reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Też właśnie myślałam o koszu mojżesza, bo narazie mamy mocno ograniczony metraż ;-)
Użytkowniczki byłyście zadowolone? Zdaję sobie sprawę że na długo nie wystarczy, ale ja właśnie potrzebuję na 5-6msc. Czytałam na innym forum, że dziecko spało w gondoli wózka ale czy to rzeczywiście jest dobre?

reklama
Fajne te kosze! I najważniejsze że za taką fajną cenę to wszystko! :D
Też jestem ciekawa ile maluchy mogą w tym spać, chociaż ja raczej od razu planuje kupić łóżeczko, takie zwyczajne, drewniane.

Bułkaasia - ale cuda wyrwalas za grosze dosłownie [emoji3][emoji3][emoji3]. Zazdroszczę, u nas nie ma szans na takie "promocje"

Właśnie przeglądałam używane kosze na olx i ceny ok 200 zł i w górę, bardzo podoba mi sie Shnuggle na płozach ale cena zwala z nóg, nawet używki...

Bulkasiaa fajnie się udało. U nas ciągle same takie okazje akurat są, wkec jest w czym wybierać. U Was pewnie jeszcze więcej. Wy macie raz więcej do kupienia, wiec tez nie ma na co tracić czasu.
Za to gdzie pomiescicie póki co to wszystko? Ja ledwo się mieszcze z moimi zakupami a mam mniej do nabycia :)

Osobiście nie lubię tych koszy. My wybieramy zupełnie co innego ale jak kto lubi i zależy do czego potrzebuje. No i u mnie ogólnie wiklina się lrzy kotach nie sprawdza wiec zupełnie inna slrawa.
Temat nuż omawiany zresztą :)

Bulkaasia Haha a ja się zastanawiałam po co Ci 2, przeciez to można zanieść do innego pokoju:D boże nie ogarniam :d dopiero jak lilith napisala to się kaplam!:D

Ja szczesliwa ze zrobiłam zakupy (rajstopy i podkład) - podkład do dupy, konsystencja okropna (poszłam po inny ale zobaczyłam ten i lowca okazji kupil), a rajstopy te ciążowe kupiłam rozmiar 3 który wg rozpiski powinien być nawet za duży i kurde ledwo na dupe naciąglam, na brzuchu sie trzymają ale za pierwszym razem krok miałam w kolanach! Polecam kupic rozmiar większe :( to tyle z moich udanych zakupów!

ja miaałam/mam kosz mojzesza...:) Bulkaasia - prawie indetyczne jak Twoje :) Tylko inny nadruk na kocyku :)
Brat mi przywiózł z UK - bo u nas prawie 2 razy droższe -...kupował w Mothercare.
U nas bez problemu sprawdził się do 4 m-c ...póżniej przesliśmy to łóżeczka ...i tu mały zonk ...mała była tak przywiązana do rozmairów kosza (i pierwszą noc spedziała w poprzek łóżeczka przy szczebelkach.) i na początku w łóżeczku robiliśmy jej z kocyków taki wałek dookoła żeby się czuła jak w koszu ...bo ona bardzo lubiła czuć cos przy głowie :)
Z czasem wszytko się unrmowało :)

Dziewczyny ja też dziś byłam na zakupach ...poszlałam w Top Secret ...tylko żeby było smieszniej ...nic ciążowego nie kupiłma ;)

Za to mam 2 bluzki w wyprzedaży, sukienke i koszule )
a co tam ..poki co brzuszka dużego nie mam wiec może nawet sukienke ubiore jeszcze ze 2 razy do pracy :)A latem w chłodniejsze dni na spacery trzeba coś ubrać :)

Wyszperalam dzisiaj ubranka po mojej coreczce, no i....jest ich tak duzo, ze chyba nie zaszaleje zbytnio na zakupach ciuszkowych, tylko tak troszke;) na szczescie moja cora byla z kwietnia, to nie mam malenkich rampersikow i body z krotkim rekawem, tu bede miala pole do popisu;)
Byla u nas dzis tesciowa, zaczyna temat wozka (wozek dla coreczki nam sponsorowala- ogolnie ciezka kolumbryna jak dla mnie, trzymamy go w domu na wsi;)) i mowi, ze wozka to chyba nie zamierzamy kupowac, bo przeciez juz mamy. Myslalam, ze sie zakrztusze jedzeniem:eek:;) na szczescie maz zareagowal, ze kupic musimy, bo potrzebujemy lzejszy, a mi tylko pozostalo dodac, ze tamten jest idealny na polne drozki i nie trzeba bedzie na weekendy na wies wozic wozka;) wiec nie zrobilo sie tesciowej przykro, ze tamtego nie chcemy:)

reklama
Dziewczyny!

A jak wyglada temat z laktatorem? Kupowac przed urodzeniem? Czy po? Jakie macie doswiadczenia i ktore firmy polecacie??

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry