reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:-)

Aim - ja będę napewno korzystała z pasa. Korzystałam z niego też po porodzie z J, i uważam, że idealnie spełnia swoją rolę po psn - szybciutko doszłam do siebie. (Choć i tak największe zmiany wewnątrz czułam przy karmieniu cycem: młoda ciągła, a ja czułam jak wewnątrz "coś się zmienia" [emoji1]).
Miałam taki jak opisywala Kylesa - taką nierozpinana tube, która się wciagalo na siebie.
Co do rozmiaru - u Ciebie nie będzie problemu z wyborem - bierzesz najmniejszy [emoji6].

reklama
Aim - ja oprócz tego co napisane wyżej słyszałam, ze "rozleniwia" mięśnie. Nie sa one stymulowane do pracy, przez co sa słabsze i czesto ich stan jest duzo gorszy niz bez pasa, a powrot do formy wbrew pozorom przebiega dluzej

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Emol koleżanka ma kurę ale nigdy jej nie użyła bo nie umie.
Super obrazki zwłaszcza panda i żyrafa.
No to ruszyły już zakupy u wszystkich. U mnie ostatnie dwa zamówienia i koniec.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Kure kupiłam w marcu, korzystając z akcji rabatowej na dzień kobiet [emoji6]. Ciekawa jestem jej funkcjonalności.

Emol - śliczne łóżeczko, i rewelacyjna komoda z tym organizerem.
Obrazki też piękne. Fajne są promocje na Grouponie z obrazami na płótnie (firma colorland). Sporo mam od nich obrazów z fotami na płótnie.

Dziękuję dziewczyny za porady odnośnie firmy - raczej zdecyduję się na Babydream :D

Emol - super ta komoda z tymi organizerami! Powiedz jakiej firmy masz komodę i gdzie kupiłaś takie organizery bo również czegoś takiego poszukuję.

Może któraś z Was zna właśnie takie komplety od razu komoda + organizer do szuflad ??

Odnośnie tego pasa poporodowego to słyszałam opinie, że średnio do 6 tygodnia nie powinno się go stosować z racji tego, że utrudnia skurczyć się macicy i wrócić do pierwotnego stanu. Matki karmiące mogą go użyć już około tydzień/dwa wcześniej z racji tego, że karmienie przyspiesza proces powrotu macicy do stanu sprzed ciąży i właśnie w trakcie karmienia najczęściej kobieta odczuwa dyskomfort w okolicach brzucha - to kurcząca się macica.

Aga_k_m - właśnie dlatego w trakcie karmienia czułaś takie ciągnięcie opis powyżej.

Emolium - też uważam, że codzienne stosowanie kosmetyków, które bardzo nawilżają i są stosowane w naprawdę podbramkowych sytuacjach nie ma co w nadmiarze wykorzystywać.

Ktoś napisał sformułowanie pojemniki do komody... chodziło o te organizery ? czy są jeszcze jakieś inne nowoczesne patenty ??

Mamusia Muminka - wiem wiem [emoji6]. Dlatego napisałam, że bardziej te zmiany czułam przy karmieniu [emoji5]. Pas był za to fajnym dodatkiem. Ale tak jak piszesz - nie wolno się w niego wciskać zaraz po porodzie - taka sama sytuacja jest z ćwiczeniami (trzeba swoje odczekać). [emoji3]

reklama
Do góry