reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

A powiedzcie mi dziewczyny. Bo mówią że 3 doby w szpitalu. Ale całe 3 doby czy np niecałe 3 doby bo ktoś urodził popołudniu a został w wypisany rano. Jak to wygląda.

I ile bierzecie ubranek i jakie dla dzidzi?

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emol to zależy od szpitala q moim trzeba być dwie pełne doby od porodu. To zależy jak wypadnie poród. Jak dwie doby wypadają wieczorem to leży się do rana.
Dla syna myślałam 5 kompletów, więcej spakowanych w domu. Też jestem Ciekawa co doświadczone mamusie powiedzą w tym temacie.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Ok czyli mam już pogląd, chyba jednak dobrze mnie tchnęło że 2 rzeczy to za mało :p dzięki, poszukam czegoś trzeciego :)

Ja wzięłam 3 bodziaki na długi rękaw, 3 na krótki, 3 polspiochy, 2 czapeczki, i 1 para skarpetek.

Wszystko rozmiary 56. Jak urodzi się mały klocek to po prostu mąż dowiezie. Naszykuje mu 3 zestawy rozmiar 62

Emol ja na sczescie ubranek do szpitala nie musze miec .

A co do wypisu wszystko zalezy od dziecka bo moze wyskoczyc zoltaczka i trzeba bedzie posiedziec dluzej.

Aim mi położna powiedziała że jak urodze to zanim pójdę na salę muszę się przebrać więc wychodzą 2 sztuki, to wolę sobie 3 wziac. Szlafrok też biorę bo będę pewnie bez stanika to jak zajde do lodówki taka uwolniona:D

Ubranek nie biorę bo potrzebuje tylko na wyjscie[emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

A powiedzcie mi dziewczyny. Bo mówią że 3 doby w szpitalu. Ale całe 3 doby czy np niecałe 3 doby bo ktoś urodził popołudniu a został w wypisany rano. Jak to wygląda.

I ile bierzecie ubranek i jakie dla dzidzi?

Ja urodziłam 12.10 o 0.01 a wyszłam ze szpitala 13.10 po południu czyli spałam 1.5 nocy w szpitalu

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie na szkole rodzenia również polecali 3 sztuki koszul. piżam jak kto woli. Choć po porodzie wszystkie radziły koszule (wietrzenie krocza). Odnośnie ubranek to ni było do końca sprecyzowane... zależy chyba od mamy czy chce, aby dziecko wyglądało co kilka godzin inaczej :) Ja zamierzam na każdy dzień ułożyć jakiś zestaw ubranek czyli 3 dni np. to 3 komplety a jak coś to mąż będzie dowoził tak jak radziła Emol :)

1.Ja mam pytanie jeszcze odnośnie rożka... kupujecie z usztywniaczem czy bez ??
2. I pytanie numer dwa - czy zamierzacie u takie mini maluszka używać śpiworka do łóżeczka lub otulacza ??

reklama
Mamusia muminka ja będę zawijać w kocyk (a jak będzie gorąco) to w pieluche tetrowa lub flanelowa.

Dzięki za informacje. Bardzo pomoglyscie bo nie wiedziałam czy 4 zestaw kompletowac na wyjście ze szpitala...

Do góry