reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

my mieliśmy fotelik maxi cosi i był ok, kupiliśmy nowy a teraz będziemy go znowu używać. Brat korzystał z cybexa i też byli zadowoleni. Dobrze, że teraz nie muszę już wertować tematu, wystarczy że wózek chce zmienić z jedo fyns na jakiś mniejszy/lżejszy i znowu ten sam problem, że wszystkie są takie ogromne. Myślałam o wózku anex ale pomimo tego że lżejszy to i tak spory jak na moje 160cm, mutsy zgrabniejszy to znowu gondola i spacerówka wąskie :-/ i bądź tu człowieku mądry :p

A sprawdzałaś Chicco? Wydają się być bardzo zgrabne i nie za duże...:-) Sama też jestem raczej drobną osobą i skłaniam się właśnie ku marce Chicco...

reklama
Ja się zastanawiałam nad anexem, ale spotkałam się z bardzo wieloma złymi opiniami odnośnie awaryjności. Wprowadzili jakieś zmiany czy po prostu nie sugerujecie się?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Graco Evo pamiętam 4 lata temu sprawdzałam i gondola wtedy jakąś po wpieciu bujala się do przodu i tyłu. No i amortyzacja... byłam wtedy skłonna kupić navington cadet ale też zrezygnowalam.
Ostatnio w sklepie fajnie się prowadziło spacerowke xlander xpulse i taka lekka była.
Chicco nie sprawdzałam jeszcze, nie wiem wersja Urban? ??
Dopiero zaczynam poszukiwania :-)
Pola ja gondola w jedno lubiłam bardzo bo była duża i długo w niej córka jeździła. Dopiero jak miałam się przesiąść na spacerowke + waga dziecka 8 miesięcznego to wymiemieklam. Ale.nigdy nie zapomnę jak przesiedlismy się na spacerowke lekka peg perego si- totalny brak amortyzacji- przez pierwsze spacery myślałam że jest popsuta bo cały czas coś stukalo :p

Ja się zastanawiałam nad anexem, ale spotkałam się z bardzo wieloma złymi opiniami odnośnie awaryjności. Wprowadzili jakieś zmiany czy po prostu nie sugerujecie się?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja się nie spotkałam że zbyt wieloma negatywnymi opiniami... Poza kilkoma prawie identycznymi które bardziej wyglądają jak antyreklama firmy konkurencyjnej niż rzeczywiste opinia.

Graco Evo pamiętam 4 lata temu sprawdzałam i gondola wtedy jakąś po wpieciu bujala się do przodu i tyłu. No i amortyzacja... byłam wtedy skłonna kupić navington cadet ale też zrezygnowalam.
Ostatnio w sklepie fajnie się prowadziło spacerowke xlander xpulse i taka lekka była.
Chicco nie sprawdzałam jeszcze, nie wiem wersja Urban? ??
Dopiero zaczynam poszukiwania :-)
Pola ja gondola w jedno lubiłam bardzo bo była duża i długo w niej córka jeździła. Dopiero jak miałam się przesiąść na spacerowke + waga dziecka 8 miesięcznego to wymiemieklam. Ale.nigdy nie zapomnę jak przesiedlismy się na spacerowke lekka peg perego si- totalny brak amortyzacji- przez pierwsze spacery myślałam że jest popsuta bo cały czas coś stukalo :p
Widziałam tez x lander x pulse i byl zgrabny i zwinny, podobał mi sie tez:)

Jenny84 a jak się xlander xmove sprawuje w terenie? Bo akurat wózek dostaniemy po męża siostrzeńcu, tu nie wybrzydzam jak z fotelikiem ;-). A zależy mi żeby dało się go używać na dziurawych wiejskich drogach ;-) bo moja okolica nie obfituje poza takimi terenami w ciekawe miejsca spacerowe, a ja mam plan bardzo dużo z maluchem spacerowac:-) wiem że szwagierka raczej na spacery nie chodziła, a jak już to miejskie chodnikowe

Jak chodzi o spacer, to oczywiście po równych drogach sunie rewelacyjnie, po bruku to fakt trzeba trochę uważać ..bo jest to jednak to sztywny wózek, ale myślę, ze po wiejskich drogach nie powinno być problemów z maluszkiem nie pędzisz...a spacerem trzeba się "delektować" więc myślę, że będziesz zadowolona. ...my mieliśmy go w zeszłym roku nad morzem i na plaży rewelacja ...

co do fotelika to ja mam w domu be safe izi go, super się sprawdził. Teraz mamy dostać w prezencie Recaro Privia - i sama nie wiem jaki to będzie fotelik ...no ale plus, że będzie z bazą ...a be safe motowałam na pasy ... Poki co go nie sprzedaje ...a jak się ta Priva nie sparwdzi to wroce do be safe :)

Dziewczyny.. Juz tyle razy było powtarzane,, że fotelik przexe wszystkim pod auto..
Maxi cosi jest mały, wcale nie jest super. I ma często problem z kontowaniem. Bo wiadomo, że kat w jakim leży dIecko musi być dobre..
Miałam 3 pierwsze foteliki przy synu. Wszystkie na ISO. Maxi do niczego, nie lasowal. Graco trochę się ruszał a najlepszy i najmocniej wbudowany był Britax.
Obecnie mamy Maxi wymienia z Britaxa, który siedział tak sobie. I w obecnym zastępczym aucie ISO nie lasuje i musielis y dodatkowo orzepiac pasem..

Sorry ale jestem nadwrazliwa na ten temat :)
Ups. Ale byki grrr.

reklama
Do tego mojego adaptera pasów dostałam kupon -150zł na foteliki BeSafe, muszę się wybrać do jakiegoś sklepu i pooglądać na żywo :-) kojarzycie może gdzie w Warszawie jest jakieś dobre miejsce? Kojarzę że na Towarowej przy Jupiter Centrum coś było :-)

Do góry