foteliki BeSafe, muszę się wybrać do jakiegoś sklepu i pooglądać na żywo :-) kojarzycie może gdzie w Warszawie jest jakieś dobre miejsce? Kojarzę że na Towarowej przy Jupiter Centrum coś było :-)

Do góry