reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

Pytanie:
Ile zabieracie koszul do szpitala? Wiem, idiotyczne pytanie :p ale mam dwie z myślą 1. Poród 2. Pobyt krótki i nie wiem czy jeszcze jedną kupować czy nie (bo w domu śpię w czym innym więc nie ma tak, że kupię bo i tak się przydadzą. Kupię jeżeli do szpitala się ma przydać więcej)

reklama
Aim ja mam plan wziąć 2 koszule. Bo jak mi się krwią zabrudzi to oddam do prania i coś muszę mieć. Tyle że do porodu planuje sukienkę starą założyć, żeby wyrzucić potem. No i jakby jednak CC to mam specjalną piżamkę.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Mamy to chicco next to me, dostaliśmy od kolegi R. Właśnie przedwczoraj patrzyliśmy czy się zmieści koło łóżka czy przemeblowanie będziemy musieli robić ale jest zgrabne nawet:)

Ja też sobie myslałam nad koszulami - już czas hehe I misiu też wezmę sobie do porodu sukienkę jakąś a po porodzie to mam taką na ramiączkach koszulkę to będzie w sam raz. Zdecydowałam nie kupować nic nowego. Biustonosze mam takie sportowe, dziś próbowałam czy łatwo je zsunąć do karmienia i jest ok.

co do kosmetyków to jestem zdecydowana na olej kokosowy do pielęgnacji pupci no i miejsc podatnych na odparzenia, do kąpieli mydło kastylijskie a chusteczki myslałam nad waterwipes ale one troche drogo wychodzą, natomiast huggies pure mają fajny skład i kosztują malutko. Z kosmetyków to tyle:)

Czyli misia 3 rzeczy, Kasia 2.
Bo już tam kij czy to będzie z nazwy koszula czy stara sukienka, czy cokolwiek :p ogólnie chodzi mi o ilość :p

Ja będę miała w sumie 3 koszule. Normalnie nie używam, ale jak mi się pobrudzi to nie będę paradowała z czerwoną plamą. Tak asekuracyjnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja wole pizamy .biore 2 koszule bo mam od siostry i w nich tylko mam zamiar 1 dzien byc zaraz po cc a potem juz pizama.Ale u mnie wlasnie cc przy sn to wiem ze krocze ma sie wietrzyc.

taki mój plan heh - nie mówię, że nie dołożę jeszcze jednej:D W każdym bądz razie mój R mnie ciśnie, żebym się już spakowała i on będzie trzymał walizeczkę w aucie:)

Aim ja wzięłam do szpitala jeden stary Kuby t-shirt (do porodu aby potem wyrzucić) tylko obcielam rękawy bo był za mój łokieć co mnie denerwowalo ;) i wzięłam 2 koszule. Jest napisane na stronie szpitala gdzie rodzenia że 1. Ale wolę wziąć na wszelki wypadek jeśli zakrwawie, albo się pobrudze.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak Aim planuje 3 sztuki wziąć. I szlafrok z krótkim rękawem choć nie wiem czy się przyda, ale jakby coś trzeba było zakryć, np plamy z mleka :) a miałabym gdzieś iść, np po wodę.
W niedziele rodzice przywiezli moja kolyske także tydzień renowacji mnie czeka. Muszę oskrobac stary lakier przytrzeć i pomalować :) no i materacyk kupić. Chyba się skończy na zwykłym gabkowym bo ma wymiar wewnętrzny 100 na 45, a takich nie ma. Przytne po prostu zwykłą formatke i walnę pokrowiec.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry