reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Linoone po lewej 4,5l a po prawej 6l
1494964835-aaaaaa.jpeg

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nam w szpitalu kazali przyniesc Emolium dla coreczki - a była wczesniakiem z bardzo cieniutka skóra. Wiec tez nie rozumiem w jaki sposób emolienty mogą szkodzic....

Na szkole rodzenia było to tłumaczone w ten sposób, że zbytnie nawilżanie dziecka powoduje zapychanie ujść gruczołów przez co łatwiej tworzą się potówki i inne zmiany skórne - to był pierwszy argument a drugi to taki, że zbytnie natłuszczanie specyfikami powoduje "rozleniwienie" skóry i gruczołów przez co później ciężko skórze się samej naturalnie natłuścić. Jak to mówią narząd niewykorzystywany zanika :D

Mamusiu Muminka na metce jest 0-6 i od ramienia do dołu ma 65cm od paszki w dol 52cm a szerokość pod paszkami 30cm. Fajowe zakupy.
Katja elegancko to wygląda. Ja czekam na ostatnie paczki i też już pakuje :) ja mam snapy z IKEA. O takie jak Emol.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka :) woreczki strunowe czy jakiekolwiek inne są super pomysłem - chciałabym zwrócić honor Kasiulce która pierwsza o tym tu napisała:D dzięki czemu też je mam :D a swoją drogą nie wiedziałam że są większe, ja mam oczywiście 4 rodzaje ale największe na 2,5l:D

Wczoraj wpadłam do c&a i upolowalam parę słodziakow:))
1495006184-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, ja z takim zapytaniem. Jakie majtki nosicie teraz gdy brzuchy sa duze ? Czy macie jakies ciazowe specjalne pod brzuch np canpol? Kupilam juz kilka roznych par to na targu to w sklepie i wszystkie mi nie pasuja :( mam jedne co mi odpowiadaja ale nie ma ich juz wiecej a trzy pary prac w kolko to masakra mi na wakacje teraz :)

Ja noszę akurat cały czas takie jak przed ciążą nic mi się przeszkadza, na noc tylko kupiła, takie szorty w pepco mają bardzo delikatną gumkę i nic nie przeszkadza pod brzuchem.

Ja tak samo, nosze te same cały czas. Jedynie 2 czy 3 pary zrobiły się za małe w obwodzie bioder :p to ich nie noszę, a reszta chyba miałam taki krój że są wystarczająco nisko że brzuch nie przeszkadza. Może więc takich na bazarku poszukaj, bo moje wcale nie są jakieś ą ę firmowe -żeby nie były to "spadochrony" pod pępek, tylko figi zakrywające z przodu tylko wzgórek.

reklama
Ja tez nosze takie same jak przed ciaza. I tak jak Aim odlozylam kilka co byly za male. Ale zadnych ciazowych nie kupilam.

Do góry